fv1-headerkuip-150823

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen: Feyenoord - Fortuna Sittard

Saskia

De Azerion Vrouwen Eredivisie is begonnen. Dit seizoen lees je voor elke wedstrijd een voorbeschouwing van de aankomende wedstrijd van Feyenoord Vrouwen. Zondag speelt Feyenoord haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Op Varkenoord is de tegenstander Fortuna Sittard.

De start van het seizoen was voor Feyenoord één grote teleurstelling: Eerst werd bekend dat Jno Baptiste een knieblesseure heeft opgelopen en daardoor voor langere tijd buitenspel staat. Tijdens de wedstrijd liep Weimar tegen een terechte rode kaart aan, waardoor ze in de komende 2 wedstrijden geschorst is. Of zoals een Feyenoordsupporter in een reactie aangaf: "Enige pluspunt is dat Szymczak hoogstwaarschijnlijk haar basisdebuut gaat maken volgende week". Feyenoord ging in de wedstrijd tegen FC Utrecht roemloos ten onder. De 14.000 bezoekers in stadion De Galgenwaard zagen na 90 minuten een 4-2 eindstand op het bord staan.

De tegenstander

Fortuna Sittard, de tegenstander van komende zondag, is afgelopen weekend verder gegaan met waar ze vorige seizoen mee begonnen zijn: Winnen. Al bleef het lang spannend tegen PEC Zwolle, uiteindelijk won Fortuna met 3-1. Tessa Wullaert vond net als vorig jaar gemakkelijk het net. In het debuutseizoen van Fortuna Sittard eindigde het team knap op een 3e plaats.

Vorig seizoen speelde Feyenoord voor het eerst tegen Fortuna Sittard. De winst ging in beide potten naar de uitspelende partij. Feyenoord kwam in Sittard goed weg met een 0-1 zege. Thuis was het krachtverschil een stuk duidelijker. In de debuutwedstrijd van Feyenoord-trainer Torny ging Feyenoord hard onderuit. Fortuna Sittard keerde terug naar Limburg met 3 punten en een 0-4 eindstand.

Vooruitblik

Feyenoord heeft een zwaar programma voor de boeg. Na Fortuna thuis volgt er met Twente uit en Ajax thuis een programma waar de punten niet voor het oprapen liggen. Des te pijnlijker de nederlaag van afgelopen zondag. Een doemscenario met 0 punten na 4 wedstrijden is niet ondenkbaar.  De aanvoerdersband gaat waarschijnlijk om de arm van De Graaf. Intern is er veel vertrouwen in Szymczak, zij mag de komende 2 wedstrijden laten zien dat ze een waardige vervanger is voor Weimar. Of Torny ingrijpt na zondag is nog maar de vraag. De 5-mansverdediging gaf opvallend veel ruimte weg en met Wullaert in de spits bij Fortuna ligt daar een groot risico. Na de valse start van Utrecht moet de ploeg zondag laten zien dat er progressie is gemaakt en dat het mee kan doen met ploegen als Fortuna Sittard.

Komende zondag wordt er om 12:15u afgetrapt op Varkenoord (tickets koop je hier). De wedstrijd wordt tevens uitgezonden op het open kanaal van ESPN.

Delen

Reacties

Ze hebben al jaren geen echte top spits en zullen daardoor weinig wedstrijden winnen
Alle teams toch 433 en druk naar voren?:)