yv-06-03-2021-14002021

VK Sportphoto | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Officieel: Frank Arnesen keert niet terug bij Feyenoord

FeyenoordTM

Clubleiding en de technisch directeur hebben in goed overleg besloten zijn aflopende contract per direct te beëindigen. Eind juni legde Arnesen zijn werkzaamheden al tijdelijk neer. ‘Ik ben trots op wat we de afgelopen 2,5 jaar met elkaar hebben bereikt en we gaan dan ook op een positieve manier uit elkaar,’ aldus Arnesen.

Frank Arnesen en de clubleiding spraken de afgelopen dagen uitgebreid over de toekomst. Het liefst had de technisch directeur zijn aflopende contract de komende maanden nog uitgediend, erkent hij. ‘Ik snap echter heel goed dat ze bij Feyenoord aan de verdere toekomst moeten denken. Niemand is nu eenmaal groter dan de club.’

‘Ik ben Feyenoord ook zeer dankbaar. De afgelopen maanden, tijdens mijn ziekte, heb ik vanuit de club ontzettend veel steun ervaren. Van de medische staf wil ik in het bijzonder Joost, Stijn en Stefan bedanken, maar ook de mensen van het Erasmus Medisch Centrum en Casper van Eijck ben ik zeer erkentelijk voor de geweldige manier waarop zij mij de afgelopen maanden hebben begeleid. Eigenlijk ben ik iedereen bij en rond Feyenoord dankbaar: de spelers van het eerste elftal, Arne Slot en zijn staf, iedereen van de Feyenoord Academy, de scouting natuurlijk en de RvC en de directie. Het was fantastisch om van zo dichtbij te mogen meemaken hoe iedereen en alles binnen de club dagelijks alles doet om Feyenoord nog beter te maken. En tenslotte wil ik ook het legioen nog zeggen: dank voor jullie altijd onvermoeibare steun aan de spelers.’

Feyenoord zal niet per se grote haast maken om een opvolger voor Arnesen te vinden, stelt algemeen directeur Dennis te Kloese: ‘Die noodzaak is er niet, omdat de transferwindow is afgelopen en we, na het uitvallen van Frank, de afgelopen periode al een werkverdeling hadden opgetuigd die nog wel even kan voortduren. Bovendien staan veel zaken aan de voetbalkant er juist goed voor. Dit zeker ook door Frank zijn inspanningen.’

‘Ik ben ook blij dat we met Frank hebben kunnen afspreken dat we hem in bijzondere gevallen nog kunnen benaderen voor advies of om zijn mening te vragen. En uiteraard houden we in de toekomst sowieso goed contact. We wensen Frank op alle fronten alle succes voor de toekomst.’

Delen

Reacties

Bedankt voor alles frank arnesse sterkte met uw gezondheid hoop dat u een waardig afscheid krijgt
Ik vind het maar vreemd. Waarschijnlijk moeten ze zijn contract gewoon helemaal afkopen, waarom zou je dat doen als je hem hier en daar nog voor kunt gebruiken.
@ftm wat is volgens jouw bronnen nu daadwerkelijk de reden van het vertrek? Zijn contract is recent nog verlengd en waar water is is vuur
Bedankt Frank voor je betekenis en inzet voor ons Feyenoord . Dat je ook met je gezondheidsproblemen door wilde gaan ,siert je reactie naar Feyenoord bij je vertek. Het ga je goed.!
Als we Pratto even vergeten dan mag de conclusie zijn dat Arnesen na ruim 1½ jaar zijn draai gevonden had en vooral heel goede keuzes heeft gemaakt waarvoor Feyenoord hem zéér erkentelijk mag (= moet) zijn. .................
Oplichter die Frank. Goede ingreep van Kloesoe
@FTM/1908.nl ,

Mocht je nou willen, zoals je van tevoren zelf aangaf, dat deze site allesbehalve op FR12 gaat lijken, gooi dit soort gasten dan liever vandaag dan morgen van de site af. Creëert in meerdere topics alleen maar een negatieve stemming, totaal onnodig en zonde voor de rest van de mensen die hier wel serieus probeert te reageren.
Wat ben bij een ongelooflijk dom figuur. Blijft hier weg aub.
De man reageert iig 'groots' op een situatie waarvan het er sterk op leek dat hij het graag anders had gezien. Dat siert hem. Tel daarbij op dat hij de afgelopen 1½ jaar geweldig goed heeft gefunctioneerd ( na 1½ jaar waarin dat bepaald niet zo was, dat is óók waar) en meer dan een basis alleen heeft gelegd voor de toekomst van de club en de conclusie mag zijn dat een diepe buiging op zijn plaats is.
Bedankt voor alles Frank. Succes verder.
En veel Beterschap met je knie.
Soms zou je in de toekomst/verleden kunnen kijken, waar hadden we nu gestaan als we geen Arnesen hadden binnengehaald maar een contract verlenging van van geel hadden gehad... Frank bedankt voor deze grote zet in de goede richting!
Ach, Arnesen heeft tot aan het vastleggen van Arne Slot louter verkeerde keuzes gemaakt en zelfs daarna nog Pratto gehaald a raison van €500.000, waarmee hij in totaal (Bozenik, Antonucci, Diemers, Teixera, Spajic, Conteh) meer dan €10.000.000 heeft laten verdwijnen in ongeveer 1½ jaar. Vergelijk dat met de uitgaven van Van Geel in zijn eerste 3 jaren: ± €5.000.000. Dat is de helft van het bedrag dat Arnsesen uitgaf in een periode die 2 x zo lang is.
Toen ook Van Geel wat meer geld kon uitgeven leidde dat een periode in waarin 2 x de KNVB-beker werd gewonnen en 1 x de landstitel terwijl de begroting ook toen fors onder die van Ajax en PSV lag. Met de Champions League-inkomsten was Feyenoord in staat om grotendeels met eigen geld trainingscomplex 1908 aan te leggen en Varkenoord volledig te vernieuwbouwen. Terwijl Feyenoord, ook na de financiële injectie van de VvF , in de eerste jaren een categorie C-club was die volledig onder curatele van de financiële commissie van de KNVB-stond.
Arnesen heeft pas na 2 jaren dienstverband als TD de scouting gereorganiseerd en de de staf daarvan vervangen terwijl dat misschien wel zijn prio 1 had moeten zijn in 2020. Het valt allerminst uit te sluiten dat Van Geel die conclusie voor 2022 ook wel had getrokken. Of zijn vervolgkeuzes dan net zo goed waren geweest als die van Arnesen (b)lijken te zijn, zal altijd een vraag blijven.
Als we Pratto even vergeten dan mag de conclusie zijn dat Arnesen na ruim 1½ jaar zijn draai gevonden had en vooral heel goede keuzes heeft gemaakt waarvoor Feyenoord hem zéér erkentelijk mag (= moet) zijn. Maar kijkend naar de volledige 8 jaar van het TD-schap van Van Geel, de status en de mogelijkheden van Feyenoord bij het begin van zijn dienstverband, de gemiddelde prestaties in de Eredivisie en de situatie bij zijn vertrek (een bescheiden eigen vermogen.). Dan heeft Van Geel het overall zeker niet slechter gedaan.
Ter onderbouwing daarvan nog één feit. We jubelen nu over de transferinkomsten van deze zomer, maar op Sinisterra na zijn de afkoopsommen niet hoger dan de afkoopsommen die onder Van Geel werden gerealiseerd. En Luis Sinisterra is nu net een aankoop van Van Geel. Natuurlijk heeft deze ook fouten gemaakt: aan inkomende transfers kun je denken aan Harmeet Singh, Bilal Basaçikoglu en Marko Vejinovic, en in plaats van Larsson had hij in de zomer van 2017 toen al beter Linssen kunnen halen. Hij had zich kritischer moeten opstellen tegenover Van Bronckhorst in de zomer van 2018 toen deze veel te snel het vertrouwen op zegde in bepaalde spelers, en ja hij had veel eerder de scouting moeten reorganiseren.
Sommigen zullen daar het niet deelnemen aan de voetbalpiramide aan toe voegen maar dat m.i. twijfelachtig. Deelname daaraan had zoveel geld gekost dat het onwaarschijnlijk is dat Feyenoord het budget had gehad voor de selecties die nu 2 KNVB-bekers en de landstitel hebben veroverd. Komt nog eens bij dat, zonder die deelname, Arne Slot gewoon 4 spelers uit de eigen jeugdopleiding in de basis had gekozen voor de Conference League-finale. PSV, AZ en FC Utrecht hadden er in hun laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen minder.
Het oog hebben voor de zaken die er onder Van Geel goed gingen is niet gebruikelijk op Feyenoordfora, maar dat zegt meer over de behoefte aan een zondebok om frustraties op af te reageren. Anders gezegd de behoefte om iemand 'de zwarte Piet' te geven en een discussie daarover, is een gesprek zonder end.
BAGGER!!!😡😡😡😡👎👎👎
Heel erg jammer, maar vanuit de club begrijpelijk.
Brengt me even terug naar 1982 en Hans Kraaij senior.

Het gaat je goed Frank!
Frank is voor mij een van de grootste helden achter de wederopstanding van Feyenoord. De architect achter het huidige beleid en dus het succes dat nog komen gaat.
Die laatste alinea doet me goed, op zoiets hoopte ik al. Frank bedankt! Held!
Goede gezondheid toegewenst.. ga genieten van het pensioen ;-). Bedankt voor het leggen van fundament huidige selectie.