Arena 0 3

VK Sportphoto

Nieuws

Grootste Klassiekerzege óóit lonkt voor Feyenoord in Amsterdam

Nigel

Vanmiddag om 14:00 uur wordt de gestaakte Klassieker Ajax- Feyenoord hervat bij een stand van 0-3 in het voordeel van de Rotterdammers. De ploeg van Arne Slot staan op het punt om geschiedenis te schrijven. In de Eredivisie wonnen de Rotterdammers nog nooit met zo'n hoge score bij de aartsvijand. Afgelopen zondag was Feyenoord hard op weg om geschiedenis te schrijven tegen een zwalkend Ajax. De wedstrijd werd uiteindelijk doelbewust gestaakt door Ajax-hooligans. 

Afgelopen zondag schreef Feyenoord al historie: nog nooit lukte het de Rotterdammers om op een 0-3 voorsprong te komen bij de aartsrivaal in de Eredivisie. Sléchts één keer eerder wonnen de Rotterdammers met 0-3 bij Ajax. Dat resultaat dateert uit 1928! Deze wedstrijd werd gespeeld in de toenmalige Kampioenscompetitie. In de Eredivisie won Feyenoord nooit met een groter verschil dan twee doelpunten: 1-3 in 1988, 1971, 1963 en 1961 zijn vooralsnog de grootste officiële overwinningen ooit voor Feyenoord in Amsterdam. 

De Rotterdammers wonnen in 1960 met 1-6 van Ajax. Echter was dit een Klassieker die er niet toe deed. De KNVB had een 'play-off competitie' geïntroduceerd om te bepalen wie Nederland in het seizoen 1960/1961 zou vertegenwoordigen in de Europa Cup I. Echter besloot de UEFA dat alleen de landskampioen naar de Europa Cup I mocht gaan, waardoor deze play-offs zonder enige betekenis werden gespeeld en Feyenoord niets had aan de overwinning.

In een surrealistische setting kan Feyenoord vanmiddag een historisch resultaat neerzetten. In een lege Johan Cruijff Arena hoeft Feyenoord alleen de 0-3 voorsprong met één doelpunt uit te breiden om de grootste uit-overwinning ooit op het scorebord te zetten in een officiële ontmoeting. Als het 0-3 blijft, wordt het in ieder geval de grootste overwinning in de Eredivisie voor Feyenoord bij de aartsrivaal. 

Delen

Reacties

Een F side die om genade smeekt met fakkels, is ook een mooie overwinning voor de eeuwigheid. Al blijft het 0-3.
Laten we nou niet naast onze schoenen gaan lopen met ‘grootste klassiekerzege’. Zondag had dat gekund. Nu iedereen weer vers is, moeten we gewoon tevreden zijn als het 0-3 blijft.
Daarom ben ik (ondanks dat het vooraf gezien natuurlijk echt wel een geweldige uitslag is) toch niet geheel tevreden met 0-4, aangezien het zondag veel hoger had kunnen uitpakken.
Wat wij denken dat het wordt of kan worden speelt geen rol. Het trieste is gewoon dat een ploeg die op het punt stond vernederd te worden -zie de gezichten van de trainersstaf van de thuisclub afgelopen zondag voor je- gewoon een gratis en onverdiende tweede kans op herstel krijgt! Onverdiend omdat de thuisclub weigerde hun geliefde maffia-side vak leeg te maken na hun eerste fakkelronde!
Daar gaat het om en nergens anders!
Dan had de wedstrijd verder gekund en hadden alle Feyenoorders afgelopen zondag verdiend feest kunnen vieren.
Wat denkt de KNVB dat er gaat gebeuren als ajaks de, dankzij hun wedstrijdverziekers geboden kans, uitslag kunnen repareren? Denkt de KNVB dat er nog één eredivisieploeg is die zo stom is om bij een 0-2 achterstand tegen ajaks hun eigen wedstrijdbedervers NIET de opdracht te geven om een vuurwerkshow op het speelveld te organiseren?
ik zal blij zijn dat het 0-3 blijft,gezien een uitspraak van een Ajax speler dat zij blij zijn dat zij een herkansing krijgen om de wedstrijd te doen kantelen, stel en ik zeg stel dat dat gebeurd dan gaat de KNVB af als een gieter want dan heeft dat tuig van de F-side gewonnen, maar eigenlijk hebben zij al een overwinning behaald om een afstraffing te verhinderen. Feyenoord moet goed bij de les blijven vooral de eerste min. Maar ik heb alle vertrouwen in Slot, die zal wel een truc vinden
Ik vrees voor het ergste, mijn trauma zegt dat wij niet vaak lachend wegkomen met naaistreken
1-5 denk ik. Als het niet weer wordt afgelast met die malloten buiten het stadion
Ow wat hoop ik dat Feyenoord ajax sportief weer totaal overklast, op naar de 0-6!
Heb nog altijd die angst dat ze terugkomen. Daarom is het ook echt competitievervalsing.
Ik had de angst zondag ook dat ze ineens toch konden voetballen. En laten we eerlijk zijn ze hebben best grote kansen gehad. Wij 3 kansen 😂😂😂 effectiviteit van vorig jaar is aardig opgeschroefd. Begin voorzichtig, prik er stiekem nog 2 in en vooral, blijf heel. Maak ons nog trotser. (Kan dat??? )❤️🤍🖤❤️🤍🖤❤️🤍🖤❤️🤍🖤