Bevestigd
netten-kuip

Eigen foto 1908.nl

Nieuws

Ook komend seizoen netten in De Kuip

Stan

Feyenoord is maandag begonnen met het ophangen van hoge netten in De Kuip, zo is te zien op foto's uit het stadion. De netten zullen ook tijdens het duel om de Johan Cruijf Schaal aanstaande vrijdag in het stadion hangen. Aanleiding voor de netten is het 'aansteker-incident' rondom Ajacied Davy Klaassen tijdens de halve finale van de beker van afgelopen seizoen en de daaropvolgende aangepaste regelgeving van de KNVB.

De voetbalbond liet onlangs weten de aangescherpte regels rondom voorwerpen uit het publiek grotendeels te handhaven. Daardoor voelt Feyenoord zich gedwongen ook volgend seizoen met netten rondom het veld te spelen. "Daar kun je natuurlijk van alles van vinden, het is zeker niet ideaal. Maar er waren daarna geen incidenten. Met een vol stadion van meer dan 45 duizend zien we met de huidige regelgeving niet de mogelijkheid om die netten weg te halen", zegt Dennis te Kloese daarover in gesprek met Rijnmond Sport

De directeur van Feyenoord vertelt in contact te staan met verschillende partijen om in de toekomst mogelijk tot een meer structurele oplossing te komen. "Veiligheidsmaatregelen zoals gezichtsherkenning hebben natuurlijk veel impact. Daarnaast brengt het een kostenplaatje met zich mee. Dan krijg je dus weer de discussie van het stadion en de club die aparte entiteiten zijn. Daarom is het zo belangrijk om één te worden. Dan is er een duidelijkere lijn naar allerlei stakeholders, zoals gemeenten, Openbaar Ministerie, politie, KNVB en UEFA."

Het is nog niet bekend of er tijdens Europese duels ook netten in De Kuip zullen hangen. De UEFA is vanwege de belemmering van camerabeelden geen fan van de maatregel. Afgelopen seizoen werden verschillende vakken daarom gesloten.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Gewoon xxxzooi dit.... Die netten zijn zware irritant.... Lekker dan heel seizoen dat voor je gezicht
Lege vakken in de UCL zou zonde zijn
Fijn! Kan weer een paar ton schelen!
Als we nou eens meer zelf sociale controle zouden houden op de vakken. Vroeger in vakkie R was het ook altijd feest maar als de maatregelen aangescherpt werden en Feyenoord geschaad zou kunnen worden dan spraken we elkaar op aan.. luisterde je niet dan had je een probleem. Nu staan vooral die gastjes die zich nog willen bewijzen met een fakkel en een bivakmuts op.. en niemand die ze ff terugwijst met ...hej gast tis nu ff niet handig wat je doet. tijden veranderen helaas.
Niets nieuws. Wel een heel mooie bevestiging.

DtK heeft meermaals hints laten vallen: Feyenoord gaat proberen het stadion in eigen beheer te krijgen.
Lijkt me momenteel de enige juiste beslissing gezien de oorzaak en gevolgen.
Te triest voor woorden dat dit nodig lijkt te zijn. Bedankt aanstekergooier 👍
Moeilijk he om gewoon de daders te straffen ipv al het publiek.
Pleurt toch op met die debiele maatregelen.
Als je het artikel had gelezen, had je deze opmerking niet gemaakt.
Ik ben het helemaal met je eens, maar vanuit mijn hart had het een kinderkopje moeten zijn naar die irritante ****
Er zijn nou eenmaal vissen de vertoeven graag in een netje, jammer voor de overige vissen, die hadden beter verdiend.
Iemand een kleine samenvatting van afgelopen Twittersession met FTM ? Ben op vakantie... Bij voorbaat dank
De samenvatting is.. kijk naar een prima mobiel internet abonnement waarbij je ook in Europa je bundel kan gebruiken.