Jim Breeman Sports Photography

Analyse

NEXT MATCH - Feyenoord wacht lastig duel in Twente

Twan

Na de eenvoudige overwinning op NEC mag Feyenoord zich opmaken voor wat een zware wedstrijd lijkt te worden. De tegenstander, FC Twente, is dit seizoen net als Feyenoord nog ongeslagen in eigen huis. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Onderlinge ontmoetingen

63 keer eerder speelde Feyenoord een competitiewedstrijd op bezoek bij FC Twente. Daaruit blijkt dat de ontmoetingen met de Tukkers moeilijk te voorspellen zijn. Feyenoord kon 21 keer terugreizen met de volle buit. 17 keer won de thuisploeg, en 25 keer werden de punten verdeeld.

Feyenoord kreeg FC Twente in speelronde 9 al op bezoek. Ook toen werd een lastige wedstrijd verwacht. Vlak voor rust wist Orkun Kökcü de score te openen met een fijne vrije trap. In de extra tijd van de eerste helft zorgde een rode kaart voor Twente-speler Vaclav Cerny ervoor dat de spanning enigszins uit de wedstrijd gehaald werd. In de 64e minuut wist Dávid Hancko met een rake kopbal de wedstrijd op slot te gooien, waardoor het eindigde met 2-0.

Huidige vorm

FC Twente staat na 18 speelrondes op een vierde plek. De Tukkers hebben daarbij 35 punten verzameld, zes minder dan Feyenoord. De laatste nederlaag van de club uit het Oosten was de wedstrijd tegen Feyenoord. Sindsdien werden vijf duels gewonnen, en werd er vier keer gelijkgespeeld. Van de vijf meest recente wedstrijden werd er gewonnen tegen FC Emmen (2-0) en FC Utrecht (2-0). Tegen Sparta (1-1), Ajax (0-0) en meest recentelijk Vitesse (2-2) werd gelijkgespeeld.

Vermoedelijke opstelling

De ploeg onder leiding van Ron Jans is dit seizoen succesvol in een 4-3-3 formatie.

Lars Unnerstall; Joshua Brenet, Mees Hilgers, Robin Pröpper, Gijs Smal; Ramiz Zerrouki, Michal Sadilek, Michel Vlap; Vaclav Cerny, Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan

Afwezigen:

FC Twente: Wout Brama

Feyenoord: Gernot Trauner (knieblessure)

Prognose

FC Twente is dit seizoen erg sterk in eigen huis. De wedstrijd zal voor Feyenoord dan ook een zware beproeving worden. Vooral scoren tegen de Tukkers is dit seizoen moeilijk. FC Twente kreeg in de Eredivisie slechts 11 doelpunten tegen. Om kansen te creëren moet de voorhoede daarom hun meest creatieve kant laten zien. Of zoals in de thuiswedstrijd nuttig omgaan met de standaardsituaties. Toen vielen de doelpunten uit een vrije trap en het vervolg van een hoekschop.

Makkelijk zal het zeker niet worden in de Grolsch Veste. Gelukkig heeft Feyenoord in de midweekse speelronde krachten kunnen sparen. FC Twente zal favoriet zijn in eigen huis, maar dat wil niet zeggen dat Feyenoord er niet kan verrassen.