Overzicht: alle Feyenoord-internationals die in actie kwamen

Twan

De afgelopen twee weken sloten de Feyenoord-internationals zich aan bij hun nationale ploeg voor de eerste interlandperiode van het jaar. In dit overzicht wordt een korte terugblik op de speelminuten en bijzonderheden gemaakt van de Feyenoorders die in actie kwamen.

Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer (Nederland)

Frankrijk - Nederland 4-0 (EK-kwalificatie)

Geertruida mocht zijn debuut maken tegen WK-finalist Frankrijk. De rechtsachter zal niet positief terugkijken op zijn eerste basisplaats: Nederland werd met 4-0 van de mat gespeeld, en de rechtsachter viel bovendien uit in de 87ste minuut. Gisteren bracht Feyenoord in een medische update dat Geertruida enkele weken afwezig zal zijn wegens een hamstringblessure.

Mats Wieffer bleef gedurende de wedstrijd tegen Frankrijk op de bank.

Nederland - Gibraltar 3-0 (EK-kwalificatie)

Wieffer mocht in de Kuip zijn debuut maken tegen Gibraltar. De goedpresterende middenvelder startte in de basis en werd na iets meer dan een uur spelen naar de kant gehaald. Na afloop was de bondscoach te spreken over het debuut: "Als je het over het voetbal hebt, als je het hebt over het positiespel en de functionele techniek, dan is Mats al veel verder."

Orkun Kökcü (Turkije)

Armenië - Turkije 1-2 (EK-kwalificatie)

Orkun Kökcü begon in de basis namens Turkije en speelde 73 minuten mee. De Feyenoord-aanvoerder speelde een belangrijke rol door de fraaie gelijkmaker (1-1) binnen te schieten. Het doelpunt was, zoals Kökcü dit seizoen al vaker deed, van buiten de zestien.

Turkije - Kroatië 0-2 (EK-kwalificatie)

Ook tegen Kroatië begon Kökcü in de basis, en mocht hij iets meer dan een uur op het veld te staan. In deze wedstrijd kon Kökcü geen stempel drukken op de wedstrijd. Turkije verloor uiteindelijk met 0-2.

Gernot Trauner (Oostenrijk)

Oostenrijk - Azerbeidzjan 4-1 (EK-kwalificatie)

Trauner begon tegen Azerbeidzjan in de basis, en werd in de 74ste minuut naar de kant gehaald. Trauner had na afloop van de overwinning knieklachten waardoor hij niet fit genoeg was om het tweede interland tegen Estland mee te doen. Hierop besloot hij vroegtijdig terug te keren naar Rotterdam. Of Trauner fit genoeg is om zondag te spelen is nog onduidelijk.

Marcus Pedersen (Noorwegen)

Spanje - Noorwegen 3-0 (EK-kwalificatie)

Pedersen mocht tegen Spanje in de basis starten. In totaal speelde de rechtsachter 74 minuten. Pedersen kon niet voorkomen dat Noorwegen uiteindelijk van Spanje verloor.

Noorwegen - Georgië 1-1 (EK-kwalificatie)

Ook tegen Georgië begon Pedersen in de basis. Hij speelde vrijwel de hele wedstrijd mee, en zag hoe oud-Feyenoorder Frederik Aursnes een assist leverde bij het openingsdoelpunt.

Dávid Hancko (Slowakije)

Slowakije - Luxemburg 0-0 (EK-kwalificiatie)

Hancko speelde de volledige wedstrijd als linksachter bij Slowakije. Hoewel het gelijkspel tegen Luxemburg teleurstellend is, werd Hancko wel verkozen tot Man of the Match.

Slowakije - Bosnië en Herzegovina 2-0 (EK-kwalificatie)

Ook tegen Bosnië en Herzegovina speelde Hancko de volledige wedstrijd als linksachter. De Slowaak kon tevreden zijn met een 2-0 overwinning.

Sebastian Szymański (Polen)

Tsjechië - Polen 3-1 (EK-kwalificatie)

Szymański begon in de basis en mocht in totaal 64 minuten meedoen. Na een dramatische start stond Polen in de derde minuut al 2-0 achter. Uiteindelijk werd dit niet meer recht gedraaid.

Polen - Albanië 1-0 (EK-kwalificatie)

Szymański mocht in de 89ste minuut invallen. Het enige doelpunt van de wedstrijd was op dat moment al gescoord.

Santiago Gimenez (Mexico)

Suriname - Mexico 0-2 (CONCACAF Nations League)

Gimenez begon tegen Suriname in de basis, en mocht de hele wedstrijd spelen. Ondanks de overwinning zal de spits met gemengde gevoelens terugkijken op het duel. In de 68ste minuut wist de spits een penalty niet te benutten. Hij schoot de bal hoog over het doel.

Mexico - Jamaica 2-2 (CONCACAF Nations League)

Gimenez maakte geen speelminuten bij het gelijkspel tegen Jamaica. Het publiek was het daar niet helemaal mee eens. Gedurende de wedstrijd werd er meermaals Santi, Santi, Santi door het stadion gezongen.

Marcos Lopez (Peru)

Duitsland - Peru 2-0 (Oefeninterland)

Bij het verloren oefeninterland tegen Duitsland speelde Marcos Lopez de hele wedstrijd. De Peruanen werden door de Duitsers overklast, maar wisten het bij 2-0 te houden.

Marokko - Peru 0-0 (Oefeninterland)

Lopez mocht de eerste helft meedoen bij het verdienstelijke gelijkspel van Peru tegen Marokko.

Alireza Jahanbakhsh (Iran)

Iran - Kenia 2-1 (Oefeninterland)

Jahanbakhsh zat bij de eerste oefeninterland tegen Rusland niet bij de wedstrijdselectie. Hij werd gespaard na de Klassieker waar hij wat last aan overhield. Bij de overwinning tegen Kenia speelde Alireza de eerste helft. Alle doelpunten vielen pas na rust.

Dermane Karim (Togo)

Burkina Faso - Togo 1-0

Togo - Burkina Faso 1-1 (Africa Cup of Nations kwalificatie)

Karim verscheen twee keer aan de aftrap tegen Burkina Faso voor kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup. In de uitwedstrijd werd Dermane in de 90ste minuut naar de kant gehaald. In de thuiswedstrijd mocht de talentvolle middenvelder de hele wedstrijd blijven staan.

Quilindschy Hartman (Jong Oranje)

Jong Oranje - Jong Noorwegen 3-0 (Oefeninterland)

Hartman mocht tegen Jong Noorwegen zijn debuut maken in Jong Oranje. De linksachter kende een goed debuut, en kan tevreden op de 3-0 overwinning terugkijken.

Bij het tweede interland tegen Jong Tsjechië waarin gelijkgespeeld werd (1-1) kwam Hartman niet in actie.

Mike Kleijn, Fabiano Rust, Antoni Milambo en Jaden Slory (Nederland O18)

Saudi-Arabië O18 - Nederland O18 1-5 (Football Federations Cup)

Kleijn, Milambo en Slory begonnen alle drie in de basis in de gewonnen wedstrijd. Kleijn trad aan als aanvoerder.

Verenigde Arabische Emiraten O18 - Nederland O18 1-2 (Football Federations Cup)

Rust mocht vanaf de aftrap meedoen en speelde de hele wedstrijd. Kleijn mocht nog een kwartier meespelen met een invalbeurt.

Nederland O18 - Mexico O18 4-1 (Football Federations Cup)

Oranje Onder 18 won tegen Mexico de Football Federations Cup. Kleijn, Milambo en Slory begonnen in de basis. Laatstgenoemde was trefzeker met de 0-3. Ook Rust mocht het laatste half uur als invaller meespelen.