Bart-Nieuwkoop-Juichen

VK Sportphoto

Nieuws

Nieuwkoop: "Rotterdam is voor altijd mijn thuisbasis, dat weet ik zeker"

Karst

Bart Nieuwkoop keerde in de zomer van 2023 terug naar zijn geliefde Feyenoord. Eén seizoen na zijn rentree in Rotterdam kan de verdediger terugkijken op een geslaagd jaar met veel speeltijd en als bekroning het winnen van de TOTO KNVB Beker. In de nieuwste editie van het Feyenoord Magazine blikt Nieuwkoop terug op het afgelopen seizoen.

Bart Nieuwkoop woont sinds zijn rentree bij Feyenoord weer in Rotterdam en voelt zich eindelijk weer thuis."Soms voel je gewoon dat je op een bepaalde plek het meest op je gemak bent. Dat heb ik in Rotterdam", begint de rechtsback. "Al helemaal nu het met Feyenoord zo goed gaat. Dan loop je op straat en komen mensen aan je vertellen dat ze zo trots zijn op de club en op jou. Dat ze zo genieten van het vooruitzicht van wéér in een seizoen in de Champions League, of van de historische 6-0 overwinning op Ajax."

Nieuwkoop is opgegroeid in het Zeeuwse Tholen, maar is gaan houden van de stad aan de Maas. "Ik zal niet zo snel weggaan uit Rotterdam. Sterker nog, de afgelopen twee seizoenen in België, kwam ik nog heel vaak hier terug. Dat past ook bij die liefde die ik voel voor de mooiste stad die er is. Rotterdam is voor altijd mijn thuisbasis, dat weet ik zeker."

Nieuwkoop heeft in zijn tijd bij Feyenoord met verschillende trainers samengewerkt, maar Arne Slot was een hele speciale trainer. "Slot heeft een grote rol gespeeld in de saamhorigheid. Het is voor Feyenoord jammer dat hij vertrekt naar Liverpool, maar voor hemzelf is het een geweldige stap, die hem ook gegund is."

"Ik ben hem dankbaar dat hij mij heeft teruggehaald naar Feyenoord en heb onze samenwerking afgelopen seizoen als heel prettig ervaren. Ik had elke training het gevoel dat ik dingen bijleerde, op die manier heb ik me goed kunnen ontwikkelen. Ik weet zeker dat we ook zonder Arne Slot een eenheid blijven."

"Er is geen dag dat ik niet met heel veel zin naar een training of wedstrijd ga. Daarvoor is de onderlinge sfeer veel te goed. Ik ben er heilig van overtuigd dat we nog tot veel meer in staat zijn met elkaar."

 

Bart Nieuwkoop heeft al een indrukwekkend aantal prijzen gewonnen met Feyenoord. Naast het kampioenschap in 2017 heeft hij ook twee Johan Cruijff Schalen en drie KNVB Bekers op zijn naam staan. "Ik droom ervan om nog meer prijzen te winnen met Feyenoord. Komend seizoen hebben we weer genoeg moois om voor te spelen: het kampioenschap, de Champions League. Dat is een geweldig vooruitzicht."

Delen

Reacties

Hij heeft al bij Excelsiot getekend?
@Bombarda klopt er iets van de interesse in Gimenez vanuit Rusland?
Zou het heel teleurstellend vinden van hem als hij daarvoor open staat. Maar geld maakt blind natuurlijk.
Het zou mij persoonlijk vrij weinig uitmaken waar hij heen verkast. Zolang ze maar minimaal aan de vraagprijs voldoen.
@Bombarda worden er nog echt versterkingen aan de bovenkant verwacht? Echt spraakmakende namen, Bryan Gil achtige namen
Op basis van wat is Gil dan een versterking aan de bovenkant?
Iedereen lult elkaar maar na maar ondertussen heeft hij nog geen enkele wedstrijd een hoogstaand niveau bereikt
Heb je gelijk in net of Gil een god is! Het gros van nieuwe spelers zullen veel mensen niet kennen. Gewoon kijken hoe ze in het nieuwe elftal passen en hoe ze het gaan doen! Ik zie vaker mensen namen herhalen die geen enkele waarde zijn. Ronaldo, Messi en Kane zullen niet naar Feyenoord komen en dit zijn wel namen die iedereen kent.
Er komen geen versterkingen aan de bovenkant. Er komen wel directe versterkingen aan. Nog niets concreets geloof ik.
Vind dat altijd grammaticaal gewauwel. Versterkingen aan de bovenkant en directe versterkingen zijn voor mij spelers die op dit moment beter zijn dan de basisspelers die nu op hun positie spelen. Dat hoeft je echt niet te beperken tot 11 want zeker voorin noem ik Ivanusec en Paixão beiden basis, maar om (bv) Lamprou een directe versterking te noemen omdat hij nu nog iets beter is als de vierde keeper Jansen is onzinnig.
Wij zijn een opleidingsclub op zijn top in een kleine competitie en er komen geen versterkingen. Hoogstens vervangers die op termijn net zo goed kunnen worden.
Denk dat Feyenoord eerst wil verkopen voordat ze gaan kopen. Ondanks de vele geruchten is er nog niet veel weg en daar is al op ingekocht. We moeten nog een rechtsbuiten voor de rest zal het 1 op 1 vervangen worden aangevuld met talenten.
Gil lijkt idd een versterking aan de bovenkant te zijn. Ik hoop dat hij komt, net zoals die middenvelder van Liverpool. Maar eerlijk. Die prijzen beginnen pas bij 15-20mil is mijn vermoeden
Waarom versterken ze ons aan de bovenkant? Omdat ze van grote clubs komen? Reiss Nelson en Sandler kwamen ook van Arsenal en City, dat waren ook geen topversterkingen. Gil heeft op hoog niveau nauwelijks indruk gemaakt de afgelopen jaren. En het hoge niveau is iets waar wij juist naartoe willen.
Is gewoon niet waar. Deed het goed bij sevilla en is daarom voor 20 mil verkocht aan tottenham. Sevilla mag je wel gewoon een serieuze club noemen. Bij tottenham niet goed genoeg gespeeld, maar dan wil je wel onthouden dat de premier leageau het hoogste niveau is en een bij een subtopper speeld daar, waar je hele goede voetballers voor je hebt.

Je kunt ook duidelijk zien op de filmpjes dat het een goede voetballer is.

Ik heb overigens Nelson dit jaar europees in de basis zien starten bij Arsenal en speelde een hele goede pot. Die is 3x beter geworden als in de tijd bij Feyenoord.

Sandler is wel meer mislukt bij City, maar zijn blessure was daar ook onderdeel van. De citygroup scouten gewoon veel talenten en als er daar een paar van doorbreken dan doen ze het goed in hun ogen.

Al met al is het goed om de kwaliteit van Feyenoord realistisch in te schatten en dan vind ik persoonlijk dat Gil een versterking aan de bovenkant is. Maar, hey, iedereen zn mening
Moet je z'n carriere eens beter bekijken. Hij is nooit doorgebroken bij Sevilla. Hij werd verhuurd aan Eibar, draaide een prima seizoen en op basis daarvan gekocht door Tottenham. Keerde daarna terug bij Sevilla, maar dat was ook niet echt denderend. Sinds z'n periode bij Eibar nauwelijks ECHT indruk gemaakt voor langere periode. En ook bij meerdere trainers hè?

Daarnaast is het type speler totaal niet wat we zoeken. We hebben nu alleen maar spelers die in de bal komen en creatief (willen) zijn. We hebben diepte, explosivieteit en rendement nodig. Dat heeft hij allemaal niet, tenminste nooit bewezen bij z'n vorige clubs.

Reiss Nelson gaat op basis van z'n Feyenoord periode. Heel leuk wat ie doet nu(wat ook niet super is ofzo), maar heeft bij Feyenoord nooit bewezen een topversterking te zijn geweest, ondanks dat ie van de Premier League komt. Dat is precies wat ik probeer uit te leggen. Sandler ook geen bovenkang versterking gebleken, dat is gewoon een feit.

Tuurlijk jij mag je mening hebben, ik kijk veel verder dan alleen naam, prijskaartje, welke club die vandaan komt en youtube video's, waar je iedereen goed kan laten lijken. Wij willen juist spelers afleveren naar teams als Tottenham, dan is hun slechte spelers halen (Waar veel Spurs-fans het erover eens zijn) toch wat we juist niet moeten doen?
Ik ken idd zn periodes bij Eibar niet goed en overigens zijn hele carierre niet, maar dat weet jij ook niet.

Waarom supporters enthousiast worden van spelers van grote clubs is niet om de naam, maar, omdat ze de beste spelers hebben.

Nelson, die niet altijd in de basis start, maar wel erg gegroeid is en gewoon erg goed is. Die haal je niet meer onder de 30 mil.

Je lijkt aankomende talenten en semi-gearriveerde talenten door elkaar te halen. Sandler en Nelson hadden nog bijna niks in de premier league gespeeld, Nelson dacht ik helemaal niet.

Je geeft zelf al aan dat Gill al meerdere jaren op het hoogste niveau heeft gespeeld en bij betere clubs als Feyenoord. En met zijn talent en zn leeftijd lijkt me dit gewoon een versterking aan de bovenkant.

Wat jij zegt over explosiviteit, is nog maar afwachten, als je een creatieve dribbelaar hebt, die gaat er gewoon langs heen. Je hebt niet altijd explosiviteit nodig

Igor is ook explosief, heeft matig rendement en komt slecht individueel langs zn man.

Wat jij zegt over spurs laat alleen maar zien dat je Feyenoord te hoog inschat. Ik ben ook iemand die graag naar boven denkt, maar het is logisch dat die situatie zo is.

Wat overigens niet wil zeggen dat ze niet kunnen slagen.
@Bombarda Tyler Morton interesse van Feyenoord. Wat weten jullie hiervan?
Die blijft gewoon bij Liverpool, zal geen betekenis hebben.
Denk je of weet je dat? Lijkt me daar niet heel veel kansen te gaan krijgen namelijk.
Misschien in dat geval wel Bert, maar eerlijk is eerlijk Liverpool, denk dat je daar zelfs met bankzitter nog beter doet als bij Feyenoord…. En ……. Ze hebben Arne nu natuurlijk.
Interesse artikelen brengen wij niet, alleen concrete zaken