Bevestigd
Jens Toornstra Thomas van den Belt (VK)

VK Sportphoto

Nieuws

PEC Zwolle bevestigt: Van den Belt naar Feyenoord

FeyenoordTM

Thomas van den Belt maakt definitief de overstap van PEC Zwolle naar Feyenoord. De Zwollenaren bevestigen woensdag de transfer van de middenvelder.

Officiële announcement PEC Zwolle(.nl):

PEC Zwolle en Feyenoord zijn het eens geworden over de overgang van Thomas van den Belt naar de club uit de Maasstad. De 21-jarige middenvelder stond al langere tijd in de belangstelling van meerdere clubs uit binnen- en buitenland, maar kiest ervoor om na dit seizoen de overstap te maken naar de koploper van de Eredivisie.

Van den Belt is afkomstig uit de PEC Zwolle Voetbalacademie en maakte in de zomer van 2020 zijn debuut in het eerste elftal in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Hierna ging het snel met Van den Belt, die eind vorig jaar na de komst van Dick Schreuder een basisplaats veroverde en die plek ook niet meer afstond. Dit seizoen kwam Van den Belt tot 29 wedstrijden, waarin hij maar liefst dertien keer doel trof en acht assists afleverde.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert op het aanstaande vertrek: ,,De ontwikkeling van Thomas is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Onder Dick heeft hij veel progressie geboekt en dat resulteert komende zomer in een prachtige transfer. Ook voor ons als club is dit weer het bewijs dat zelfopgeleide spelers bij PEC Zwolle ook echt de kans krijgen om zichzelf door te ontwikkelen om zelfs vanuit de KKD een droomtransfer te maken. Afgelopen zomer tekende Thomas nog bij nadat alles op alles was gezet om het aflopende contract te verlengen, terwijl er ook toen al veel interesse voor hem was. Daarmee konden we voorkomen dat Thomas na dit seizoen transfervrij zou vertrekken. In januari hebben we besloten om Thomas niet te laten gaan, omdat we hem in de strijd om promotie simpelweg niet konden en wilden missen. Er zijn toen echter wel afspraken met elkaar gemaakt, die wij als club ook willen nakomen. Nu Thomas in de zomer alsnog vertrekt houden we door de eerdere contractverlenging ook nog een mooie transfersom aan hem over, kunnen we met hem de strijd om promotie naar de Eredivisie voortzetten én krijgt Thomas als speler uit onze eigen voetbalacademie, zijn meer dan verdiende beloning met zijn droomtransfer naar Feyenoord.”

,,Ik ben heel blij dat PEC Zwolle en Feyenoord tot overeenstemming zijn gekomen. Feyenoord is voor mij echt een fantastische club”, begint Thomas van den Belt zijn verhaal. ,,Als jongen van de club heb ik de hele PEC Zwolle Voetbalacademie doorlopen en was mijn debuut het moment dat het allemaal echt begon. Daarna heb ik ook nog veel mooie momenten meegemaakt. Na de degradatie, die veel pijn en verdriet heeft gedaan, ben ik dit seizoen aan een nieuw hoofdstuk begonnen bij PEC Zwolle met maar één doel: promotie en een kampioenschap. Daar zal ik alles voor blijven geven. Ik wil PEC Zwolle, de technische staf, de voetbalacademie en natuurlijk de supporters alvast bedanken voor alles. Laten we dit seizoen samen onvergetelijk maken!”

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dan zal onze arne ook wel toekomst in volgend jaar zien als Feyenoord trainer.
Geweldig thomas welkom kameraad
Topper. Een Feyenoordsupporter naar onze club, dat kan alleen maar veelbelovend zijn.

Hoeveel heeft hij Feyenoord gekost?