foto-persbericht

In beeld

Nieuw Rotterdams anthem: ‘Rotterdam Dat Zijn Wij’

Van de redactie

Lucien Foort, Guus Bok & Rico Hop bundelen krachten en steunen het Sophia Kinderziekenhuis. Rotterdam krijgt een nieuw anthem genaamd ‘Rotterdam Dat Zijn Wij’ geproduceerd door DJ Lucien Foort, artiest Guus Bok en tekstschrijver Rico Hop - samen RDZW genoemd. Het nummer is vanaf vandaag te beluisteren op alle streamingdiensten, vergezeld van een indrukwekkende videoclip waarin zowel bekende Rotterdammers – zoals Martin van Waardenberg en Lee Towers - als onbekende Rotterdammers voorkomen. 

De videoclip van ‘Rotterdam Dat Zijn Wij’ is het resultaat van de samenwerking met Eyecatcher, De Filmmakers, meer dan 200 figuranten, 25 gastrollen van bekende Rotterdammers, en bedrijven zoals Ahoy, Port Of Rotterdam, de Watertaxi, de RET en Rotterdam Business Events. Het haventerrein van Broekman Logistics is het decor voor de climax van de video, waarbij 62 zeecontainers de woorden ‘Rotterdam Dat Zijn Wij’ spellen. De volledige streaming inkomsten zullen worden gedoneerd aan het Sophia Kinderziekenhuis. 

Rico en Guus brachten in 2016, in samenwerking met Gers!, het lied ‘Rotterdam Leeft In Mij’ uit. Toen ze DJ Lucien Foort - één van de grondleggers van de Rotterdamse housescene - benaderden om hier een remix van te maken, was hij meteen enthousiast. Samen gingen ze achter de knoppen zitten om te werken aan de remix. ‘We zijn trots op het resultaat en hopen dat het nummer de harten van alle Rotterdammers zal veroveren’, aldus het trio. 

Aan de vooravond van de lancering is de videoclip groots in première getoond in de bioscoop Pathé Schouwburgplein, als dank aan alle mensen die aan de videoclip hebben meegewerkt. Met ‘Rotterdam Dat Zijn Wij’ heeft RDZW een ode gebracht aan de stad Rotterdam en haar inwoners. Het nummer belooft een blijvend onderdeel te worden van de Rotterdamse cultuur en zal ongetwijfeld nog vaak te horen zijn in de Kuip en op andere plekken in de stad. 

Delen