Calvin Stengs

VK Sportphoto

In beeld

Stengs: "Op tactisch gebied kan hij heel snel een 'switch' maken"

Van de redactie

In maart 2017 maakte Calvin Stengs zijn debuut in het shirt van AZ in de Eredivisie. In speelronde één van het daaropvolgende seizoen raakte de aanvallende middenvelder zwaar geblesseerd aan zijn knie. Het duurde destijds veertien maanden voor hij zijn rentree kon maken, Inmiddels is Calvin Stengs via OGC Nice, Royal Antwerp en nu in Rotterdam-Zuid weer helemaal terug. De 25-jarige Stengs bespreekt zijn carrière, doelen en dromen voor de toekomst met Voetbalshop 'Meet The Pro'.

Stengs heeft een goede band met trainer Arne Slot. De aanvallende middenvelder vindt hem de beste trainer die hij tot nu toe heeft gehad. "Op tactisch gebied kan hij heel snel een switch maken als het even niet lekker loopt in een wedstrijd. Hij ziet dat en dan kan hij dat vaak heel snel aanpassen en dan hoopt hij dat wij dat ook snel kunnen aanpassen. Daarin is hij gewoon heel goed", aldus Stengs. "Dat lukt ook niet altijd", glimlacht hij. "Ik denk dat iedereen in Nederland dat nu ook wel kan weten eigenlijk."

Stengs denkt dat hij tot nu toe nog niet alles uit zijn carrière heeft gehaald. "Nee, dat denk ik niet. Er valt sowieso nog heel veel te verbeteren. Zeker in de jaren hiervoor, als ik dan naar mijzelf kijk, waar ik dingen heb laten liggen en fysieke gesteldheid in de jaren dat ik nog jonger was. Misschien zie je dat op dat moment nog niet helemaal in en denkt 'dat heb ik nog niet nodig'."

Bekijk hieronder de complete video via het YouTubekanaal van Voetbalshop.

Delen

Reacties

Tja heeft in de grote wedstrijden nog niet veel laten zien wordt tijd dat hij aankomende zondag tegen PSV op staat vind het nog een beetje teveel middelmaat
Behoudens een korte periode, heeft hij het nog niet echt laten zien!