img-8497

Jeugd

Overzicht Academy: Productieve zaterdag voor O17, O16 en O13

Voor zowel Feyenoord Onder 17, Onder 16 als Onder 13 leverde het voetbalweekend een waar doelpuntenfestijn op. De drie Academy-teams wisten bij elkaar in totaal 24 treffers te produceren. Ook Feyenoord Onder 15 en Onder 14 namen de drie punten mee terug naar Rotterdam. De verslagen lees je hieronder.

Dubbel verlies voor Onder 21 in Zwolle
Feyenoord Onder 21 ging in de uitwedstrijd tegen koploper PEC Zwolle Onder 21 ten onder. In Zwolle werd het 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Nesto Groen en Shiloh ’t Zand scoorden voor de beloften. Keeper Tein Troost raakte in de laatste minuut van de wedstrijd nog geblesseerd aan zijn pols, wat de middag extra zuur maakte.

PEC Zwolle Onder 21 - Feyenoord Onder 21 3-2
Scoreverloop
17’ 0-1 Groen
39’ 1-1 Van Gilst
51’ 2-1 Wassenaar
70’ 3-1 Landu
88’ 3-2 ’t Zand

Opstelling Feyenoord Onder 21
Troost, Clarinda (75’ El Moussaoui), Baars (71’ Van Veldhoven), Hokke, Kleijn, Milambo (75’ Zechiël), Karim, Amyn (71’ Touré), Sauer (63’ ‘t Zand), Groen, Slory.

Onder 17 kent geen problemen met Hollandia
Feyenoord Onder 17 heeft net als vorige week gewonnen. Op bezoek bij Hollandia uit Hoorn werd net als eerder in de thuiswedstrijd een grote uitslag neergezet door het team van trainer Davey van den Berg. Na een 0-4 ruststand stond er uiteindelijk een afgetekende 0-7 uitslag op het scorebord.

Hollandia Onder 17 - Feyenoord Onder 17 0-7
14’ 0-1 Van Persie
16’ 0-2 Cruz
25’ 0-3 Cruz
31’ 0-4 Sneijer
57’ 0-5 Soetekouw
87’ 0-6 Janssen
90’ 0-7 Janssen

Opstelling Feyenoord Onder 17
Husselin, Cruz, Otte, Sebbar, Gardenier (63’ Van Zijp), Diniz Lima (63’ Rambocus), Ulutas (46’ Soetekouw), Kraaijeveld, Van Persie, Sneijer, Fuaad (63’ Janssen)

Onder 16 zet monsterscore neer tegen De Graafschap
Na de mooie midweekse overwinning op Ajax Onder 16 (1-3) heeft Feyenoord Onder 16 zaterdag opnieuw een uitstekend resultaat behaald. Op Varkenoord werd rode lantaarndrager De Graafschap met liefst 9-3 terug naar Doetinchem gestuurd. Kelvin Neijenhuis had met vier doelpunten een groot aandeel in de ruime overwinning voor de formatie van trainers Brian Pinas en Robin van Persie.

Feyenoord Onder 16 - De Graafschap Onder 16 9-3
3’ 1-0 Mojanaga
17’ 2-0 Neijenhuis
20’ 3-0 Neijenhuis
33’ 4-0 Neijenhuis
35’ 5-0 Seintje
38’ 6-0 Schröder (e.d.)
40’ 7-0 Van den Elshout
48’ 8-0 Neijenhuis
68’ 8-1 Swileh
73’ 9-1 Van den Elshout
80’ 9-2 Swileh
80+2. 9-3 Van Aalst

Opstelling Feyenoord Onder 16
Roovers, Schens, Mojanaga (46’ Erat), Spier, Yer (46’ Wessels), Basfielt (46’ Boulahrouz), Seintje (46’ Treffers), El Harmouz, Neijenhuis, Ouarghi (24’ Van den Elshout), Thomas

Koploper Onder 15 zegeviert ook bij Go Ahead Eagles
Feyenoord Onder 15 boekte op bezoek bij Go Ahead Eagles de achtste overwinning van het seizoen. Het team van David Toxopeus kwam in Deventer al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via een eigen doelpunt van de gastheren. Matthew Jr. Amoah verdubbelde vlak voor rust de marge,  waarna Jerayson Hoepel in de tweede helft de wedstrijd definitief op slot gooide.

Go Ahead Eagles Onder 15 - Feyenoord Onder 15 0-3
11’ 0-1 Cuhfus (e.d.)
40’ 0-2 Amoah
52’ 0-3 Hoepel

Opstelling Feyenoord Onder 15
Thomassen, Valentijn, Palmberg, Pieterse, Nobel (67’ Melfor), Koka (54’ Bakkali), Hoepel, Rueck (54’ Akachar), Kargbo (49’ Nirk), Amoah (41’ Nahany), Onunta (67’ Soewarto)

Nipte overwinning Onder 14 bij ADO Den Haag
Op bezoek in de Hofstad heeft Feyenoord Onder 14 ternauwernood gewonnen van ADO Den Haag Onder 14. Na een doelpuntloze eerste helft was de start na rust uitstekend voor de pupillen van trainer Erik van der Ven. Kelson Puati zette al vroeg de openingstreffer op het scorebord waarna Lisandro Silva Dias enkele minuten later voor de 0-2 zorgde. Ondanks een snelle aansluitingstreffer van de thuisclub veranderde er uiteindelijk niets meer in de stand.

ADO Den Haag Onder 14 - Feyenoord Onder 14 1-2
37’ 0-1 Puati
45’ 0-2 Silva Dias
50’ 1-2

Opstelling Feyenoord Onder 14
Van Bennekom, Janssen (49’ Zwartjes), Puati, Faik, Damen (57’ Nouamani), Aserie, Zarouk (36’ Liemena), Akkermans, Wilbrenninck-Van Cuilenborg (49’ Tuur), Hornstra (57’ Zouan), Silva Dias

Onder 13 beleeft goede zaterdag
Feyenoord Onder 13 heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap van de najaarscompetitie. De spelers van trainer Martijn den Haan wonnen zelf zonder problemen de uitwedstrijd van FC Eindhoven met 1-8 en zagen directe achtervolger Vitesse verliezen van PSV. Met nog vier wedstrijden te gaan is het gat nu zes punten met de nieuwe nummer twee PSV.

FC Eindhoven Onder 13 - Feyenoord Onder 13 1-8