varkenoord

Jeugd

Overzicht Academy • Foutloos weekend voor jeugdteams

De Academy-teams van Feyenoord kenden een uitstekende zaterdag en behaalden op een sneeuwvrij gemaakt Varkenoord een honderd procent score als het gaat om overwinningen. Onder 21, Onder 15 en Onder 14 wonnen met ruime cijfers, terwijl Onder 16 en Onder 13 in de topduels tegen respectievelijk PSV en Ajax zegevierden. De verslagen lees je hieronder.

Vijfklapper voor Onder 21
Feyenoord Onder 21 heeft het eerste duel in de voorjaarscompetitie met overtuigende cijfers gewonnen van De Graafschap Onder 21. Op Varkenoord werd het 5-1 in het voordeel van het team trainer Melvin Boel. Lees hier meer.

Feyenoord Onder 21 – De Graafschap Onder 21 5-1 (3-1)
Scoreverloop:
4’ 1-0 Rahmouni (e.d.)
9’ 2-0 Hokke
11’ 2-1 Van der Logt
24’ 3-1 Slory
82’ 4-1 Van der Sluijs
85’ 5-1 Groen

Opstelling Feyenoord Onder 21
Van Sas, Arnaud, Valk, De Blok, Candelaria (86’ Netten), Zechiël, Hokke (86’ Zaal), Van der Sluijs, Slory (86’ Sanyang), Groen (86’ Van der Heijden), Sauer (69’ Rais).

Onder 17 laat voorbij ADO Den Haag
Titelverdediger Feyenoord Onder 17 is de voorjaarsreeks begonnen met een kleine overwinning. Tegen promovendus ADO Den Haag won het team van trainer Davey van den Berg met 2-1. Na een 1-0 voorsprong bij rust moest het in de tweede helft toezien hoe de formatie uit de Hofstad langszij kwam. Wis Treffers zorgde vijf minuten voor het eindsignaal voor de bevrijdende 2-1.

Feyenoord Onder 17 – ADO Den Haag Onder 17 2-1 (1-0)
22’ 1-0 Rambocus
56’ 1-1 Ozcan
85’ 2-1 Treffers

Opstelling Feyenoord Onder 17
Zon, Ettienne, Schens, Gardenier (46’ Wessels), Mparaganda, Rambocus, Treffers, Agboluaje, Onunta (64’ Gompel), Van den Elshout, Ulutas (64’ Van der Ent).

Onder 16 wint topduel van PSV
Feyenoord Onder 16 is het jaar 2024 uitstekend begonnen. De manschappen van trainer Erik van der Ven moesten het op de openingsspeeldag van de voorjaarscompetitie direct opnemen tegen de leeftijdsgenoten van PSV en wonnen op Varkenoord met 1-0. De enige en winnende treffer van de dag kwam na een kwartier tot stand via een strafschop. Ilias Azouagh maakte vanaf elf meter geen fout en bezorgde daarmee zijn ploeg de winst.

Feyenoord Onder 16 – PSV Onder 16 1-0 (1-0)
14’ 1-0 Azaouagh (pen.)

Opstelling Feyenoord Onder 16
Thomassen, Valentijn, Wijks, Roovers, Soewarto (47’ Nirk), Khan, Hoepel, Bakkali (76’ Rueck), Azaouagh (60’ Kargbo), Laarman (80’ Akachar), Nahany (47’ Basfielt).

Onder 15 overtuigend langs FC Utrecht
Ook Feyenoord Onder 15 is de voorjaarscompetitie gestart met een zege. In eigen huis won de ploeg van trainer David Toxopeus met duidelijke cijfers van FC Utrecht Onder 15: 4-0. De najaarskampioen kwam in de eindfase van de eerste helft op voorsprong, waarna nog voor het rustsignaal de marge werd verdubbeld. Kort in de tweede helft werd het duel definitief beslist toen er binnen twee minuten nog eens twee treffers te noteren vielen.

Feyenoord Onder 15 – FC Utrecht Onder 15 4-0 (2-0)
22’ 1-0 Puati
28’ 2-0 Silva Dias
42’ 3-0 Zarouk
44’ 4-0 Faik

Opstelling Feyenoord Onder 15
Huizer, Silva Dias (80’ Damen), Pieterse, Plantinga, Baks, Faik, Wilbrenninck-van Cuilenborg, Akkermans (70’ Aserie), Kargbo (66’ Ramos), Puati, Zarouk (70’ Hornstra).

Onder 14 heeft geen kind aan De Graafschap
Een gretig Feyenoord Onder 14 heeft zaterdag tijdens de eerste speelronde van de voorjaarsreeks direct een grote uitslag neergezet. Tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap stond het elftal van Miguel Dingjan in de rust al met 4-0 voor. Na rust werden daar nogmaals vier doelpunten aan toegevoegd.

Feyenoord Onder 14 – De Graafschap Onder 14 8-0 (4-0)
16’ 1-0 Kramp
23’ 2-0 Hetmanov
27’ 3-0 Elfayda
31’ 4-0 Kramp
55’ 5-0 Hetmanov
59’ 6-0 Lubeya
60’ 7-0 Nedd
65’ 8-0 Nedd

Opstelling Feyenoord Onder 14
Frenken, Broere, Adams, Elfayda, Dos Santos, Hetmanov, Kramp, Hidraoui, Koopmans, Lubeya, Demirezen.

Onder 13 wint doelpuntrijke mini-Klassieker
De ploeg van trainer Martijn den Haan begon in de mini-Klassieker tegen Ajax Onder 13 uitstekend aan de wedstrijd en walste in de eerste helft over de Amsterdammers heen: 5-0. In de tweede helft kwam Ajax terug tot 5-3 en leek het op Varkenoord nog een spannende ochtend te worden. Ephendrich Rijssenburg bracht in de slotfase echter aan alle onzekerheid een einde door de 6-3 eindstand op het scorebord te zetten.

Feyenoord Onder 13 – Ajax Onder 13 6-3 (5-0)
16’ 1-0 Delgado