ricci-geenen-2

Vrouwen

Nieuwkomers in het vizier: Ricci Geenen

Van de redactie

In een serie artikelen worden de nieuwkomers van Feyenoord Vrouwen 1 nader bekeken. In deel 3 richten we het vizier op Ricci Geenen.

Geenen is een 21-jarige Nederlandse keepster. Ze is geboren in Rotterdam en dus geen onbekende in de regio. In haar jeugd heeft ze gevoetbald bij RVV Blijdorp en DSVP. Van 2018 tot 2021 was zij reserve keepster bij Excelsior Rotterdam. Aan het einde van het seizoen 2021/2022 nam zij afscheid van Excelsior Rotterdam, waarna zij naar Sc Heerenveen vertrok. Nu komt ze weer terug naar Rotterdam en sluit aan bij Feyenoord.

Als klein meisje ging ze geregeld mee met haar tweelingbroer Mees als hij moest voetballen. Ze viel dan soms in bij de tegenstander, als die te weinig spelers hadden. Uiteindelijk mocht ze van haar ouders toch gaan voetballen. Al vanaf haar 17e droomt ze er van om bij Feyenoord te gaan voetballen.

In januari 2023 stopte zij met voetballen om zich te kunnen richten op haar studie Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Sinds de 2e seizoenshelft trainde Geenen al mee met de selectie van Feyenoord en ook tijdens een toernooi in Zeist mocht Geenen haar opwachting maken. Een contract liet daarna niet lang op zich wachten. Geenen heeft getekend voor de duur van een seizoen en is daardoor tot midden 2024 aan Feyenoord verbonden. 

Delen

Reacties

Welkom bij Feyenoord vrouwen 1. Negeer vooral de reacties van sommige vrouwenvoetbalhaters. Zijn geen echte supporters, want de echte fans steunen alle teams van Feyenoord!
Welkom bij de mooiste club ter wereld!