paixao

VK Sportphoto

Nieuws

Paixão en Olympisch Team Brazilië niet in actie tegen Marokko vanwege aardbeving

Stan

Het oefenduel dat Igor Paixão maandagavond met het Olympisch Team van Brazilië zou spelen tegen Marokko is afgelast. Oorzaak is de zware aardbeving van afgelopen vrijdag en de bijbehorende nasleep waardoor het Noord-Afrikaanse land is getroffen. 

De Marokkaanse voetbalbond komt op hun website met het volgende statement:

"De Koninklijke Voetbalfederatie kondigt de annulering aan van de vriendschappelijke wedstrijd die op maandag 11 september 2023 zou plaatsvinden tussen het Olympische nationale team en zijn Braziliaanse tegenhanger op het Sportcomplex in Fez. Sommige gebieden in het Koninkrijk Marokko zijn getroffen en de staat van rouw die zij ervaren. Na de aardbeving betuigt de nationale voetbalfamilie opnieuw haar diepe medeleven aan de families van de slachtoffers en wenst alle gewonden een spoedig herstel."

De Olympische teams van Marokko en Brazilië kwamen donderdag nog wel in actie. Toen eindigde het duel in 1-0 voor het thuisland. Paixão speelde 90 minuten mee. 

Gambia speelt wel
Yankuba Minteh kwam zondag met Gambia wel in actie in de Marokkaanse stad Marrakesh. De Gambianen speelden daar hun beslissende duel om kwalificatie voor de Afrika Cup, omdat het eigen nationale stadion nog niet speelklaar was. Dat de wedstrijd tegen Congo-Brazzaville ondanks de aardbeving in Marokko toch doorging, zorgde bij de selectie van Gambia en de Belgische bondscoach Tom Saintfiet voor veel onbegrip en woede

De aardbeving in Marokko heeft enorme schade aangericht en er zijn al vele doden gemeld. De totale impact van de ramp is nog onbekend, maar hulpverleners van onder andere het Rode Kruis in Marokko komen in actie met eerste hulp, medische zorg en psychosociale hulp. Giro 6868 is geopend, doneren kan hier.

Delen

Reacties

De aanleiding is triest, maar ik ben ook wel weer blij als een ieder zonder blessures huiswaarts keert. Nou ja ‘een ieder’, op Geertruida en Ueda na dan 😏
Geertruida blijkt wel mee te vallen. Zal bij Heerenveen al weer kunnen spelen