jim-breeman-sports-photography-feyenoord-o15-sparta-o15-2-1-16

Jeugd

Overzicht Academy: O15 wint doelpuntrijk duel met Vitesse

Stan

In het weekend dat de drie oudste Academy-teams niet voor de competitie in actie kwamen wist Feyenoord Onder 15 drie punten mee te nemen uit Arnhem. Het team van trainer David Toxopeus won in een doelpuntrijk duel met 2-3 van Vitesse. Onder 16, Onder 14 en Onder 13 verloren hun duel. De verslagen lees je hieronder.

Onder 16 verslikt zich in Go Ahead Eagles
Feyenoord Onder 16 heeft dit weekend dure punten laten liggen in de strijd richting het kampioenschap. In de thuiswedstrijd met Go Ahead Eagles liep de ploeg van trainers Robin van Persie en Brian Pinas al vroeg achter de feiten aan en lukte het vervolgens niet om terug in de wedstrijd te komen. Na een pijnlijke 0-3 achterstand kon Kelvin Nijenhuis slechts de eer nog redden.

Feyenoord Onder 16 - Go Ahead Eagles Onder 16 1-3 (0-1)
Scoreverloop:
11’ 0-1 Rami
64’ 0-2 Becker
72’ 0-3 Ten Bokum
80+2’ 1-3 Neijenhuis

Opstelling Feyenoord Onder 16
Zon, Schens, Erat, Wessels (41’ Treffers), Mparaganda, Agboluaje (67’ Gompel), Mojanaga (67’ Spier), Van den Elshout (50’ Seintje), Neijenhuis, El Harmouz, Ouarghi.

Onder 15 pakt drie punten bij Vitesse
Feyenoord Onder 15 heeft op bezoek bij hekkensluiter Vitesse een overwinning weten te boeken. In een doelpuntrijk duel won het team van oefenmeester David Toxopeus uiteindelijk met 2-3. Na 57 minuten spelen stond er al een 0-3 voorsprong op het scorebord en leek de wedstrijd beslist. De thuisploeg vocht zich echter terug in de wedstrijd en kwam in korte tijd twee keer tot scoren. Ondanks een spannende slotfase trok Feyenoord de winst over de streep.

Vitesse Onder 15 - Feyenoord Onder 15 2-3 (0-2)
27’ 0-1 Nirk
29’ 0-2 Valentijn
57’ 0-3 Akachar
59’ 1-3 Eleonora
65’ 2-3 Knuiman

Opstelling Feyenoord Onder 15
De Mol, Valentijn, Palmberg, Roovers, Basfielt (55’ Nobel), Koka (65’ Rueck), Hoepel, Khan, Onunta (65’ Bakkali), Nahany (55’ Akachar), Nirk (55’ Amoah).

Onder 14 opnieuw in blessuretijd onderuit
Voor Feyenoord Onder 14 waren zaterdagmiddag de druiven opnieuw zuur. Net als een week eerder tegen PSV kreeg het team van trainer Erik van der Ven in blessuretijd de winnende treffer tegen. Op bezoek bij koploper FC Utrecht kwam Onder 14 op achterstand door een benutte penalty. Joshua Wilbrenninck-van Cuilenborg bracht in de tweede helft beide ploegen weer in evenwicht. In de tweede minuut van de blessuretijd ging het echter toch nog mis en was een nieuwe nederlaag een feit.

FC Utrecht Onder 14 - Feyenoord Onder 14 2-1 (1-0)
9’ 1-0 FC Utrecht (pen.)
39’ 1-1 Wilbrenninck-van Cuilenborg
70+2’ 2-1 FC Utrecht

Opstelling Feyenoord Onder 14
Van Bennekom, Silva Dias, Faik (36’ Zouan), Pieterse, Damen (36’ Ramos), Aserie, Wilbrenninck-van Cuilenborg (66’ Zarouk), Puati, Black, Hornstra (36’ Leimena), Kargbo.

Onder 13 verliest topper van AZ
Feyenoord Onder 13 is zaterdagmiddag met een nederlaag huiswaarts gekeerd van de topper met AZ. In een gelijkwaardige wedstrijd moest de formatie van trainer Martijn den Haan toezien hoe de thuisploeg kort na het rustsignaal de openingstreffer op het scorebord zette. Ondanks enkele mogelijkheden op de gelijkmaker bleven doelpunten uit en ging AZ er met de drie punten vandoor.

AZ Onder 13 - Feyenoord Onder 13 1-0 (0-0)
35’ 1-0 Schuit