Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

“Ze zullen nu toch wel durven zeggen dat ze kampioen worden?"

Van de redactie

Willem van Hanegem vind dat de ploeg van trainer Arne Slot gewoon moet uitspreken dat ze kampioen gaan worden. Met acht punten voorsprong op de ranglijst ziet de oer-Feyenoorder het niet meer mis gaan. 

“Ze zullen nu toch wel durven zeggen dat ze kampioen worden?”, zo zegt Van Hanegem in Algemeen Dagblad. “Kom op, dat voorzichtige gedoe slaat nergens op. Voor de supporters zou het mooi zijn als Feyenoord in de eigen Kuip kampioen wordt en dus niet zondag al uit bij Excelsior. Dat is een luxe om het zo te kunnen zeggen, maar dat hebben ze zelf afgedwongen.”

Vanwege de KNVB Bekerfinale speelde Feyenoord afgelopen weekend geen Eredivisiewedstrijd. “Een weekend zonder Feyenoord was even wennen, maar natuurlijk ook geen ramp”, aldus Van Hanegem, die wel naar de bekerfinale had gekeken en zich had geërgerd. “Dit heb ik werkelijk waar nog nooit gezien. Zo’n verschrikkelijk irritante wedstrijd. Het was echt schandalig, de bekerfinale Ajax - PSV had niets met voetbal te maken. Ik heb me er echt wezenloos aan gestoord. Aan de spelers, maar ook aan scheidsrechter Dennis Higler, die niet optrad tegen dat vervelende gedrag.” 

Volgens ‘De Kromme’ moeten voetballers en trainers hun verantwoordelijkheid gaan pakken. “We zitten te zaniken over biergooiers, maar het vervelende gedrag van veel spelers moet ook maar eens afgelopen zijn. Dusan Tadic was altijd een van mijn favoriete spelers, maar hij moet echt stoppen met dat onsportieve gedrag. Owen Wijndal stond nog geen twintig seconden op het veld, maar liep ook meteen te mekkeren.”

Dat iedereen zich straks alleen nog herinnert wie de beker heeft gewonnen en niet hoe het tot stand is gekomen, gaat er bij Van Hanegem niet in. “Nou, ik ga deze wedstrijd nooit vergeten. Ik heb zoveel wedstrijden gezien in mijn leven, maar nog nooit zo’n dramatische als deze. Ruud van Nistelrooij heeft zijn prijs. Ik vind Ruud een leuke gozer, maar je kunt moeilijk zeggen dat het geweldig is wat PSV laat zien.” 

Delen

Reacties

Nog geen reacties