Vrouwen

NEXT MATCH • Komend weekend de Stadsderby

Saskia

De afgelopen dagen werd er door de Feyenoord Vrouwen niet in competitieverband gevoetbald. Wel heeft de ploeg van Jessica Torny een oefenduel gespeeld tegen AZ. Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. Feyenoord Vrouwen tankt hiermee vertrouwen in aanloop naar de stadsderby thuis tegen Excelsior van komende zaterdag.

Tegenstander
De ploeg uit Kralingen doet het dit jaar beter dan voorgaande seizoenen. Waar Sabrine Ellouzi vorig seizoen in dienst van Feyenoord verzaakte te scoren, staat de teller van de spits van Excelsior dit seizoen al op 5. Ter vergelijking: De topscoorder van Feyenoord is Jada Conijnenberg met 4 doelpunten. 

Laatste 5 onderlinge duels
Sinds eind vorig seizoen heeft Feyenoord meer moeite dan verwacht met Excelsior uit. Of dat te maken heeft met het kunstgrasveld of omdat de tegenstander altijd gebrand is om van de stadgenoot uit Zuid te winnen is niet duidelijk. Maar in onderstaand staatje zie je dat Feyenoord thuis wel weet te winnen van Excelsior. Feyenoord komt in steeds betere doen en gaat dus ook zaterdag voor de winst.

Seizoen Thuis Uit Uitslag
23/24 Excelsior Feyenoord 1-0
22/23 Excelsior Feyenoord 2-1
22/23 Feyenoord Excelsior 2-1
21/22 Feyenoord Excelsior 2-0
21/22 Feyenoord Excelsior 3-2

Vorm (in de competitie)
Feyenoord en Excelsior staan respectievelijk 9e en 10e op de ranglijst. De onderlinge verschillen zijn minimaal. Feyenoord heeft dit seizoen één keer meer gewonnen dan Excelsior, maar de Kralingers hebben daarentegen drie keer meer gelijk gespeeld. De vrouwen van Torny hebben dan weer twee keer minder gescoord, maar hebben ook minder doelpunten tegen. De beide ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd.

Feyenoord 🔴🟢🔴🔴🟠
Excelsior 🟠🔴🔴🔴🟢

Voorspelling
Sinds de Vrouwen van Feyenoord in het seizoen 2021/2022 hun entree maakten in de Azerion Vrouwen Eredivisie, werd er op eigen grond nog nooit verloren van Excelsior. Aanstaande zaterdag wacht een nieuwe confrontatie met het kleinere Rotterdamse zusje. Zoals geschetst ontlopen beiden ploegen elkaar nauwelijks, waardoor een spannende stadsderby in de lijn der verwachting ligt. Het thuisvoordeel maakt van Feyenoord echter de lichte favoriet om de reeks van thuisoverwinningen tegen Excelsior voort te zetten.

De wedstrijd begint zaterdag om 16:30u op Varkenoord. De scheidsrechter is de Belgische Lanssens en zij wordt hierbij ondersteund door Jacobs en De Haan. Kaarten à €5.00 kun je kopen via het officiële Ticketskanaal van Feyenoord.

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Dat word 2 wedstrijden achter elkaar afrondoefeningen tegen een tegenstander die zich ingraaft. Is ook hard nodig.