georgino-wijnaldum

Foto: VK Sportphoto

Nieuws

'Oud-Feyenoorder Wijnaldum naar AS Roma'

Dennis

Georgino Wijnaldum vervolgt zijn carrière in Italië bij AS Roma meldt Fabrizio Romano. De Conference League-winnaar huurt de oud-Feyenoorder van Paris Saint Germain.

De Romeinen betalen vijf miljoen euro aan de Parijzenaren, dat de helft van het salaris van de middenvelder blijft betalen. AS Roma heeft tevens een optie tot koop bedongen. Voor 8 miljoen euro kan Wijnaldum volgend seizoen definitief worden overgenomen.

Bij de ambitieuze Franse club was Wijnaldum op een zijspoor beland. Door zijn gebrek aan speelminuten besloot bondscoach Louis van Gaal hem niet meer op te roepen voor het Nederlands elftal. 

Bij de club van José Mourinho hoopt de 31-jarige Wijnaldum zijn spelritme te hervatten en deelname met Oranje aan het WK 2022 in Qatar af te dwingen.

Voor Feyenoord is de verhuur geen goed nieuws. Bij verkoop zou Wijnaldum -  die zijn opleiding op Varkenoord genoot - een bedrag uit de solidariteitsbijdrage regeling hebben opgeleverd.  Wanneer AS Roma over een jaar besluit Wijnaldum te kopen voor 8 miljoen euro, gebeurt dat alsnog. In dat geval zouden de Rotterdammer ruim 200.000 euro tegemoet kunnen zien.

 

Delen

Reacties

Staan ons op dat vliegveld gewoon uit te lachen, wederom. “Roma si, Feye no”.

Ooit komt de dag dat we ze gruwelijk terugpakken.
Ze zijn maar druk met Feyenoord. Mooi. En straks in de EL pakken we ze wel.
5 miljoen, de helft van zijn salaris 😱
@FTM @1908 Hoe staat het met mannsverk en zerrouki? Ik mag hopen dat zerrouki niet komt voor zo een achtelijkheid bedrag terwijl hij geen bijzondere kwaliteiten heeft. Of ziet slot wel kwaliteiten in zerrouki? Zie liever Gnonto en die Braziliaan komen in plaats van veel geld lappen voor een Algerijnse Tukker….
Volgens mij komt hij het meeste via via op het spoor en vraagt dan bij zijn bronnen of hij het bij het goede eind heeft.
Het is niet dat hij iedere avond even bakkie doet met DTK Slot en Arnesen.
Check zn twitter. Intern is voorkeur voor Zerrouki en zijn ze bereid ver te gaan.
Had gewoon bij Liverpool moeten blijven. Mooie club, goede trainer, en werd zeer gewaardeerd. Jammer dat hij voor het geld koos
Ja heel stom van Gini. En dan nu bij AS roma lijkt me heel bagger na die mooie jaren bij Liverpool.
Ik vraag me af of hij wel zo nadrukkelijk voor het geld gekozen heeft. Volgens mij was het de bedoeling dat hij naar Barcelona zou gaan, waar op dat moment Koeman zat. Toen bleek dat het 'salarishuis' van Barcelona op instorten stond en de deal niet door kon gaan. moest Wijnaldum improviseren en leek PSG, naast de financiën, ook sportief de beste keuze.
Maar ja, toen kwam om dezelfde reden ook Messi naar PSG en was er meer compensatie op het middenveld nodig voor het wandelvoetbal van 'die kleine'. Ik vind zelf Mourinho een kwal van een vent maar ik denk dat het prettig voetballen is onder zijn leiding, zeker als je "zijn aankoop" bent. Dit lijkt dus weer een goede keuze. Zoals Feyenoord, PSV, Newcastle en Liverpool dat ook waren. Wat dat betreft as zijn carrièrre het toonbeeld van het juiste evenwicht tussen gevoel en verstand.
Als ik uitsluitend op mijn eigen voorkeuren af ga, geef ik je overigens gelijk. Mooier dan spelen op Anfield is nauwelijk denkbaar. Alleen spelen op Celtic Park komt in de buurt. En spelen in de Kuip is natuurlijk het allermooist.