Bevestigd
grillitsch-feyenoord

Alamy

Nieuws

Ook Ajax meldt zich voor Grillitsch; Feyenoord niet in paniek

FeyenoordTM

Ajax is de volgende gegadigde voor Florian Grillitsch. De Amsterdammers willen snel werk maken om de transfervrije middenvelder te binden. Dat meldt de uiterst betrouwbare Twitteraar Hamstelaar maandagavond op Twitter. Ook De Telegraaf vult het nieuws aan.

Vorige week werd via deze site bekend dat ook Feyenoord zich meldde voor de komst van Grillitsch. Tot een akkoord kwam het vooralsnog niet.

De concrete interesse van Ajax in Grillitsch staat los van de belangstelling van Feyenoord. In Amsterdam is er pas groen licht gekomen na de verkoop van Antony aan Manchester United. De belangstelling van Ajax in Grillitsch is dan ook niet nieuw: Hoofdtrainer Alfred Schreuder en de Oostenrijkse middenvelder kennen elkaar uit hun periode bij TSG Hoffenheim. Eerder deze zomer was er al contact tussen beide partijen.

Eén etmaal geleden was 1908.nl al op de hoogte van de belangstelling van Ajax in Grillitsch. 1908.nl heeft het nieuws direct gedeeld met de clubleiding van Feyenoord, zodat de club vroegtijdig kon anticiperen op de ontwikkeling in de transfermarkt. De Rotterdammers maken zich géén zorgen.

Men zocht daarop al voorzichtige toenadering met Molde FK: De club waar target Sivert Mannsverk tot eind 2025 onder contract staat.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

...wil je zeker zijn over Florian Grillitsch? Check Kicker.de Duitse website. Hij heeft geen haast, zit zonder club én...is in Rotterdam gespot...we zien het wel toch?

Laat het team maar eerst goed op elkaar ingespeeld zijn, dan zien we wel of we nog mensen nodig hebben. Ben in elk geval blij hoe we er nu voor staan!! Rotterdam en FEYENOORD zijn weer hot nieuws in de wereld, ben super trots!!!!
Is er al iets meer bekend over Grillitsch? Zou deze bizarre transferwindow echt monster maken!!!

Dan pakken we mogelijk niet alleen de landstitel maar ook de beker en de Europa League. (Bij wijze van dan hè) 😉

Heel erg benieuwd naar de voortgang.
@FTM

Wanneer word hij wereldkundig gemaakt dat tie eindelijk een feyenoorder is.
% waarschijnlijkheid dat Grillitsch komt volgens TM verder gestegen in voordeel van Feyenoord 68% nu en Ajax nog steeds 58%

we zullen de komende (iets minder dan) 48uur noeten gaan afwachten wat er allemaal gaat gebeuren
Transfermarkt is heel onbetrouwbaar met dat soort dingen het zijn gwn Nederlandse moderators die een inschatting maken op basis van het nieuws in de media.
Het feit dat die percentages bij elkaar geen eens 100% zijn zegt genoeg over de onzinnigheid waarop ze gebaseerd zijn.. want dan kan het nooit 'in het voordeel ten opzichte van x' zijn als ze niet beiden exclusief tegenover elkaar worden gewogen.
Hoeft niet 100% te zijn als je het bij elkaar optelt. Je vergelijkt alleen Feyenoord en Ajax. Eerst had AS Roma ook interesse dus zou ook procenten kunnen hebben. Ten tweede is het alleen 100% als hij getekend heeft ergens.
Nu is het percentage daar zelfs 40% en 70%! Toch benieuwd hoe die denkwijze daar werkt bij TM
Ik hoop nog maar dat Bullaude komt want dat duurt al best wel lang.
Inderdaad, hij is op 24 augustus medisch gekeurd en tot nu geen presentatie dat ie z'n contract heeft getekend. Dus voor de groepsfase EL ga je het niet meer redden om hem in te schrijven.
Volgens Argentijnse media vanmorgen pas gekeurd en alles rond gekomen
Grillitsch is een wonder als die komt. Mannsverk is vast een leuk talent voor de toekomst, maar die zal er niet direct staan. Als Molde geen Zerrouki -achtige bedragen vraagt kun je hem halen en Harroui huren met optie tot koop. Harroui lijkt me haalbaar gezien zijn speelminuten. Dan heb je er iemand bij die wel wat toevoegt aan fysieke duelkracht, scorend vermogen heeft en op elke positie op het middenveld kan spelen. Samen met Bullaude (als die komt) die veel loopvermogen schijnt te hebben en de middenvelders die er al zijn kun je per wedstrijd bekijken welke spelers je het beste kunt gebruiken.
Harraoui, Timber, Kokcu allemaal dezelfde type spelers. Dan kun je dus niet per wedstrijd bekijken wat je nodig hebt want het is allemaal van hetzelfde. Ze hebben een spelverdeler voor de verdediging nodig, eentje die denkt en passt in plaats van loopt en 6 balcontacten nodig heeft voor hij hem af speelt.
Kokcu is vooral een spelverdeler op 8, harroui technisch redelijk begaafde balafpakker die het minder van zijn passing moet hebben op 8 of 6, szymanski spelverdeler op 10 of 8, Bullaude is een lopende nummer 10 met diepgang (type til) en timber heeft van alles wat. Volgens mij best verschillende types.
Harroui is ook een 8. En zeker geen 6.
Zijn er geen ervaren nr 6 die verhuurd worden? Dan kun je daarnaast Mannsverk neerzetten.
Szymanski is een echte creatieve 10 en Bullaude is meer een lopende 10. Kokcu en Timber zijn redelijk dezelfde spelers (uiteraard zullen er wat verschillen tussen zitten) maar beide meer spelers voor de 8’positie. Wat Slot nog zoekt is een spelverdeler op 6, dat is Harraoui zeker niet.
Harroui heeft op verschillende posities gespeeld bij Sparta, zelfs rechtsbuiten. In zijn laatste en mss wel beste seizoen vormde hij samen met aoussar het blok op het middenveld voor de defensie. Hij scoorde aardig wat doelpunten maar blonk vooral uit met zijn balveroveringen en gewonnen duels. Daar behoorde hij cijfermatig tot de top van de eredivisie. Dat lijkt me wel degelijk een type dat Feyenoord op 6 erbij kan gebruiken als Grillitsch niet komt.
Laat juist kokcu nou denken dat hij die spelverdeler is 🙄duurt echt fracties te lang bal onder de voet kijken kijken terwijl het in 1of2x ook kan Geertruida heeft daar ook erg last van zeer irritant maar als je Grillitsch erbij hebt is t plaatje perfect en heb je killer team !!!
..Bel Slot! Kan hij je gelijk opstellen, hoop oprecht dat je door de medische keuring komt...zet hem op he 🤟🏼😁👍🏼
Bullaude zat blijkbaar al als toeschouwer in de Kuip tegen Emmen. Zullen wel de laatste plooien zijn die moeten worden glad gestreken.
Ik vroeg mij al af of het al rond is. Het werd akelig stil rondom hem.
1908.nl... graag wat meer info rond Bullaude? Het is nu wel erg stil rond hem 🤔
Zijn hem vergeten na de wedstrijd tegen emmen, zit moederziel alleen in de kuip ergens
Ga hem effe halen dan joh dat doe je toch niet met een nieuwe speler, hop hop in de benen. ;-)
Zullen wel problemen met zijn club zijn . Ben benieuwd of alles goedkomt . FTM reageert ook op niks over hem .
Bullaude gaat niet meer komen, duurt te lang nu.... was al in Nederland sinds afgelopen Woensdag. Zal mij niks verbazen als een deze dagen het nieuws komt dat Ajax of PSV met hem aan de haal gaat.
Wat een negatief gebral... niet doen...
Ik hoor liever dat Bullaude een keer gepresenteerd word geen goed gevoel bij
Het lijkt me niet eens een ramp als hij niet naar ons komt, lijkt me een lastige jongen met al zijn eisen en wensen. Als je iedere week wilt spelen kom je naar ons, als je voor iets meer geld op de bank wilt zitten ga je naar hunnie. Waar ik me drukker om maak is het alternatief. Als je voor Mansverk gaat heb je weliswaar een talent maar oo die positie moet je een speler hebben die er meteen staat. Ik hoop daarom dat ze nig een verrassing in petto hebben.
Vraagje: Mannsverk speelt bij Molde bijna altijd als centrale middenvelder, zie https://www.transfermarkt.nl/sivert-mannsverk/leistungsdatendetails/spieler/510310/plus/0?saison=&verein=&liga=&wettbewerb=&pos=&trainer_id=
Wij zoeken een echte defensieve middenvelder zoals Grillitsch dus waarom is Mannsverk dan in beeld voor deze vacature?
Is ook een heel ander type dan Grillitsch/Zerrouki.

Grillitsch en Zerrouki hebben een vergelijkbare speelstijl, veel tackles, defensive aerials, en dan hoppa bal weer inleveren bij de andere middenvelders, al doet Grillitsch dat wat progressiever. Zerrouki is op zijn beurt weer een iets betere tackler (bijna de beste in de ED).

Mannsverk is een ball carrying 6/8, een beetje type Frenkie, die de bal aan de voet moet hebben. Anti-press, speelt vaak onder de druk van de tegenstander uit.

Maar we hebben al flink wat middenvelders die juist de bal moeten hebben, dus ik vind het logischer dat ze naar een type Grillitsch/Zerrouki kijken.
Zou ergens ook wel weer heel lekker zijn als die gozer voor Feyenoord kiest i.p.v. 020!
Dat is wel balen, daar kunnen we niet mee concurreren. CL en veel meer salaris. Die krijgt denk ik ook wat speeltijd met het drukke programma, zeker als Alvarez weggaat.

Vind die Mannsverk nogal een "loper" voor Slot z'n beoogde nummer 6, lijkt mij absoluut geen zekerheid.
@FTM: verwacht jij nog uitgaande transfers?
Jahanbaksh? Kokcü? Marciano?
Die gaat naar Ajax denk ik. Nu gaan ze dan waarschijnlijk voor Manzverk. Maar is die al zover voor Europees?
Vergeet het WK niet. Bij ons staat hij gegarandeerd in de basis.
Even positief bekijken
.
Als ook Ajax hem als een versterking zien vissen we blijkbaar in een andere vijver dan voorgaande jaren....
Haha ik waardeer je optimisme, maar deze speler is natuurlijk alleen maar interessant vanwege zijn transfervrije status. Wij vissen absoluut niet in dezelfde vijver daar moeten echt flinke externe investeringen voor plaats vinden. Ik hoop natuurlijk van harte dat hij alsnog voor ons kiest 🙌🏻
Die gaat je heel veel geld kosten, heeft al tijd niet gespeeld. Daar moet je gewoon niet aan beginnen.
Heb zo’n m’n twijfels aan deze man
De gekke 48 breken langzaam aan…ik heb heel erg het gevoel dat er nog eea gebeurt.. ook uitgaand…
Clubs als Brighton en Fiorentina hebben zich eerder teruggetrokken vanwege de hoge eisen van de vader van Grillitsch (o.a. 2 mln tekenbonus). Daarom lijkt het mij niet plausibel dat hij naar Feyenoord komt. Gaat denk ik voor het geld naar Amsterdam. Mooi want dan kunnen wij Mannsverk kopen!
Volgens mij las ik dat zijn vader niet meer zijn makelaar is.
Doorpakken!!!! Bij ons krijgt hij gegarandeerd speeltijd en de beste trainer van de competitie, of hij kiest van wat meer geld maar 90% op de bank zitten met een *** als trainer.
Ik denk dat je die Grillitsch helemaal niet moet willen. Blessuregevoelig en niet echt een gezellig figuur als ik de verhalen mag geloven. Ook vraag ik me af of een middenveld met Grillitsch, Kokcu en Timber wel aan genoeg goals komt. Allemaal geen echte doelpuntenmakers. En wat doe je dan met Szymański? Rechtsbuiten, met Geertruida als back? Lijkt me niet. Zou voor de toekomst gewoon Mannsverk halen. We hebben Wieffer ook nog.
Het "genoeg doelpunten" argument ga je ook niet oplossen met een andere controleur. Ik snap dan ook niet waarom je dat erbij haalt.
Denk dat we het wel een een korreltje zout kunnen nemen. Ajax heeft baat bij vervanger van Antonia, als ze zo graag Grillitsch hadden gewild hadden ze al veel eerder serieus geworden. Wij moesten eerst verkopen en duidelijkheid, dat hebben zij niet nodig gehad want Alvarez loopt er nog steeds.

Geloof niet dat het afketst op de interesse van Ajax
Ik zou die Grillitsch gewoon vastleggen en Manssverk ook. Grillitsch een contract voor 3 jaar en na 1 jaar verkopen. Zo doen andere clubs het ook, kijk naar Timber die na 1 jaar transfervrij overgekomen wordt doorverkocht en kijk naar Bjorkan die 1 jaar nadat die transfervrij is overgekomen misschien al wordt verkocht aan ons voor 3 miljoen. Dan kan Mannsverk 1 jaar rijpen en kan hij er daarna staan. Manssverk is 20 jaar en kan daardoor ook O21 helpen te promoveren.
En jij denkt dat Mannsverk komt om in onder de 21 te spelen?
Ik ben niet heel bijgelovig, maar iemand geboren op 08-05-2002 is toch voorbestemd om bij ons te schitteren! Laat Sivert maar komen.
@Rutger Weet je toevallig ook waarom Feyenoord zo geïnteresseerd blijft in Grillitsch? Als ik alles goed heb begrepen is hij vrij veel geblesseerd geweest het afgelopen jaar wat ook 1 van de redenen is dat Hoffenheim niet met hem door wilde. Daarnaast is er vanuit veel hoeken al eerder contact met hem gezocht.

Los van dit: Mannsverk staat al een tijd op de radar maar daar is niets concreets mee gedaan omdat Aursnes er nog was?
Die gaat dus niet meer komen helaas.. dan hoop ik wel dat ie naar Roma gaat en niet naar de snavels.
Hé Rutger, top nieuwtje weer. Nu hopen dat mannsverk gehaald gaat worden, heb ik een goed gevoel over. Hoe zit het met Bullaude en die Bergvall?

Tot slot, wanneer wordt er meer bekend iver hoe je deadlineday gaat doen?
Verwacht je nog wat spelers die komen deze week?
Heb gehoord dat de meeste er morgen wel zijn om te trainen
Weinig chance. Waar blijft Ezequiel Bullaude?
Grillitsch is geen Maradona toch?
Er staat op transfermarkt 66 procent kans Grillitsch naar Feyenoord
Dat is wel een stijging van mogelijkheid.. was paar uur geleden nog ergens rond 58%
Ga maar uit 10 procent.Die gaat naar ajax .Ze spelen cl en kan er meer verdienen
Als het hem alleen om verdienen gaat had ie toch eerder al getekend bij clubs die hem wel die 3 miljoen salaris wilde betalen per jaar.

Laten we gewoon ook hierin afwachten, zo lang er niets definitief is kan hij ook gewoon nog naar Rotterdam komen. Ik zie dit overigens als compliment dat ze in Amsterdam opeens achter ons target aanzitten. Beginnen ze toch een beetje te bibberen daar.
Die beginnen echt niet te bibberen. Zo snel zijn ze daar niet van slag. Ik zie het meer als van die Bayern Munchen taferelen; 'koop hem maar al is het voor de bank. Dan speelt hij tenminste niet voor de concurrentie.'
Er staat ook dat er 58% kans is dat hij naar Ajax gaat. Vraag me af hoe dit wordt berekend. Slaat natuurlijk nergens op dat er 66% kans is voor Feyenoord en 58% voor Ajakkes.
Bullaude hoor je ook niks meer over Rutger?
Ik schat dat die vraag inmiddels 20 keer gesteld is, als het niet meer is. Blijkbaar weet niemand het. Geen presentatie en ook hij zou terug moeten voor visum. De stilte regeert……
Dan maar doorschakelen naar Mannsverk, maar het is wel erg kort dag inmiddels, en Mannsverk is ook echt niet op te halen voor 3 miljoen hoor. Verwacht zelf dat ze daar ook rustig 6 of 7 miljoen voor durven vragen. Zeker gezien het supertalent hij schijnt te zijn.
Het is niet eens doorschakelen, want Mannsverk nieuws kwam eerder naar buiten dan Grillitsch. Gaat om momentum in de markt.
Weer Feyenoord al wat de vraagprijs is en zo ja, kunnen ze daar aan voldoen?
Grillitsch kan een bepalende speler (zo niet dè bepalende speler) worden bij Feyenoord. Ik denk dat hij daar wel naar op zoek is.
Want als ie puur voor de doekoes zou gaan dan zou hij iet eens in gesprek zijn gegaan met Feyenoord.
Ja Henk, WK komt er aan. Héél belangrijk voor hem dat hij wat kan rusten. Want Oostenrijk doet niet mee…
Delete m’n account of maak een functie dat ik t zelf kan doen
Je blijft het vragen… Hoe erg is het om je account gewoon te vergeten. Maak een ander aan en ga daar op verder. Of blijf helemaal weg als je hier niet wilt blijven. Ik denk niet dat er veel mensen zich gaan afvragen ‘Waar is Dundrol eigenlijk gebleven?’……
Ik wil m’n gegevens uit hun bestand maken
De Rotterdammers maken zich géén zorgen.

In welke context @FTM omdat ze makkelijk kunnen doorschakelen, of omdat ze verwachten grillitsch binnen te halen?
Omdat ze zich gewoon niet van de wijs laten brengen door concrete belangstelling van andere clubs. Als Grillitsch kiest voor Ajax, dan is dat maar zo.
Dit geeft enigsinds hoop. Thanks maat
Delete m’n account of maak een functie dat ik t zelf kan doen
Rutger voor deze heb ik je echt ff nodig, hoe groot schat jij nu onze kansen dat hij voor ons kiest? Ik ben oprecht benieuwd naar jou gedachten hierbij, dat geeft mij meer zekerheid en minder stress🙏🏾
Laag. Mannsverk wat hoger. Daarbuiten hoor ik geen namen, voor nu. Kan zijn dat het bij Timber - Wieffer als controleurs blijft, met eventueel Geertruida ook nog op die positie.
Ik heb je ook even nodig. Delete m’n account
Verwacht je niet dat Molde hoog in de boom gaat zitten aangezien het de laatste dagen van de window zijn
Heb er nog even over nagedacht en de mensen die zeggen dat hij voor ons gaat kiezen omdat hij bij ons meer kan spelen weten gewoon niet waar ze het over hebben. Een speler die het sportieve plaatje boven dikke centen kiest, zit niet diep in augustus nog zonder een club. Deze speler wil gewoon een dik supercontract eruit slepen (terecht) nu hij in zijn prime is. Hij wil grootverdiener worden + een dikke tekenbonus en heeft daarom alle clubs tot nu toe afgehouden. Zelfs als hij iets voelt voor het sportieve plaatje dan weegt het nog steeds niet op tegen spelen in de CL. Feyenoord kan beter doorzetten met het halen van jonge toptalenten, dat werkt tot nu toe heel goed :D
Dan had hij wel bij Milan getekend
Het is toch ook geen Messi? De goede man is me nog nooit opgevallen, niet in Duitsland en ook niet bij het Oostenrijkse team.
Waarom.is Feyenoord niet in paniek? Omdat ze denken dat Grilliitsch gewoon komt of omdat ze Mannsverk willen halen? Grillitsch gast bij Ajsx helemaal niet spelen, daar speelt Alvarez op zijn plek.
Grillitsch zal wel onhaalbaar geweest zijn, waardoor Feyenoord door is geschakeld. Zou verklaren waarom ze niet in paniek zijn en bovendien is het ook wel in de lijn der verwachting dat hij te duur is.
En als hij wel haalbaar is dan raken ze wel in paniek? Alsof Feyenoord verrast wordt door interesse voor spelers van andere clubs. Heb bovendien begrepen dat ajax al een mand geleden of zo contact heeft gehad met Grillitsch. Dan zal Feyenoord daar vast van op de hoogte zijn, weken later en niet door overvallen worden.
Verwacht je dat die naar Ajax vertrekt?
Als het nog steeds alleen om het geld te doen is, zal het lastig worden. Hopelijk heeft De speler nu geen last meer van hebberige aasgieren om hem heen en maakt hij de sportieve keuze! Sowieso goed dat het alternatief klaar staat en niet van Twente komt!
29-8-2024, na de record verkoop van Mannsverk voor 47.500.000 aan Liverpool bedankt Dennis ten Kloese indirect de grote rivaal uit de hoofdstad.
"2 jaar terug waren wij heel dichtbij het aantrekken van Grillitsch, echter ging Aj*x er met Florian vandoor en hebben wij doorgeschakeld naar Sibert. Nu 2 jaar later 1 beker, 1 kampioenschap en het behalen van de kwart finale van de CL is het een prachtig moment om deze transfer te bevestigen en willen wij Sivert enorm bedanken"

Het kan verkeren, nog 2 dagen en dan staat er een top selectie!
Haha mooi verhaal. Ik teken er voor!
Dat ajax ook zou komen was een een-tweetje. Er trekken nog clubs aan Alvarez en hij heeft gewerkt met Scheuder. Bij ajax kan die CL spelen (als die überhaupt in de basis komt)

Of je gelooft in “project Slot” en tekent of je komt niet, even goede vrienden. Lig niet zo wakker van spelers die andere keuzes maken.
Hoe moet ik "Men zocht daarop al voorzichtige toenadering met Molde FK" zien? Is dat vragen naar de prijs en beschikbaarheid?
Ik denk dat het bemachtigen van de benodigde papieren (werkvergunning en visum) belangrijker worden gevonden zo aan het eind van de transferperiode en de kans om nog spelers voor Europese competities in te schrijven
Tja l. Dan zal die wel naar Ajax gaan. Veel hoger salaris en kans om CL te spelen. Aan de andere kant is er een flinke kans dat die vaak tweede keus achter Alvarez is. Iemand met zijn staat van dienst zal wel een chagrijnige bankzitter zijn. Altijd goed voor de sfeer daar ;-)
Gewoon mannsverk halen jong met potentie wordt wellicht beter dan grillitsch stond ook op de radar van grotere clubs is niet voor niks tja geen ervaren middenvelder t zei zo dit seizoen is toch al opbouwen met een nieuw elftal en waarde creeeren is ook goed
Ik zit zelf in de directie, ik heb niks gehoord van 1908..
https://www.transfermarkt.nl/aurelio-vidmar/profil/trainer/3647
  • 1
  • 2