Feyenoord Kampioen (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Perez en Vissers eensgestemd: “Bekerfinale liet zien hoe terecht kampioenschap Feyenoord is”

Ference

Gisteren legde PSV beslag op de KNVB Beker door na strafschoppen te winnen van Ajax (1-1 na verlenging). Dat het geen grootse wedstrijd was, blijkt uit de commentaren.

Zo stelden zowel Willem Vissers als Kenneth Perez vast dat de wedstrijd heeft aangetoond dat Feyenoord de betere is ten opzichte van beide ploegen en zich dus binnenkort de terechte kampioen mag noemen. 

Perez bij ESPN: "Als PSV nu nog als tweede eindigt in de Eredivisie, denk ik dat ze er het maximale hebben uitgehaald. Want de laatste twee wedstrijden hebben wel duidelijk gemaakt waarom deze ploegen (PSV en Ajax) geen kampioen worden. Feyenoord is vele malen beter dan deze twee teams."

Willem Vissers in De Volkskrant: “Als de bekerfinale iets duidelijk maakte, was het vooral hoe terecht het aanstaande kampioenschap van Feyenoord is. Zo’n wedstrijd als zondag onder de lentezon in de Kuip, die zien ze normaal niet meer in Rotterdam, waar ze onder trainer Arne Slot gewend zijn geraakt aan fijnproeverij.”

Bij puntverlies van PSV uit bij Sparta kan Feyenoord aanstaande zondag al daad bij het woord voegen en kampioen worden tegen Excelsior. Indien zowel Feyenoord als PSV geen misstap begaan dit weekend, kan Feyenoord de schaal op 14 mei thuis tegen Go Ahead Eagles in ontvangst nemen. 

Delen

Reacties

Heerlijke werkelijkheid op en om het veld. Door de puinzooi in het Maasgebouw is het eigen bevoegd gezag (RvC » StiCo) inmiddels een meer te duchten tegenstander dan Ajax en PSV.
Jij moet wel aan tafel zitten in het Maasgebouw, dat je dat zo stellig neerzet.
Daar hoef je niet voor in het Maasgebouw te zitten.
1. Het Feyenoord City-debacle heeft geen enkele consequentie gehad voor de kamikaze-piloten die daarvoor verantwoordelijk waren. Bij elke fatsoenlijke onderneming waren de beleidsverantwoordelijken niet weg gekomen met zo'n fout.
2. De verlenging van het RvC-voorzitterschap van Toon van Bodegom werd doorgezet vanuit de Stico tegen de wil van de VvF in. Terwijl die VvF nog wel mocht dokken toen er geen geld was en Feyenoord zich toch wilde versterken in de winter van 2022.
3. De wijze waarop Frank Arnesen onder valse voorwendsel eruit gewerkt is, laat zien dat het ook op directieniveau in meer of mindere mate om een machtsstrijd ging.