Willem van Hanegem (Soccrates Images)

Nieuws

Van Hanegem kapittelt berichtgevingen over Wieffer

Dennis

Willem van Hanegem ergert zich aan de tendens in de media om spelers van het Nederlands elftal na één verkeerde pass al af te schrijven. Tegen Schotland speelde Mats Wieffer niet zijn beste wedstrijd in Oranje. Prompt zou de Feyenoordmiddenvelder niets te zoeken hebben op het komende Europees kampioenschap in Duitsland.

Van Hanegem somt de opvallende berichtgevingen op. “Toen Wieffer bij Feyenoord doorbrak, las die jongen dat het maar tegen PEC was”, ze begint de Feyenoordlegende in Algemeen Dagblad. 

“Toen hij vervolgens ook tegen PSV en Ajax goed speelde, moest hij het maar eens in Europa laten zien. Toen hij dat ook gewoon deed tegen Sjachtar was dat een elftal van niks. Toen hij het tegen AS Roma liet zien, was het volgens de zogenaamde kenners nog maar de vraag of hij het in Oranje ook kon. Daar liet hij het ook zien, maar toen was Gibraltar geen maatstaf. Tegen Kroatië en Italië ging het ook goed, maar toen was Jerdy Schouten toch echt veel beter. Of Joey Veerman, die opvallend populair is bij enkele journalisten.”

Volgens ‘De Kromme’ had Schotland het goed voor elkaar tegen Nederland. Dat Oranje lastig onder de druk uitkwam, lag een beetje aan Wieffer, maar ook aan zijn medespelers. “Dat ligt zeker ook aan het elftal dat de spelers niet kan laten renderen. Nu Wieffer niet zijn beste wedstrijd speelde tegen de Schotten, moet hij maar afvallen. Als ik zelf nog zou spelen, zou mijn broek afzakken van al die politieke spelletjes”, zo besluit Van Hanegem.

Delen

Reacties

Valt idd op. En dan vraag ik me af of ik gekleurd ben. Maar vooral bij de NOS is het opvallend hoe het altijd negatief gaat over Feyenoorders