Arne Slot met KNVB Beker | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Opinie

POLL • Heeft Feyenoord een goede deal gesloten?

Karst

Arne Slot lijkt op korte termijn zijn intrede te maken bij het Engelse Liverpool FC. Het is slechts een kwestie van tijd voordat beide clubs de overstap officieel bekendmaken. De contracten zouden zelfs afgelopen zaterdag al zijn ondertekend.

Feyenoord ontvangt zoals gemeld gegarandeerd negen miljoen euro voor Slot. Dat bedrag kan middels laagdrempelige variabelen oplopen tot elf miljoen euro. Maar met de oversteek van alleen Slot naar Liverpool zijn we er nog niet: ook assistent-trainers Sipke Hulshoff en Etiënne Reijnen, evenals 'head-of-performance' Ruben Peeters, maken de overstap naar de Engelse club. De totale package deal loopt daarmee op tot een maximum van dertien miljoen euro.

Dit bedrag markeert een record. Nog nooit eerder werd een Nederlandse trainer voor zo'n aanzienlijk bedrag verkocht. Feyenoord kan trots zijn op dit record en op het feit dat het zijn hoofdtrainer levert aan een van 's werelds grootste voetbalclubs. Desondanks heerst er onder veel supporters ook een gevoel van verslagenheid en teleurstelling. Na drie fantastische seizoenen zal er een nieuwe trainer in De Kuip zijn intrede doen, en het lijkt haast onmogelijk dat deze het succes van Slot kan evenaren.

Eerder dit seizoen circuleerde er een verhaal dat Slot de Alex Ferguson van Feyenoord kon worden; een droomscenario voor veel supporters. Maar nu staat Slot toch echt op het punt om te vertrekken. Gezien het feit dat Slot graag naar Liverpool wilde en niet van plan was om nog een seizoen bij Feyenoord te blijven, lijkt het de juiste keuze van Te Kloese om de trainer, die nog twee jaar onder contract staat, te verkopen aan Liverpool. Maar hoe denkt het Legioen daarover? Zijn de supporters tevreden over deze deal?

Poll: Heeft Feyenoord een goede deal gesloten?

Ja, geweldige deal. Ik had Slot ook voor minder weg laten gaan.

Ja, dit is een goed bedrag voor Arne Slot.

Nee, Feyenoord had meer geld moeten vangen voor een van de beste trainers uit de clubgeschiedenis.

Delen

Reacties

As a boy I lived in Rotterdam, in the shadow of de kuip. At that time Feyenoord was still an amateur club. I remember great players signing with professional clubs in other countries. What happened when football became professional in the Netherlands? Did it become an out and out business? How do you buy and sell players as if they were a car?
Dit is een kwestie van het glas halfvol of halfleeg zien.

Halfleeg: Slot kan in één seizoen de waarde van een selectie verviervoudigen, en daarmee is Slot zelf ook tientallen miljoenen euro’s waard.
Halfvol: Slot heeft ieder seizoen de waarde van een selectie verviervoudigd en daarmee deze prachtige transfer afgedwongen.

Je kunt dus kijken naar wat Slot waard is op basis van zijn kwaliteiten en dat uitdrukken in een transfersom. €13 miljoen is dan nooit genoeg. Of je kijkt naar wat hij Feyenoord in die drie seizoenen heeft opgeleverd, uitgedrukt in een totaal aan transferinkomsten (om voor het gemak nog maar even te zwijgen over wat zijn uitstraling de club commercieel gezien heeft gebracht). Dan is deze transfer verdiend en is een bedrag van €13 miljoen een héél fijn extraatje.

Mijn glas is halfvol. Ik vind dit een fantastische transfer die international ook enorm goed afstraalt op ons cluppie! Vooral als Arne bij Liverpool successen gaat boeken.
Prima zo, dacht ik. Niet voor iedere trainer/coach kan zo'n bedrag gevangen worden.
Sterker nog, als je de clausules meetelt is hij de nr4 van duurste trainers ooit. En zonder nog altijd top7.
Prima bedrag voor Slot en technische staf. Don Dennis wacht een aantal zeer pittige maanden. Hoop dat opvolger Arne +staff niet al te lang gaat duren. Dat eerst. Ondertussen focus op de spelergroep. Pittig. Ook 1908.nl kan aan de bak om ons op de hoogte te houden van concrete updates. Primeuren hecht ik minder waarde aan. Ben ervan overtuigd dat we met een goed team klaarstaan bij de start nieuwe seizoen.
Is een soort van uitsluiting als trainer in Nederland voor de komende 10 jaar een optie om toe te voegen in zn contract?
Kortom, hij mag terug bij Feyenoord als hij niet slaagt in Engeland en zeker niet bij de andere clubs als trainer aan de slag gaan.
Haha, nee dat lijkt me wettelijk niet heel haalbaar. Zeker niet voor de periode die jij hier voorstelt.
Die gunfactor treedt dan toch op en dat kost je een hoop duiten. Op zeker dat Liverpool ook overstag was gegaan bij 3 miljoen meer (dus 12 miljoen). Maar dat had tijd gekost en paste niet in het plaatje om Arne tevreden te houden.

Ik zeg niet per definitie dat we altijd hard in de onderhandelingen moeten zitten en dat dit slecht is geweest, maar die gunfactor kost een hoop geld. In het verleden bij Kockcu, nu bij Slot en in de toekomst waarschijnlijk bij Geertruida en Hancko.
Slot liep wel echt te pushen en eisste bijna dat Feyenoord snel akkoord moest gaan. Liverpool ging ook heel snel bieden en wilde hem ook zo snel mogelijk inlijven. Ik weet niet of je hier echt heel veel aan kon doen. Bij Kokcu wellicht iets meer.
Dat eisen van Slot had wellicht terzijde gelegd moeten worden. Maar ja, op zo’n moment zal waarschijnlijk ook meetellen dat te Kloese en Slot samen de toko runden en ze dus een hechte band hebben gekregen. Dan wordt een gunfactor al snel actueel.
Klopt, maar weet niet of je het in deze situatie Feyenoord veel kwalijk kan nemen. Want Liverpool zelf liep ook erg te pushen en bij Feyenoord waren ze daar ook verbaasd over, hoe snel zij wilden handelen. En daarnaast had niemand zin zo'n soap als Tottenham vorig jaar, waar Feyenoord trouwens zich wel hard opstelde.
Bovendien kon Feyenoord zelf ook pas concreet op zoek naar vervanging zodra dit rond was.
Dat denk ik dus ook, iedereen snapt wel dat je niet het onderste uit de kan kunt halen en oneindig onderhandelen, maar ze hadden best een beetje meer kunnen tegenstribbelen lijkt mij bv tot vandaag omdat de hele selectie vrij was.
Het geheel is weer een top staaltje van onze Dennis geweest. anticiperen(salarisverhoging slot) en dan verkopen. Alle parijen tevreden. Mensen Te Kloese is voor mij "THE MAN". Deze man is belangrijker voor Feijenoord dan wij beseffen.
10 miljoen 15 miljoen. Hoe kijk je tegen de afkoopsom aan. ROI was heel hoog van Arne. Spelers kwamen om hem. Dan is het bedrag op korte termijn misschien ok maar op langere termijn niet. Maar wat was de afspraak? En tegenhouden bij LFC is bijna niet mogelijk.
Dit is een goed bedrag als je bedenkt dat het record 25M voor een trainer is (Nagelsmann).
Slot is meer waard, maar hij heeft ook zijn transfer verdiend.
Zowel Telegraaf als AD noemt toch Potter en Pusic op de lijst. Volgens AD staat volgens Te Kloese ook Dick Schreuder op de lijst
En de lijst is nog veel groter. Non-nieuws dus, want dat wisten we al weken.
Is al ontkracht hier. Waarom zouden we voor Potter gaan die heeft bij Brighton helemaal niets uit de selectie gehaald als je ziet wat De Zerbi ermee kan. En bij Chelsea was t hopeloos, laat die maar naar 020 gaan.
Ik geloof er dus niets van dat te Kloese in contact is geweest met het AD. Zijn gewoon speculaties.
Een vertel van Slot is per definitie geen gouden deal. Hij zou veel meer geld hebben verdiend als hij was gebleven.
Net als bij Kokcu bekruipt me het gevoel dat het onderhandelings traject te kort is geweest om echt alles eruit te halen. In beide gevallen natuurlijk prachtige bedragen, maar als dat het resultaat was van twee dagen onderhandelingen vraag ik me af of Feyenoord niet te snel akkoord is gegaan.
Ik snap dit gevoel, maar ik snap net zo goed dat ze snel duidelijkheid wensten en niet een hele lange onderhandelingssoap die dan wellicht een miljoen of 2 meer op levert, maar wel voor meer onrust zorgt en ervoor zorgt dat je niet snel door kan schakelen. Daarnaast de kans dat het alsnog klapt en je een heel ontevreden Arne in huis houdt (die dat, laten we eerlijk wezen, niet zou verdienen)
Ik ben met je eens dat het ook weer niet te lang moet duren, maar er zit nog al wat tijd tussen twee dagen en heel lang. Selectie was tot vandaag vrij bv. Had je al iets meer tijd gehad
Daar heb je dus een punt. Ik schrijf dat al elders: de gunfactor kost ons een hoop duiten.
Wellicht omdat zowel Kokcu als Slot liepen te pushen voor een snelle afronding van de transfer? Kokcu wilde persee naar Benfica en heel vroeg die transfer afronden, terwijl Slot de hele persco een hele tirade hield wat ie allemaal gepresteerd heeft en verwachtte dat Feyenoord akkoord moest gaan etc.
Een snelle afronding zorgt ervoor dat Feyenoord zelf ook snel door kan schakelen. Het geld van Kokcu was ook gewoon hard nodig om de selectie te versterken. Je ka nog geen nieuwe trainer concreet benaderen als je nog niet eens zeker weet of je huidige trainer weg gaat of niet. Dan is het wellicht ook gewoon een keuze om die 1 of 2 miljoen extra in te ruilen voor een aantal weken extra tijd om de juiste vervanger te vinden en vast te leggen.
Als je puur zakelijk kijkt: we verkopen onze manager voor een recordprijs aan een topclub van wereldformaat. Dat kan je best in een bedrijfspreso gebruiken. Dus ja.

Maar.....met geld op de bank win je geen kampioenschappen, met een ontevreden manager waarschijnlijk ook niet, maar ik vind dat de enige die een geweldige deal heeft gesloten Arne Slot is.
Begrijp me niet verkeerd ik gun het hem en het is verdiend, maar het bolwerk Feyenoord is nog niet af, alleen het bouwplan en de fundering ligt er en zonder TD, Manager en Assistent Manager zie ik een stagnering in de verdere bouw. Grote klus voor te Kloese en team.

Ook al heb je de manager gevonden die perfect in het profiel past, het is toch altijd een dubbeltje op zijn kant.
Klik de nieuwe met de spelersgroep? Kan hij zijn speelwijze snel over brengen? Het kan ook faliekant mis gaan natuurlijk. We kennen de recente flops bij de nummer 5 van de Eredivisie....

Al met al goede deal? Economisch gezien een werelddeal, maar voor continuiteit is het een pas op de plaats ben ik bang. Kom op DtK bewijs mijn ongelijk want ik kan wel wennen aan de afgelopen 3 jaar!
Als werknemer wrg wil naar.een droomclub met kans om voor de prijzen te gaan en tegen zijn idiool te vechten
Dan is.er geen houden aan

Mooi bedrag
Wellicht nog wat extraatjes als Geert voor 30m daar heen gaat
Precies, hij was niet te houden dus zakelijk gezien een topdeal. Hopelijk neemt hij Geertruida mee en betaalt hij ons iets boven de marktwaarde ;-)
9 miljoen, 11 miljoen, 13 tot 15 miljoen? Er zijn zoveel bedragen gecommuniceerd. Het zal allemaal wel. Het is sentiment en dat is niet in geld uit te drukken.
Ik vind het een mooi bedrag, al is Slot voor mijn gevoel makkelijk 20 waard.
Ik maak mij wel zorgen om wie trainer moet worden, lees overal namen, maar zie geen een naam waar ik van denk, deze persoon kan Slot vervangen.
Denk serieus dat Slot behoort tot de top 10 trainers van Europa....het zou automatisch betekenen dat we weer een terugval krijgen.
Daarom is het belangrijk dat we een hele goede selectie overhouden.....als trainer ben je immers zo goed als jouw materiaal, behalve Slot.
En zelfs Slot heeft een goede selectie (en een beetje mazzel) nodig. Als we gewoon in 21/22 er tegen Drita terecht uitgevlogen waren, had dat met een krappe 3e plaats in de ED ook gen heel bijzonder seizoen geweest en hadden we waarschijnlijk de ploeg aan het eind van dat seizoen ook een stuk minder kunnen versterken.
Ik heb nog steeds nachtmerries van Bannis in de spits en Fer centraal achterin...
Alleen voor Slot is het een mooi bedrag, maar het gaat om meer mensen die in 1x weg zijn. Miljoentje of €15 voor allen lijkt mij beter.
Voor trainers wordt nou eenmaal niet veel geld betaald. Ja voor ons was hij veel meer waard dan de 11 miljoen, maar je kan moeilijk 50 miljoen gaan vragen voor een trainer. Slot heeft zijn transfer meer dan verdiend na de goede prestaties bij de club.
Hoe gaat Sipke Hulshof dat met oranje doen of is hij de volgende die vlak voor een eind toernooi Ronald Koeman in de steek laat
Die doet het EK nog en dan is ie weg.
Waar is optie 4? Nee Slot moeten behouden. Heeft gewoon nog een contract.
Alsof er bij de laatste verlenging van het contract geen afspraken zijn gemaakt dat Feyenoord mee zou werken als er een echte grote club voor hem zou komen. Dat staat gewoon in zijn contract. Er staat geen bedrag in dat contract (afkoopclausule), maar wel dat Feyenoord mee zal werken.
Leuk dat de huisjurist hier ook schrijft. Mag je deze inside informatie hier wel delen? 🤔
Dat is toen ook gewoon gemeld in de media. Zou zeggen Google is je beste vriend.
Ah ok. Google zegt het, dus het is waar. Net als al die trainers die nu genoemd worden……..
Dat zeg ik toch niet. Leer eens goed lezen. Op Google kun je alleen vinden waar dat gezegd is.
Gewoon een mooi bedrag
Slot verdiend de waardering en dit bedrag is gewoon top
De meeste spelers in het verleden waren goedkoper kom op zeg
13 miljoen in totaal is gewoon een mooi bedrag
Slot heb dit niet alleen gedaan
De staf in totaal verdiend een pluim
Er is een leven na slot
Die Knutsen of Schelderup als trainer aanstellen en verder gaan en de visie van de club uitvoeren
Meer dan de verdubbeling van het absolute record dat trainers uit de eredivisie ooit opgeleverd hebben.