img-1967

Foto: Jim Breeman

Nieuws

NEXT MATCH · Feyenoord wacht lastige wedstrijd in Arnhem

Dennis

Feyenoord opent het nieuwe seizoen komende zondag tegen Vitesse in Arnhem. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Onderlinge ontmoetingen

Feyenoord gaat historisch gezien een lastige middag tegemoet. In Arnhem stonden beide ploegen tot dusver 37 keer tegenover elkaar in competitieverband, waarvan Feyenoord er 12 winnend wist af te sluiten. Vitesse zegevierde 9 keer en 16 keer eindigde de wedstrijd onbeslist.

Ook op basis van de laatste onderlinge ontmoetingen is de verwachting dat Feyenoord flink moet strijden voor de drie punten. De laatste keer dat de Rotterdammers wonnen in het Gelredome is alweer een tijd geleden op 23 april in 2017 (0-2).

Laatste 5 wedstrijden:

Seizoen Thuis Uit Uitslag
2021/2022 Feyenoord Vitesse 0-1
2021/2022 Vitesse Feyenoord 2-1
2020/2021 Feyenoord Vitesse 0-0
2020/2021 Vitesse Feyenoord 1-0
2019/2020 Vitesse Feyenoord 0-0

Arne Slot zal gebrand zijn om te winnen van Vitesse. Als trainer van zowel AZ als Feyenoord is dat hem tot dusver niet gelukt.  

Huidige vorm van Vitesse

Vitesse kent een matige seizoensvoorbereiding. In de oefencampagne voorafgaand aan de Eredivisie wist Vitesse slechts één wedstrijd te winnen (1-0 tegen Maccabi Haifa). Vitesse speelde verder gelijk tegen KVC Westerlo (0-0) en VVV-Venlo (2-2), en verloor van KV Oostende (2-0), OFI Crete (1-2) en Atromitos (1-2). 

Selectie

Vitesse heeft deze transferperiode afscheid moeten nemen van een aantal gehuurde sterkhouders. Daarvoor in de plaats zijn voornamelijk huurlingen teruggekomen.

Gekomen: Om de achterhoede te versterken heeft Vitesse huurovereenkomsten gesloten voor Ferro (Benfica), Ryan Flamingo (Sassuolo). Ook is Melle Meulensteen voor 1 miljoen euro overgenomen van RKC Waalwijk. De van VfB Stuttgart-gehuurde Nederlandse Mohamed Sankoh zal de voorhoede komen versterken.

Vertrokken: Loïs Openda is na een huurperiode van twee seizoenen teruggekeerd naar Club Brugge, dat hem direct doorverkocht aan RC Lens. Openda scoorde vorig seizoen alle Arnhemse doelpunten tegen Feyenoord.

De gehuurde Jacob Rasmussen keerde na twee seizoenen terug naar Fiorentina. Inmiddels is de verdediger door Feyenoord gehuurd met een optie tot koop. Rasmussen was een basiskracht in de verdediging bij Vitesse en treft komende zondag zijn oud-ploeggenoten.

Ook Riechedly Bazoer – afgelopen periode vaak genoemd als eventuele versterking voor Feyenoord – is vertrokken uit Arnhem. De 25-jarige speler die zowel op het middenveld en als centrale verdediger inzetbaar is werd onlangs bekend gemaakt als de nieuwe versterking van AZ.

Prognose

Historisch gezien zijn beide ploegen in Arnhem aan elkaar gewaagd. Op basis van de laatste onderlinge ontmoetingen is Vitesse zelfs licht favoriet. Komt bij dat trainer Arne Slot gedurende zijn trainersloopbaan nog niet van Vitesse heeft kunnen winnen.

Zowel Vitesse als Feyenoord kende een rommelige seizoensvoorbereiding, waarbij de selecties onderhevig waren aan vele wisselingen, en oefenwedstrijden veelvuldig verloren gingen. Voor beide ploegen geldt dat er weinig tijd is geweest om met het beschikbare spelersmateriaal vaste spelpatronen in te slijpen. De verwachting is dat voor deze wedstrijd de vechtlust en bereidheid voor elkaar te werken doorslaggevend zullen zijn.

Delen

Reacties

Als we deze winnen , dan begin je gelijk lekker aan het seizoen
Want de 3 wedstrijden erna ben je eigenlijk aan je stand verplicht om die te winnen
Dus ik droom van 12 uit 4
Aanvallend moet wel e.e.a. op zijn plek vallen, maar Vitesse zonder Bazoer en Openda is wel een ander verhaal dan het elftal waar we afgelopen jaren een paar keer een buil aan gevallen zijn.
Ondanks dat we het altijd lastig hebben in Arnhem zie ik Feyenoord wel winnen, de grootste sterkhouders in Arnhem (Openda, Bazoer, Doekhi en ook wel een beetje Rasmussen) zijn er niet meer en de spelers die ze ervoor terug hebben zijn volgens mij ook niet je van het en Feyenoord heeft wel degelijk wat sterke spelers terug voor de vertrokken spelers zoals Til, Dessers etc.
Het was wel echt een dramatische generale afgelopen zondag. Dat het team niet op elkaar ingespeeld dat is nu eenmaal zo. Maar dat het zelfs achterin keer op keer misging door slordigheden terwijl we gewoon speelde met Bijlow,Pedersen,Geertruida,Senesi en Aursnes daarvoor, dat was gewoon echt slecht. Hopelijk is Trauner er weer bij zondag en verschijnen we een stuk scherper. Het zal de eerste maanden met dit team toch vooral overleven zijn.
Toen ik begon te lezen dacht ik dat je het over Vitesse had 😄
We wonnen vorig seizoen al niet met een ingespeeld en volledig compleet elftal, dus gaan we zondag ook niet winnen daar. Het is nog los zand, duurt nog wel een paar weken voordat er weer voetbal zit in onze basis-elf.
Staat tegenover dat Vitesse zonder Openda, Bazoer en Rasmussen ook een flink tikkie minder is geworden.
En dan vergeet je nog Doekhi en Dasa. En keepers geblesseerd. Van de held verdediging is alleen Wittek nog over. En de beul van vorig seizoen Openda is ook weg.
Als we dan zelf ook nog eens geen oliedom fouten maken, zoals vorig seizoen Bijlow en Senesi dan mag je daar echt niet verliezen.
Ik zie Feyenoord wel winnen bij Vitesse. Feyenoord heeft betere spelers en ze hebben Arno Slot. Als de speelwijze van Arno bij de spelers doordrongen is, staat er een beter en sterker team als afgelopen seizoen.
Dit moeten we echt winnen! Ingespeeld of niet. Wij hebben zoveel meer kwaliteit dan vitesse. Kan me echt niet voorstellen dat we niet zouden winnen.
Ik speel liever nu tegen Vitesse dan over een paar maanden. Het is net als wij een team in opbouw, maar dan met een stuk minder kwaliteit. Het zal lastig zat worden, maar ik verwacht een kleine overwinning.
Eens. Vooral het vertrek van onze vriend Openda zal zichtbaar zijn. Benieuwd hoe Slot onze voorhoede neerzet voor deze eerste wedstrijd!
Hele verdediging op Wittek na is weg, en eerste 2 keepers geblesseerd. Daar moet je toch van kunnen profiteren.
Benieuwd wie er gaan spelen zondag. Zijn Aursnes en Senesi dan al weg. Duurt vwb Aursnes wel erg lang.
Is het al bekend in welk shirt ze gaan spelen?
Ze spelen elk jaar in het thuis she
Ze spelen elk jaar in het thuis shirt
Leuk artikel!

Verwacht 0-5 en dan weet je hoe het seizoen gaat aflopen😀
Leuk artikel!

Verwacht 0-5 en dan weet je hoe het seizoen gaat aflopen😀
Bedankt voor de heads-up, zou je volgende keer ook de blessures/schorsingen kunnen vermelden?