img-4178-2

Jim Breeman Sport Photography

Nieuws

Van Persie in de sporen van zijn vader: "Ik denk dat we op elkaar lijken"

Twan1908

Shaqueel van Persie wist zich gisteravond met Nederland Onder-17 te plaatsen voor het EK in Hongarije aankomende zomer. Er werd met 0-1 gewonnen van Engeland. In gesprek met NOS worden er vergelijkingen getrokken tussen de 16-jarige spits en zijn vader. 

De vergelijkingen zijn niet gek: Shaqueel speelt op dezelfde positie als zijn vader, en beschikt ook over een uitstekend linkerbeen. Dat ziet de spits zelf ook in. "Ik heb dezelfde motoriek en ik heb dingen van hem overgenomen," vertelt van Persie, "Ik denk dat we op elkaar lijken." 

Pieter Schrasser Bert, bondscoach van onder 17, is te spreken over de talentvolle spits die in januari voor het eerst door hem werd opgeroepen. Hij ziet van Persie snel ontwikkelen. "Ze worden rijp voor het internationale niveau. Daarnaast heeft hij iets speciaals. Door zijn technische vaardigheden kan hij kansen creëren voor anderen. Ook kan hij ongelofelijk goed positie kiezen voor de goal. Net zoals zijn vader."

Van Persie is zich bewust van alle vergelijkingen met zijn vader, maar weet dat hij nog veel moet leren om een soortgelijke carrière na te streven. Bij Feyenoord onder 17 wist hij al 21 keer te scoren in 19 wedstrijden, en technisch zijn er al veel overeenkomsten. Ook met het zelfvertrouwen van de jonge spits zit het goed: "Ik denk dat ik beter kan koppen dan mijn vader." aldus Van Persie jr. 

Delen

Reacties

Voor elk talent geldt, eerst zien dan geloven.
Te veel voorbeelden van te vroeg opgehemelde talenten uit de jeugd.

Doe mij maar eerder 10 Hartmannetjes.
Je hoort er niks over maar ineens staat hij er.
Voor elk talent geldt, eerst zien dan geloven.
Te veel voorbeelden van te vroeg opgehemelde talenten uit de jeugd.

Doe mij maar eerder 10 Hartmannetjes.
Je hoort er niks over maar ineens staat hij er.
Pietje_Visstik
Met genen en coaching van zo'n vader heb je wel geluk, maar uiteindelijk moet hij het zelf neerzetten. Hopelijk lukt dat, en gaan we genieten van zijn spel in Feyenoord 1.
Hij zit eraan te komen hoor v Persie 2.0
Hoelang ligt hij vast ?
FeyenoordPresident
3 jaar geloof ik
Zijn vader heeft één van de meest legendarische kopdoelpunten ooit gemaakt, maar hij denkt dat hij een betere kopper is haha
Geweldig. Hopelijk over een jaar of 2 in feyenoord 1
Juist, de opvolger van Giminez. 30 miljoen, en dan de opvolger al klaar hebben. Lekker hoor