Soccrates Images - Thomas van den Belt, PEC Zwolle middenvelder

Nieuws

Van den Belt: "Ik kijk er naar uit om me in De Kuip te melden"

Twan

Feyenoord heeft overeenstemming bereikt met PEC Zwolle over de transfer van Thomas van den Belt met ingang van komend seizoen. De 21-jarige middenvelder tekent in Rotterdam een contract voor vier seizoenen tot medio 2027.


‘Een transfer naar Feyenoord is voor mij een droom’ aldus Van den Belt. ‘Dat Feyenoord mij ook graag wil hebben en er met Zwolle uit is gekomen maakt me dan ook ontzettend trots. Ik kijk ernaar uit om me komende zomer in De Kuip te melden, maar eerst wil ik het seizoen met PEC goed afmaken. Zwolle en Feyenoord zijn allebei heel goed bezig. Hopelijk kunnen we allebei onze seizoenen onvergetelijk maken. Dat zou fantastisch zijn.’

De in Zwolle geboren Van den Belt begon zijn voetbalcarrière bij het lokale DOS Kampen. In 2012 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van PEC Zwolle. In seizoen 2020-2021 maakte hij op 19-jarige leeftijd zijn debuut voor de hoofdmacht. Sindsdien speelde hij 73 wedstrijden voor PEC Zwolle waarin hij goed was voor 16 goals en 10 assists.

Tekst: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Prima aankoop zowel voor de selectie als voor de toekomst. Kwa spel kan hij prima mee met de subtop van Nederland. Het enige wat mij zorgen baart is dat we een aankoop doen die (nog) niet het niveau heeft van de Europa league dan wel de champions league.
Ik heb het idee dat deze jongen een typische 'Slot-speler' is. Het zal ook niet onbelangrijk zijn geweest dat onze trainert de vader van deze jongen ook goed kent. Juist door dit soort aankopen voor spelers die zich graag onder Slot door willen ontwikkelen, en dus vooral voor hem naar Feyenoord komen, ben ik in mijn mening gesterkt dat Slot nog minimaal 2j bij Feyenoord blijft!
Welkom bij het beste team , het mooiste stadion, de beste trainer en de beste supporters de altijd achter hun team staan..
Jongen met een Feyenoord hart. Geweldig.