nextmatch

Vrouwen

NEXT MATCH • Ook Feyenoord Vrouwen gaat op bezoek bij AZ

Karst

Feyenoord V1 heeft afgelopen woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard verloren. Op bezoek in Limburg werd met 2-1 verloren. Op zoek naar de eerste drie punten van het nieuwe jaar reist de ploeg van Torny aanstaande zondag af naar Alkmaar voor het duel tegen AZ.

De tegenstander
AZ staat op de 8e plaats van de Azerion Vrouwen Eredivisie, met een voorsprong van vier punten op Feyenoord, die op de 10e plaats staan. Met twaalf punten uit dertien wedstrijden behoren de Alkmaarders niet tot de grootmachten van de Nederlandse competitie. Feyenoord won dit seizoen pas twee keer in de competitie. Op bezoek bij Telstar én thuis tegen AZ waren de Rotterdammers de baas. 

Onderlinge resultaten
Feyenoord en AZ hebben pas één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op 12 november 2023 werd er op Varkenoord met 2-1 gewonnen door de Rotterdammers. Dankzij doelpunten van Jada Conijnenberg en Esmee de Graaf bleven de drie punten op Zuid. Feyenoord weet dus hoe het AZ pijn kan doen.

Seizoen Thuis Uit Uitslag
23/24 Feyenoord AZ 2-1


Vorm
Feyenoord V1 verkeert momenteel niet in de beste vorm. Met slechts één punt uit de laatste vijf wedstrijden moeten de Rotterdammers vrezen voor AZ. Zij zijn de laatste weken namelijk wél in vorm. Lang wisten de Alkmaarders niets te winnen, maar de afgelopen weken lukt dat wel. Met zeven punten uit de laatste vijf wedstrijden is AZ in 2024 nog ongeslagen.

AZ 🟢🟠🟢🔴🔴
Feyenoord 🔴🔴🟠🔴🔴

Voorspelling
De Feyenoord Vrouwen zijn nog altijd op zoek naar hun eerste overwinning van 2024. De Rotterdammers hebben al eerder dit seizoen weten te winnen van AZ en 1908.nl verwacht dat zij dit kunstje kunnen herhalen. Met Koga, Folkertsma en nieuwe aanwinst Ella van Kerkhoven maakt Feyenoord een goede kans op de eerste driepunter van het jaar. De wedstrijd tegen AZ wordt zondag om 12:15u afgetrapt op het AFAS Trainingscomplex. Het duel staat onder leiding van arbiter Omar Khalifa en hij wordt geassisteerd door Alex Jansen en Julia Lureva. 

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Nog geen reacties