Bevestigd
nieuwkoop-feyenoordweb

@UnionStGilloise | Edit 1908.nl

Transfers

Nieuwkoop keert terug bij Feyenoord

FeyenoordTM

Feyenoord overweegt serieus om Bart Nieuwkoop terug te halen naar Rotterdam. De 27-jarige speler komt momenteel in België uit voor Royale Union Saint-Gilloise. De eerste contacten voor een terugkeer zijn eerder deze zomer al gelegd, maar Feyenoord wordt met het naderende vertrek van Lutsharel Geertruida nu ook concreter.

De Rotterdamse club dreigt Geertruida deze dagen kwijt te raken aan RB Leipzig. Geertruida, die zowel centraal achterin als rechtsback uit de voeten kan, vond al een persoonlijk akkoord met de Bundesliga-club. Beide clubs lijken nu tot een totaalakkoord te komen voor een uitgaande recordtransfer.

Hoewel Geertruida nog altijd meetraint bij Feyenoord, zoekt de club zoals al enige tijd duidelijk is naar twee vervangers ter opvolging van Geertruida. De club kwam eerder uit bij Nino Mota, een 26-jarige rechter centrale verdediger van Fluminense.

Voor de rechtsbackpositie overweegt de club nu serieus de terugkeer van Nieuwkoop. De rechtervleugelverdediger speelde tijdens zijn eerste verblijf in Rotterdam 81 duels voor Feyenoord, waarin hij zes assists afleverde. Nieuwkoop, die afgelopen seizoenen voornamelijk in een 3-5-2 formatie speelde, staat in België tot medio 2024 onder contract en geniet ook belangstelling van Sporting.

Ook Voetbal International brengt het nieuws. De deal zal al rond zijn. De Telegraaf meldt dat de transfersom 3.500.000 euro bedraagt en Nieuwkoop een contract tot medio 2027 tekent.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Echte een slimme aankoop. Veel beter dan pedersen vind ik. Hij was bij Union onomstreden. 👊🏾
Hij heeft het best goed gedaan in Belgié. Hij speelde bijna alles, en sinds hij daar speelde draaide Royale altijd bovenin mee. Ik zeg niet dat dit aan hem ligt, maar hij heeft daar wel een aandeel in gehad. Hebben we toch weer onverwacht, een echte Feyenoorder d'r bij.
Prima aankoop. Is volwassen geworden, niet te duur en speelt met St Gillis in dezelfde tactiek als Feyenoord.
een 3-5-2 ia anders dan een 4-3-3
3,5 milj voor speler die gratis wegging.....
Beter dan de 16 mln voor Brobbey
Als je dat echt vindt dan maak je een denkfout. Denk daar maar eens over na
Let op. faker actief hier (trouwens bedankt voor je bezoek aan de site)
Hoe herken ik de faker, fake nieuws? ;)
Een degelijke aankoop. Laatste seizoenen meegedraaid in de top van België, aldaar aanvoerder en een goede ontwikkeling doorgemaakt.
Ik had alleen gehoopt op een hoger niveau voor de RB positie, want we zagen vorig seizoen hoeveel ruimte de backs krijgen om in aanvallend opzicht mee te doen.
Mooie comeback Bart.. uitstekend gedaan in België en nu nog minimaal 2 x kampioen worden met onze club!
Prima rb , liever Bart terug dan Brenet!
Als dit inderdaad rond is en Geertruida gaat toch niet weg, dan gaat het een interessante strijd worden voor de RB en RCV posities, zeker als we Geertruida niet aan een andere club kunnen verkopen. Dan gaat het voor Trauner wellicht nog lastig worden...
Moeten we Nieuwkoop zien als opvolger van Kasanwirjo, in plaats van de opvolger van Geertruida?
Gewoon als extra rechtsback. In principe heb je dan Nieuwkoop en Pedersen voor die positie.

Geertruida misschien ook nog..
Nieuwkoop staat er gelijk. Goede speler met veel ervaring
Telegraaf heeft het over 3,5 miljoen, dat vind ik aardig wat voor deze speler.
Bart heeft een heel sterke ontwikkeling doorgemaakt bij USG. Is vaak één van de beste spelers bij hun en ook bij ons heeft hij wel wat flitsen laten zien

Als dit voor een backup rol is, zeker een goede deal
Was toen in zijn Feyenoord tijd zeker niet minder dan karsdorp
Alhoewel de markt pas sluit op 31 augustus begin ik mij toch wel een klein beetje zorgen te maken over het niveau van de huidige selectie. Nationaal kan je prima meekomen met aankopen zoals een Nieuwkoop en Beelen e.d, maar op CL niveau niet!!

Ik hoop oprecht dat er de komende periode nog namen komen (Ivanusec) en andere sterke spelers, want er moet echt iets gaan gebeuren
Waar komt toch dat idee vandaan dat we moeten inkopen op CL niveau? 🤷🏻‍♂️ We moeten roeien met de riemen die we hebben en moeten blij zijn met dat we staan waar we staan. Volgend jaar eerste of tweede worden en we kunnen weer een stapje maken.
Heel simpel wat mij betreft….presteren op CL niveau betekent meer waarde creëren op het veld!… heel de dag zijn tal van mensen aan het zeiken dat we spelers voor veel te weinig verkopen in vergelijking tot die andere club, maar het verschil is presteren op CL niveau!
stel AZ word ineens kampioen over 4 jaar, gaan zij ook niet eens verwachten op CL niveau te presteren. Toen Leicester kampioen werd was het eerste wat de coach over het volgende seizoen zei: zorgen dat wij in de premier league blijven spelen, en niet degraderen. Ga niet ineens onrealistische verwachtingen neerzetten, daar hebben wij simpelweg de capaciteiten NOG niet voor. Zorg dat je dit jaar top 2 Eredivisie staat, hopelijk kampioen. En dan komt het CL succes vanzelf de komende jaren wel een keer. ALS je jezelf elk jaar top 2 weet te plaatsen.
Feyenoord moet nog een aantal ervaren spelers halen, om succesvol te worden in de CL.
Uitstekende deal. Goeie verdediger, hoeft zich niet aan te passen en kan nog jaren mee.
Nieuwkoop is een prima aanvulling en een jongen van de club. Hij is 2 jaar geleden weggehaald omdat hij veel wilde spelen. Nix mis mee. Paar keer gezien bij Union ..is een kopie van Karsdorp maar vind hem zelfs beter.. nu dan he.
Telegraaf meldt nu ook dat het rond is 3.5 miljoen en contract van 4 jaar.
Is hij nu van de baan na het geertruida nieuws
Ik ben altijd wel positief ingesteld en moet iedereen een kans geven, maar dit slaat werkelijk weer alles. Nieuwkoop terug halen getuigt niet erg van een sterk staaltje scouting. Waar vorig seizoen als een komeet door Zuid-Amerika werd geraasd lijkt het wel of DTK deze zomer een cruise aan het maken is van een maand of 3. Klopt het dat Wijnaldum op de achtergrond ook weer is benaderd?
Scouting is weggepromoveerd dus dat bord op schoot scouting kan wel kloppen ja..
Niet een speler die je de CL groepsfase uitloost, wel een goede om erbij te hebben voor de competitie. Waar wil je als club de lat leggen..
Ik word een beetje moe van al dat pessimisme dat door velen wordt geventileerd. Al de pessimisten geven de mensen binnen onze mooie club 0% krediet, ondanks de mooie ontwikkeling in de afgelopen twee jaar, en een duidelijke visie en uitwerking daarvan die Feyenoord boven al onze verwachtingen heeft laten doen presteren.

Al dat pessimisme is gewoon pure gemakzucht: Als een gehaalde speler inderdaad niet de verwachtingen inlost kun je altijd bijdehand roepen dat je het al vanaf het begin hebt geroepen, en je jezelf gelijk als 'kenner' neerzet. Blijkt de speler wel de verwachtingen in te lossen en zelfs te overtreffen ben je gewoon lekker stil, in de hoop dat iedereen je pessimisme is vergeten.

Die seniele snor doet het en die doorgesnoven meeloper met zijn lege blik door zijn intelligente dikke montuur gebruikt die tactiek ook. Laten we in hemelsnaam niet zo laag zakken als die patjepeeër en met op realiteitszin gestoeld positivisme onze mooie club en hun beleidsmakers steunen. We ervaren de mooiste tijden sinds jaren (wellicht decennia) mee; laten we genieten!
Prima als backup deze jongen staat er, kent de club, is Nederlands en heeft zich ook gewoon doorontwikkeld afgelopen jaren.
8 doelpunten en 11 assists .... not bad for a defender
Geertje blijft. Hebben we zelf niemand uit eigen jeugd?
Speelde hij rcv of rm bij union? Lijkt mij of te verdedigend, of te aanvallend als ra.
Nieuwkoop keert terug bij Feyenoord!

Feyenoord overweegt serieus....

De titel klopt niet met de tekst
Weinig doorverkooppotentie, heeft zich verder ontwikkeld tot hele degelijke verdediger.

En alles beter dan Brenet. Die kan namelijk niet verdedigen, maakt lompe overtredingen en ja zal best af en toe een voorzet geven waar iemand tegenaan loopt.
Nieuwkoop kan niet verdedigen en niet aanvallen...
Hoeveel hele wedstrijden heb je hem gezien in het laatste jaar in België?
Hier kan ik ook geen strakke plasser van krijgen zeg.

😥
Ik van geen enkele man,maargoed smaken verschillen
Gezien jouw leeftijd heb je daar sowieso blauwe pillen voor nodig. Verder ben ik ook niet geïnteresseerd in erectieperikelen van forumleden.
Volgende middelmaat…
hoeveel moeten er nog komen ?

En dan zeggen mensen dat het goed is dat bijvoorbeeld Bullaude vertrekt omdat het niveau omhoog moet…😂
Nogal voorbarige conclusie. Je kan pas oordelen op 1 september als de markt dicht is. Als bijvoorbeeld een “dure” 10 wil kopen moet je concessies doen op bijvoorbeeld je rechtsback.

Voor iedere goede speler die blijft (oa Gimenez, Hancko, Hartman, Geertruida vooralsnog) hoef je geen topaankoop te doen.

Kortom het is belangrijk dat je met een redelijke selectie de eerste 2/3 weken als de transfermarkt nog open is doorkomt en daarna kan je oordelen hoe geslaagd de transfer zomer is geweest. Al kan dat eindelijk pas als je 10 potjes verder bent, om te zien hoe iedereen ‘geland’ is.
U realiseert zich dat u zelf niet kan tippen aan middelmaat?
Bullaude is ook middelmaat.

Maar als je daar ook weer middelmaat voor terughaalt, schiet het niet op.
Waarom vinden mensen dit ruk? En een Nino een wereldvoetballer?
Omdat Nieuwkoop een heel beperkte speler is.
Wie zegt dat? Wat heeft het überhaupt met Nieuwkoop te maken?
Terechte vraag. Is geen wereldtopper, maar heeft zeker het niveau bovenkant eredivisie en staat er direct. Had zelf wel liever v Ewijck gezien, iets meer doorgroei potentieel. Hoe een Zuid Amerikaanse speler het doet in NL is altijd maar afwachten, de RB van Mexico is ook niet bepaald een succes.
Ik vind dit heel verdrietig, iedereen mag uiteraard een andere mening hebben, maar het begint er echt op te lijken dat het fantastische scoutingnetwerk dat Arnesen heeft opgezet als een nachtkaars is uitgedooft.
Bij het langer vastleggen van Slot hebben ze in ruil het aankoopbeleid in handen van Slot gelegd, dan krijg je dit soort praktijken
Lijkt wel een sekte hier. Iedereen lult blind de grote leider na.
Heeft het gewoon heel goed gedaan in België en in Europa snap wel dat Feyenoord bij hem uitkomt zeker met nog maar een contract tot 2024 kort hij niet veel
Voetballend ga je zo veel meer hebben aan Nieuwkoop dan aan Pedersen. Ja, je creeert er geen waarde mee. Maar voor dit lage bedrag kan je hem er prima bij hebben. Misschien betekent dit dat Geertruida toch niet weg gaat? En hij als cv toch blijft? Hij traint namelijk ook nog steeds mee.
Leg uit? Omdat er weinig verrassingen zijn.

Vorige transferperiode werd precies hetzelfde gezegd. We worden leeggekocht en de concurrentie haalde Til voor onze neus weg en Bergwijn voor 30 mio. Niemand kende Paixao, Gimenez, Bullaude en Hancko maar dat waren wel direct toppers volgens de kenners hier.

Bottomline: we doen aankopen, we hebben de beste trainer, er zit nog wat in het vat en we spelen bijv. Benfica weg. Heb vertrouwen en pas over een paar weken kun je wat roepen.

Niet weer pessimistisch worden, Geniet van de transferperiode en het feit dat we miljoenen verdienen en kunnen uitgeven. Mooie tijden voor supports.
Mensen snappen niet dat je niet voor alle posities al het geld kan uitgeven geloof me nieuwkoop is gehaald omdat die goedkoop is en meer dan prima voor ons zodat we geld in het laatje houden voor andere aankopen op andere posities dus een goede zet als dat de insteek is
Fabrizio:

Understand RB Leipzig are now getting closer to Castello Lukeba — talks finally advancing to key stages 🚨🔴⚪️🇫🇷

Lutsharel Geertruida deal, on the verge of collapsing now.
Lukeba is links, net zoals Gvardiol dus wel logisch. Hopelijk blijft Geert dus nog een jaartje. Knallen in de CL dan komt er volgende zomer een mooie PL club die lachend 40 miljoen aftikt.
Als Geert blijft maar zijn contract niet met minimaal 1 seizoen verlengt, krijg je er geen €40 miljoen meer voor.
@FTM is de kans ook nog groot dat pedersen vertrekt?
@ftm is Feyenoord ook concreet voor een buitenspeler of een middenvelder?
Dit seizoen gaat een grote les worden voor Slot en Feyenoord
De club gaat voorbij aan de eerder opgestelde transferstrategie om aan de wensen van succesvolle trainer te voldoen. Feyenoord gaat leren om nooit meer zoveel macht te verstrekken aan een passant. Slot gaat leren dat hij een wereldtrainer is, maar geen goede scout.
Denk je dat echt ?

Ik denk er iets andere over.
NIEMAND MAAR DAN OOK NIEMAND HAD VERWACHT dat Feyenoord afgelopen seizoen kampioen zou worden.

Je verkoopt goed je gaat de CL in en je gaat helemaal niet zoveel achteruit , mensen vergeten de voorbereiding van vorig jaar geloof ik nog even.

Elke speler of trainer is een passant.
Mee leren dealen en verder gaan
Waar heb je het over? Je reageert op totaal andere dingen dan waar ik mee kom. Dat Slot zoveel te zeggen heeft over de transfers is een logisch gevolg van zijn prestaties. Ik kan er volledig mee dealen en het is altijd een lastige afweging om te maken als club. Maar ik denk dat, zodra het Slot-tijdperk bij Feyenoord voorbij is, spijt uiteindelijk zal overheersen dat de lange termijn visie opzij is geschoven.
Dat denk ik niet, maar goed van mening verschillen mag
Het is gewoon ook nooit goed bij heel veel mensen.

Verschil is dat er vorig jaar geen verwachtingen waren en we spelers haalden die moesten ontwikkelen.
Nu heeft iedereen over presteren in de CL maar op het moment dat bijv.Gimenez basisspeler werd en Paixao een beetje gewend was hadden we allang uit de CL gelegen.

Als we nu zulke onbekende spelers halen klaagt ook iedereen dat ze geen ervaring hebben en we betere moeten halen.
Vorig jaar gebruikte we de scouts ook nog dus je vergelijking slaat nergens op. En als je niet ziet dat we in recordtempo achteruit gaan dan houd het ook gewoon op...
Hier spreekt een kenner, ja dan houdt het op.
Einde discussie
Sommige denken echt dat we ff makkelijk 10m of meer voor een rechtsback kunnen uitgeven. Dan verbreek je gewoon je transferrecord voor een back positie, ze weten echt wel wat ze doen hoor. Meer budget voor middenvelder en buitenspeler!
..."Ook Voetbal International brengt het nieuws. De deal zal al rond zijn."...

Die waren toch gewoon eerder?! Geef dan gewoon de credits...
VI was 2 min later, maar brachten het als een done-deal. Het bericht hier was iets voorzichtiger, vermoedelijk wil 1908 middels deze toevoeging, erop wijzen dat het misschien niet meer alleen overwegen is, maar zelfs al rond is.
Als je naar de timestamps kijkt was VI 4 of 5 minuten EERDER...
Wat een klote transferperiode tot nu toe. We gaan in recordtempo achteruit.
Leg uit? Omdat er weinig verrassingen zijn.

Vorige transferperiode werd precies hetzelfde gezegd. We worden leeggekocht en de concurrentie haalde Til voor onze neus weg en Bergwijn voor 30 mio. Niemand kende Paixao, Gimenez, Bullaude en Hancko maar dat waren wel direct toppers volgens de kenners hier.

Bottomline: we doen aankopen, we hebben de beste trainer, er zit nog wat in het vat en we spelen bijv. Benfica weg. Heb vertrouwen en pas over een paar weken kun je wat roepen.

Niet weer pessimistisch worden, Geniet van de transferperiode en het feit dat we miljoenen verdienen en kunnen uitgeven. Mooie tijden voor supporters.
Is dat zo ?
Is het al 31-8?

Wat zou jij doen dan?
Wie zou jij halen dan?

Vind het allemaal meevallen.
Nederlands paspoortje dus Slot kan weer tevreden zijn! Het enige positieve wat ik mij kan bedenken is dat hij goedkoop is en er wellicht meer budget voor de aanvallende posities is...
Slot mag de fc zwolle enclave + dilrosun meenemen als die naar een buitenlandse club vertrekt..
Super goser lekker langs de lijn hoppa
Heeft 2 jaar in de basis gestaan bij Union en schopte het zelfs tot aanvoerder. Prima speler.
Haha mensen die dit toe juichen willen de club echt niet voor uit zien gaan
Noem even een betere en eentje die ook betaalbaar is......
Je kan niet op elke positie flink geld uitgeven. Nieuwkoop is meer dan prima