Pedersen Filter

VK Sportphoto

Nieuws

Pedersen naar verwachting niet in actie tegen Emmen

StanV1908

Marcus Pedersen zal waarschijnlijk niet van de partij zijn als Feyenoord het zondag opneemt tegen FC Emmen. De rechtsback kampt nog met een blessure die hij opliep tijdens de kampioenswedstrijd, zo gaf Arne Slot vrijdagmiddag aan. Ook Antoni Milambo is niet ongeschonden gebleven toen er vrijdag voor het eerst deze week getraind werd.

Slot gaf een korte update over de staat van zijn selectie. “Milambo viel vandaag op de training wel uit. Van Trauner was bekend dat hij dit seizoen niet meer zou spelen. Marcus Pedersen heeft ook niet meegetraind. Die moest ik ook wisselen vanwege een blessure. Dat is nog niet goed genoeg en ik verwacht ook niet dat hij kan spelen.”

Met Lutsharel Geertruida waarschijnlijk weer in het centrum zijn er niet veel opties om Pedersen te vervangen. Neraysho Kasanwirjo kan uit de voeten als back en viel ook tijdens de kampioenswedstrijd in voor de Noor. Daarnaast zou ook Quinten Timber de positie rechtsachter kunnen invullen zoals ook Geertruida dit veelal doet, namelijk als 'inverted fullback', wat de Engelse term is voor een back die veelal aan de binnenkant speelt.

Delen

Reacties

Lutsha op rechtsback en Rasmussen of Kasanwirjo in het centrum naast Hancko en niet raar gaan doen door opeens Timber op rechtsback te zetten ofzo
Benita de kans geven
Geertruida centraal zoals altijd bij afwezigheid van Trauner. Kasanwirjo of Benita rechtsback. Waarschijnlijk die eerste. Zo verander je het elftal ook maar op één positie. Daarnaast vult Geertruida de RCV-positie geweldig in.
Benita is gebleseerd, toch?
Klopt, mijn fout.
Niet raar doen betekent volgens mij juist dat je niet een andere vervanger van Trauner dan Geertruida opstelt.
Kasanwirjo ligt het meest voor de hand als rechtsachter en kan vast ook wel "aan de binnenkant" spelen.
Ik zou juist wel Timber er neer zetten. Neem aan dat die daar volgend jaar gaat spelen...