ruud-vormer-feyenoord

Soccrates Images

Nieuws

Oud-Feyenoorder Vormer hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Stan

De 36-jarige Ruud Vormer heeft een punt achter zijn profcarrière gezet. Dat meldt hij maandag zelf op zijn Instagram. De middenvelder speelde tussen 2012 en 2014 voor Feyenoord, waarna hij zijn loopbaan doorbracht op de Belgische velden. 

Vormer maakte in 2012 transfervrij de overstap naar Feyenoord, maar kon zich in De Kuip onder de huidige bondscoach Ronald Koeman nooit echt in de basisopstelling spelen. In totaal speelde hij 49 wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij 4 keer trefzeker was en 7 maal aangever. 

Na zijn tijd bij Feyenoord maakte Vormer de overstap naar Club Brugge, waar hij in een krappe tien jaar uitgroeide tot een clublegende. Als aanvoerder van de Belgische grootmacht werd hij onder meer vijf keer landskampioen en legde hij beslag op de landelijke beker. Toen hij in Brugge op een zijspoor raakte, volgde een vertrek naar Zulte Waregem, waar hij de laatste anderhalf jaar van zijn carrière doorbracht. 

Op zijn Instagram-pagina vertelt Vormer over zijn afscheid als professioneel voetballer: "Vanaf dat ik kon lopen, was dat met de bal. Mijn grote droom. Profvoetballer. Ik ben nu 36, en nooit in mijn leven had ik gedacht om zo’n geweldige en gelukkige carrière te maken als voetballer. Vanaf mijn debuut tot de Champions League-wedstrijden. Van het Nederlands elftal tot de Gouden Schoen. Mijn vrouw en kinderen, mijn familie en de fans: ik wil jullie bedanken voor alles wat jullie deden. Maar na al die jaren met passie, inzet en voetbalgenot is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Een hoofdstuk waarbij ik vaarwel zeg aan mijn actieve carrière. Eentje waarbij ik mijn voetbalschoenen niet langer aantrek. Bedankt voor alles!"

Delen

Reacties

Nog geen reacties