VK Sportphoto

Nieuws

Oranje weet niet te winnen van Ecuador

Van de redactie

Het Nederlands Elftal heeft het tweede duel van de groepsfase op het WK in Qatar gelijkgespeeld. Tegen Ecuador kwam de ploeg van bondscoach Louis van Gaal niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hiermee staat Nederland na twee duels op vier punten, evenals de Ecuadorianen in groep A.

Justin Bijlow moest wederom vanaf de bank toekijken hoe Oranje al na vijf minuten op voorsprong kwam door een hard schot in de korte hoek van Cody Gakpo. Vlak voor rust leek Ecuador iets terug te doen met een goal, maar werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust kreeg Ecuador direct een aantal kansen en wist de gelijkmaker binnen te werken na 49 minuten. Valencia tikte uit de rebound de bal tegen het net achter keeper Noppert. Kort na de gelijkmaker was het opnieuw Ecuador met een grote kans welke onderkant lat uit het doel ketste. Nederland was niet meer in staat om tot grote kansen te komen. Aanstaande dinsdag speelt Oranje tegen gastland Qatar om 16:00 uur hun laatste groepsduel voor een plaats in de volgende ronde van het wereldkampioenschap.