Feyenoord Kampioen Gio met schaal (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

“Ook wij spraken in de aanloop ernaartoe niet over de titel"

Van de redactie

Giovanni van Bronckhorst is vooralsnog de laatste trainer die kampioen werd met Feyenoord, al zal Arne Slot hem hoogstwaarschijnlijk binnenkort aflossen. Van Bronckhorst werd door de aanstaande succestrainer al een aantal keer uitgenodigd om langs te komen en zag toen dat de club grote stappen vooruit heeft gezet. 

“Dit Feyenoord steekt er echt bovenuit in Nederland. De fitheid valt op. Maar Feyenoord is ook professioneler geworden”, aldus Van Bronckhorst in Algemeen Dagblad.

“Er zijn mensen met belangrijke inzichten gehaald, maar ook is er extra mankracht aan boord gehaald. Die mensen kunnen nu ook de randzaken regelen waar een trainer niet mee bezig wil zijn, zoals Bas van Noortwijk en Sarith Hazi dat deden in het jaar dat wij kampioen werden. De oud-Feyenoorder geeft aan dat succes met z’n allen wordt behaald. “Als trainer hak je dan soms een knoop door. Dan geef je de spelers wel vrij, dan juist niet. Maar die mensen zijn heel belangrijk in zo'n hectische periode."

Zowel Arne Slot als de spelers zijn vooralsnog terughoudend in hun uitspraken over een naderend kampioenschap. Van Bronckhorst begrijpt dat wel. “Ook wij spraken in de aanloop ernaartoe niet over de titel. Er zijn altijd mensen die dat vervelend of belachelijk vinden, maar zo werkt dat in de topsport. Je praat niet over dingen die je nog niet hebt bereikt. Zoals je ook niet met bekers op de foto gaat die je nog niet hebt gewonnen. Feyenoord moet nu nog twee van de laatste partijen winnen. Dat lukt, natuurlijk. Maar als speler loop je niet op de zaken vooruit.”

Delen

Reacties

Gio en onze Arend zijn beide helden. Al heeft onze Arend wel een manier van voetballen waar wij Feyenoorders al jaren over hebben gedroomd.