van-persie

Jeugd

Overzicht Academy: Vijfklapper Feyenoord O18 tegen Vitesse

Van de redactie

Met voor de meeste Academy-teams nog vier wedstrijden te gaan breekt langzaam maar zeker de ontknoping van de najaarscompetitie aan.  Feyenoord Onder 17, Onder 16, Onder 15 én Onder 13 zijn na nieuwe zeges momenteel trotse lijstaanvoerder en zullen de komende weken strijden voor het kampioenschap. De verslagen lees je hieronder.

Dure nederlaag Onder 21 in Doetinchem
Feyenoord Onder 21 heeft zichzelf zaterdag een bijzonder slechte dienst bewezen. Op bezoek bij De Graafschap, een directe concurrent op de ranglijst, werd met 3-2 verloren.

De Graafschap Onder 21 – Feyenoord Onder 21 3-2 (3-1)
Scoreverloop:
18’ 1-0 Haen
22’ 1-1 Zaal
24’ 2-1 Hassan
25’ 3-1 Haen
78’ 3-2 Zaal

Opstelling Feyenoord Onder 21
Van Sas, Arnaud, Valk, Hokke, Breinburg (46’ Elmensdorp), Zechiël, Zaal, Van der Sluijs (70’ Sanyang), Rais (62’ Essanoussi), Groen, Van der Heijden (78’ Redmond).

Onder 18 walst over Vitesse heen
Feyenoord Onder 18 heeft wederom een overtuigende winstpartij behaald. Waar vorige week FC Utrecht met 2-5 werd verslagen, won het dit weekend met liefst 0-5 van Vitesse. Na een doelpuntloze eerste helft toonde de ploeg van trainers Robin van Persie zich na rust met vijf doelpunten uiterst trefzeker. Shaqueel van Persie maakte een kwartier voor tijd zijn rentree na een langdurige blessure. Met een schitterende vrije trap bepaalde hij de eindstand op 0-5.

Vitesse Onder 18 – Feyenoord Onder 18 0-5 (0-0)
53’ 0-1 Read (pen.)
67’ 0-2 Redmond
71’ 0-3 Kraaijeveld
83’ 0-4 Cruz
85’ 0-5 Van Persie

Opstelling Feyenoord Onder 18
Haksteeg, Read, Giersthove, Sebbar (83’ Otte), Plug (75’ Moses), Sneijer, Cruz, El Harmouz, Redmond (75’ Van Persie), Kraaijeveld, Sliti.

Onder 17 boekt thuiszege op PEC Zwolle
Feyenoord Onder 17 heeft zich zaterdag uitstekend hersteld van de midweekse nederlaag op bezoek bij AZ. De formatie van trainer Davey van den Berg won op het eigen Varkenoord met 2-0 van laagvlieger PEC Zwolle. Na bijna een half uur spelen opende verdediger Jemuel Erat de score voor de koploper van de competitie. Kelvin Neijenhuis besliste in de slotfase de wedstrijd op prachtige wijze.

Feyenoord Onder 17 – PEC Zwolle Onder 17 2-0 (1-0)
28’ 1-0 Erat
89’ 2-0 Neijenhuis

Opstelling Feyenoord Onder 17
Zon, Ettienne, Erat, Mparaganda, Mojanaga, Treffers, Agboluaje, Neijenhuis, Van den Elshout, Ulutas, Rambocus (64’ Van der Ent).

Onder 16 neemt drie punten mee uit Arnhem
Ook Feyenoord Onder 16 blijft het uitstekend doen in de najaarscompetitie. De ploeg van trainer Erik van der Ven won dit weekend op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Vitesse en blijft zodoende de trotse koploper. Waar Feyenoord eerder in het seizoen nog ternauwernood een gelijkspel uit het vuur sleepte tegen de Arnhemmers, trok het ditmaal wel aan het langste eind. In de eerste helft nam Sam Roovers via een knappe kopbal de openingstreffer voor zijn rekening. Halverwege de tweede helft zorgde Jerayson Hoepel voor de 0-2.

Vitesse Onder 16 – Feyenoord Onder 16 0-2 (0-1)
24’ 0-1 Roovers
67’ 0-2 Hoepel

Opstelling Feyenoord Onder 16
Vijfhuizen, Valentijn, Wijks, Roovers, Nobel (62’ Azaouagh), Khan, Hoepel, Rueck (46’ Nirk), Onunta (62’ Bakkali), Laarman (73’ Akachar), Nahany (46’ Soewarto).

Onder 15 wint eenvoudig van Alphense Boys
Feyenoord Onder 15 kende op bezoek bij Alphense Boys weinig moeite. Al na bijna  veertig minuten spelen was het team van trainer David Toxopeus uitgelopen naar een riante 0-6 voorsprong en hing er net als in de eerdere thuiswedstrijd (10-0) een monsterscore in de lucht. Na een ruststand van 1-6 vergrootte Feyenoord in de tweede helft de stand naar 1-8 en eindigde het treffen uiteindelijk in 2-8. Musa Kargbo nam in Alphen aan den Rijn vier doelpunten voor zijn rekening.

Alphense Boys Onder 15 – Feyenoord Onder 15 2-8 (1-6)
10’ 0-1 Baks
11’ 0-2 Zarouk
22’ 0-3 Puati
30’ 0-4 Kargbo
37’ 0-5 Zarouk
39’ 0-6 Kargbo
40+2’ 1-6 Paragh
48’ 1-7 Kargbo
57’ 1-8 Kargbo
59’ 2-8 Jansen

Opstelling Feyenoord Onder 15
Van Bennekom, Wilbrenninck-van Cuilenborg, Plantinga (64’ Ramos), Baks, Damen, Aserie, Tuur, Hornstra, Kargbo, Puati (41’ Leimena), Zarouk (41’ Zwartjes).

Gelijkspel voor Onder 14 tegen PSV
Feyenoord Onder 14 heeft aan de wedstrijd tegen directe concurrent PSV Onder 14 één punt overgehouden. Op Varkenoord keek het team van oefenmeester Miguel Dingjan in de rust tegen een 0-1 achterstand aan en knokte het zich in de tweede helft terug de wedstrijd in. Uiteindelijk kreeg Feyenoord loon naar werken via Jeyvaingell Wijntuin: 1-1.

Feyenoord Onder 14 – PSV Onder 14 1-1 (0-1)
28’ 0-1 PSV
68’ 1-1 Wijntuin

Opstelling Feyenoord Onder 14
Van Gool, Broere, Pengel, Adams, Dos Santos, Miri, Richard, Koopmans, Lubeya, Hetmanov, Hidraoui.

Onder 13 behaalt ruime overwinning
Op bezoek bij PEC Zwolle Onder 13 heeft koploper Feyenoord Onder 13 de achtste overwinning van het seizoen geboekt. Al in de eerste helft scoorde het team van trainer Martijn den Haan drie keer. Het slotakkoord was voor Aidan Kuijt. Hij zorgde met de 0-4 voor de eindstand.

PEC Zwolle Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-4 (0-3)
13’ 0-1 Lopes
19’ 0-2 Sintjacoba
27’ 0-3 Delgado
48’ 0-4 Kuijt

Opstelling Feyenoord Onder 13
Van Druten, Saebu, Albertus, Hani, Youlal, Aparicio, Wijntuin, Lopes, Rijsenburg, Albertus, Sintjacoba.

Vrouwenvoetbal:

Jong Feyenoord (v) onderuit in topper met PSV
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor het team van trainer Adam den Boer, maar het schot van Dechamaily Lont ging op de lat. Aan de overkant eindigde een vrije trap van de Eindhovenaren wel in het doel en werd deze voorsprong in blessuretijd zelfs verdubbeld. In de tweede helft lukte het Feyenoord vervolgens niet om de aansluitingstreffer te maken en wist een scherp PSV vlak voor tijd nog de 0-3 binnen te schieten.

Jong Feyenoord (v) – Jong PSV (v) 0-3 (0-2)
19’ 0-1 Koeleman
45+3’ 0-2 Derks
88’ 0-3 Chibani

Opstelling Jong Feyenoord (v)
Szymczak, Vrij (90+1’ Tiemersma), Nguyen (77’ Van Erkel), Heijblom, Heshof, Mulder (67’ De Punder), Pijnenburg (90+1’ Vinckers), Heij, Balkhir (59’ Haesakkers), Braun (59’ Oudejans), Lont (84’ El Belati).

Puntendeling voor MO16 tegen Capelle
Feyenoord MO16 begon overtuigend aan de wedstrijd en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Hierna werd het spelbeeld van beide kanten slordig en werden diverse kansen onbenut gelaten. In de tweede helft scoorde Capelle al snel de gelijkmaker en bleef de spanning in de wedstrijd. Na een pittige tweede helft eindigde de wedstrijd uiteindelijk onbeslist.

Feyenoord MO16 – Capelle O15 1-1 (1-0)
4’ 1-0 Korteweg-Maris
47’ 1-1 Capelle