dsc00341

Nieuws

Onbegrip aandeelhouders voor Feyenoord: “Wij vinden het een druppel op de gloeiende plaat"

Dennis

Gisteren meldde 1908.nl dat Feyenoord geen goede beurt heeft gemaakt bij de Aandeelhouders Vereniging Stadion Feijenoord (VASF). Aanleiding was het eenzijdig invoeren van het vooraf claimen van aandeelhoudersstoelen door de voetbalclub. Volgens de VASF is dit in strijd met de statutaire rechten. Bovendien begrijpt de aandelenvereniging niet waarom deze actie nodig was. "Wij vinden het een druppel op de gloeiende plaat". 

“Net als iedere andere supporter begrijpen de V-Aandeelhouders dat Feyenoord naar middelen zoekt om de inkomsten op te schroeven”, zegt VASF-voorzitter Conré Oostrom bij Rijnmond. “Hierbij zullen de grootste klappen gemaakt worden door transferinkomsten en premies uit Europees voetbal, gevolgd door sponsorinkomsten. Pas daarna komen de recettes.” 

‘Feyenoord schiet er weinig mee op’
Oostrom maakt een rekensommetje om aan te tonen dat Feyenoord meer kwaad doet dan wint met het 'claim-initiatief'. “Als je kijkt naar de capaciteit van De Kuip met 47.500 plaatsen, hebben we het bij de aandeelhouders over 2.000 plaatsen; minder dan 5 procent. En laat er dan 10% bij een enkele wedstrijd niet naar de wedstrijd komen, dan praten we over minder dan 0.5 procent van de recette. Dus waarom was deze actie richting de aandeelhouders nodig?”

Bovendien gaat de club volgens de voorzitter voorbij aan de neveninkomsten van de aandeelhouders. "Een deel van de aandeelhouders betaald ook nog eens 1600 euro per plaats voor een toegangsrecht tot de Van Zandvliet Zaal, waar ze dan ook nog zelf voor hun colaatje, biertje of kopje koffie moeten betalen. Een zeer respectabel bedrag, zeker gezien de geleverde service.” 

Betere opties
“Wij vinden het een druppel op de gloeiende plaat", zegt Oostrom over de bedragen die hiermee verdiend zouden worden. "Wellicht zijn er betere opties om de inkomsten te verhogen? Daarnaast bestaat het systeem van Ticket Exchange, beschikbaar voor iedere supporter om kaarten door te verkopen tot vlak voor de wedstrijd. Hierbij stroomt 60 procent van de opbrengst naar de voetbalclub. Mogelijk moet dit systeem beter onder de aandacht van alle supporters, inclusief alle aandeelhouders, gebracht worden?"

"Onder aandeelhouders is de wil er absoluut om er via dit platform voor te zorgen, op vrijwillige basis, dat er meer inkomsten voor de club gecreëerd worden. Als ik bij reguliere wedstrijden om me heen kijk zie ik her en der verspreid meerdere lege plaatsen, ook bij de businessseats en bij de director seats. Wellicht kunnen die ook aangesloten worden op Ticket Exchange?!”

Delen

Reacties

wordt tijd dat ze die plekken inleveren en schenken aan Feyenoord en gelijk de kuip met 30 milj schuld.