Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem: "Donderdag kunnen we zien hoe ver Feyenoord echt is"

Van de redactie

Het seizoen 2022-2023 is eindelijk in volle gang. Willem van Hanegem schrijft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad dat hij verwacht dat het geen spannende titelrace gaat worden in Nederland. Verder kijkt de 78-jarige Feyenoord-legende uit naar de wedstrijd van de Rotterdammers tegen Lazio in Rome.

"Het is nog vroeg in het seizoen, maar ik ben bang dat het geen spannende titelrace zal gaan worden. De mensen buitelen nu over elkaar heen om te zeggen dat PSV zo slecht is, maar wie dit verlies bij FC Twente niet zag aankomen had oogkleppen op. Te weinig voetbal, verdedigers als Obispo en Ramalho van een zeer matig niveau en een paar opgehemelde spelers die dat niet wekelijks kunnen waarmaken. Nee, dit PSV zal Ajax niet kunnen bijbenen," schrijft de Kromme.

"Van Feyenoord verwacht ik dat ook niet, eerlijk gezegd. Winnen van Go Ahead Eagles, dat is niks bijzonders. Begin tegen elke willekeurige andere club zo zwak als zaterdagavond in Deventer en je bent geheid punten kwijt. Hoewel, in de eredivisie hebben we nog een paar clubs die doelpunten weggeven dat het een lieve lust is. Kijk eens naar Volendam en Excelsior. Sebastian Szymanski werd bewierookt. Hij maakte een prachtig doelpunt, leverde een assist, maar ik vond al die schouderklopjes overdreven. Ik vind die gozer een leuke speler, maar dat wil niet zeggen dat alles wat hij laat zien meteen zo goed is."

Donderdag speelt Feyenoord het eerste groepsduel van de Europa League uit in Rome tegen Lazio. Voor Van Hanegem is dit de eerste echte test voor de Rotterdammers. "Donderdag in Rome, dán ga ik er voor zitten, daar kunnen we zien hoe ver Feyenoord en Szymanski echt zijn."

Delen

Reacties

0-2 graag op Donderdag…. Hup Feyenoord
Ah Willem zet ons weer met de benen op de grond
Willem is gewoon realistisch zoals altijd.
Voordeel is wel dat Lazio geen muur gaat optrekken thuis, althans ik hoop dat met wat meer ruimte het voetbal beter gaat zijn. Achterin blijft het zwak, 3 tegengoals in Deventer is matig.
Zolang we er niet met een nulletje of vier er vanaf gaan ben ik content. In Slot we trust..................
Misschien iets meer begrip voor het feit dat Slot met een compleet nieuwe selectie moet werken en dat dat tijd vergt. Misschien krijgen we donderdag wel klop van Lazio uit... zou zomaar kunnen. Maar geef Slot wat meer krediet/tijd. Dat had hij ook kunnen zeggen ipv toch weer wat negatief overkomen.
Zoiets, inderdaad. Misschien Willem”s manier om een hart onder hun riem te steken, maar ietwat verdraait vindt ik.
Niets verkeerd mee hoor, om ook eens iets positiefs te zeggen, Willempie. Je zal altijd mijn idool blijven, maar ik verwacht heel af en toe iets positiefs over ONS cluppie!
Tja. Natuurlijk is Lazio in deze fase van het seizoen zwaar favoriet. Er gaat nog teveel fout bij Feyenoord. Belangrijker is dat je nu al ziet dat er behoorlijk wat kwaliteit rondloopt in dit vernieuwde Feyenoord. Ik denk dat we pas na de winterstop echt weten waar Feyenoord staat. Ik heb zo'n idee dat het dan echt een hele goede ploeg wordt, met de linksbackpositie voorlopig als vraagteken. Hopelijk spelen we dan nog Europees.
Donderdag een gelijkspel, teken ik meteen voor.
Het zou me verbazen als we van Lazio winnen in deze fase van het seizoen, deze wedstrijd komt m.i. te vroeg.
Neemt niet weg dat we goed op weg zijn en in de return ruimschoots eventuele schade moeten kunnen herstellen.
Ik heb er alle vertrouwen in dat de machine zal gaat lopen, maar een tegenstander van het kaliber Lazio kloppen komt denk ik nog wat te vroeg. Zolang we er niet met een nulletje of vier er vanaf gaan ben ik content. In Slot we trust.
Deze man spreekt de waarheid. Ben benieuwd hoe het team donderdag gaat presteren.