priske-interview

Nieuws

Priske geeft eerste interview als trainer van Feyenoord

Stan

Alhoewel zijn dienstverband eigenlijk pas 1 juli van start gaat, is Brian Priske deze week al begonnen als de trainer van Feyenoord. Op het YouTube-kanaal van de club geeft hij zijn eerste interview als trainer van de Rotterdammers en vertelt hij onder andere over zijn gevoel bij club, zijn werkwijze en het aankomende seizoen. 

Priske is verheugd om zijn avontuur als coach van Feyenoord af te kunnen trappen. "Ik ben natuurlijk ontzettend blij om hier te zijn. Het was op verschillende gebieden een langdurig proces. Het waren goede gesprekken met Dennis te Kloese en andere mensen binnen de club. En uiteraard was het ook vakantie en ging ik soms heen en weer tussen Rotterdam en Denemarken. Het is fijn eindelijk op het trainingscomplex 1908 te zijn. Ik heb vandaag ook verschillende medewerkers in De Kuip ontmoet. Het is fijn om te beginnen. Het is vooral tijd om de spelers op 1 juli te laten beginnen."

Priske is niet de enige die nieuw is bij Feyenoord. De Deen neemt een aantal stafleden mee, waaronder Lukas Babalola. "Als nieuwe trainer zijnde is het goed om iemand in de groep te hebben die mij goed kent. Iemand die weet wat ik nodig heb als het op structuur en voetbal aankomt. Dat is waarom ik blij ben dat Lukas Babalola met mij meekomt. Ik heb een jaar met hem bij Sparta Praag gewerkt en dat deed hij erg goed. Eerst als een analist en later als assistent-trainer. Hij weet veel over de speelwijze."

Ook de Zweedse Björn Hamberg is aan de staf toegevoegd. "Het wordt de eerste keer dat ik met Björn Hamberg ga werken. We hebben de afgelopen maand veel met elkaar gesproken. Ik wist dat ik na mijn vertrek bij Sparta Praag een nieuwe assistent nodig zou hebben. We hebben goed met elkaar gesproken. Hij neemt veel kwaliteit en veel ervaring in een grote competitie met zich mee. Met in het bijzonder de Premier League. Vanuit voetbalperspectief delen we dezelfde waareden. En ook als mens vullen we elkaar goed aan. Ik weet dat hij de spelers op het trainingsveld zal stimuleren."

Onder Arne Slot is Feyenoord offensief en aantrekkelijk voetbal gaan spelen. Priske moet die lijn gaan doorzetten in De Kuip. "Daar twijfel ik niet aan. Ik denk dat we uiteindelijk dezelfde filosofie delen. Dat is ook wat voetbal betekent voor mij. Filosofie is belangrijker dan een opstelling. De supporters zullen ervaren hoe we willen spelen. Niet sporadisch, maar gedurende het hele seizoen. Dit is hoe we onszelf en de club willen presenteren. Dus de filosofie zou hetzelfde moten zijn. Er zal misschien een wijziging in de opstelling plaatsvinden, dat is mogelijk. En dan moeten we er natuurlijk voor zorgen dat de individuele spelers hun kwaliteiten goed kunnen benutten. Dat zij hun persoonlijkheid kunnen laten spreken op het veld. Maar we hebben allemaal hetzelfde doel en dat is aanvallend voetbal spelen."

Priske vertelt wat er de komende weken staat te gebeuren. "We staan aan de vooravond van de voorbereiding. Het team is nog niet compleet. Er spelen nog een aantal spelers bij hun nationale teams. Daar wachten we nog op. Ze verdienen natuurlijk ook nog vakantie daarna. Dat hoort erbij. De eerste training is aanstaande maandag. Er sommigen hadden wel een lange vakantie. Zij moeten gas geven en hard werken. Dit is het moment waarop we belangrijk werk verrichten voor het hele seizoen."

In de voorbereiding zal de formatie van Feyenoord zo steeds meer vorm krijgen. "We hebben ook geluk dat we jonge spelers terugkrijgen uit een verhuurperiode. Er komen jonge spelers uit de Feyenoord Academy bij, waar ik erg naar uitkijk om te zien. Het is belangrijk om de connectie met de opleiding en FC Dordrecht te zoeken. Ik kijk erg uit naar het zien van deze spelers. Ik weet dat een aantal van hen een goed seizoen achter de rug heeft bij FC Dordrecht. Zij verdienen een kans om te laten zien wat ze waard zijn. En uiteindelijk maken we de beslissing hoe het team eruit gaat zien. De transferperiode is helaas nog erg lang. Spelers zullen komen en gaan. Het is een combinatie van hard werken tijdens de voorbereiding, proberen de tactische elementen in het team te implementeren en de hele cultuur van hard werken dat een belangrijk onderdeel is van het voetbal."

Bekijk het volledige interview met Brian Priske hieronder:

Delen

Reacties

Heldere vent hoor. Vlotte sprekert.
Klinkt als een deskundige, rustige en toegewijde trainer. Welkom bij Feyenoord, Brian! Prijzen pakken met Priske, dat gaan we doen!
Prima interview en maakt op voorhand een goede indruk. Gezien de leegloop die er aankomt en het niveau van afgelopen seizoenen moet je het ook maar durven om er nu in te stappen. Aan lef dus geen gebrek. Maak me nog wel een klein beetje zorgen hoe dat met de staf straks gaat. Het moet wel allemaal precies in het pulletje vallen en dat is natuurlijk ook nog maar de vraag daar Priske alleen met die Babalola heeft gewerkt. We gaan het zien!
Komt positief over, slimme man met prestaties. Nu gaan we de daden op het veld zien!
Prima gesprekje zo. Goeie indruk. Nu aan dtk hem wat moois te geven
Man die weet waar hij over praat, duidelijk, visie, voorbereid, komt goed.
Zeer goed bespraakte coach, ik wens Brian Priske heel veel succes en je kan zien en horen dat Dennis ten Kloese wederom een goede trainer in huis heeft
gehaald.

Let's go forward!
Ik hoop heel erg dat hij de jongere spelers meer kansen gaat geven. Hoe goed ik Slot ook vond, hij had de jeugd veel meer speeltijd kunnen (moeten) gunnen. Jongens als Read, Milambo en Sauer verdienen wat mij betreft veel meer kansen. Zou ook gaaf zijn om Zechiel en Sebaoui te zien doorbreken, maar wellicht ben ik te optimistisch.
Vergeet ‘t Zand niet, hoop ook echt dat hij gaat schitteren! Over 2 jaar, Zechiel, ‘t Zand en Milambo als basis middenveld, volledig eigen jeugd en Rotterdams.
Ben het niet helemaal met je eens. Als de jeugd goed genoeg/zo ver was geweest had Slot ze echt wel opgesteld. Wellicht komen zij dit jaar meer aan de beurt omdat ze weer een jaar verder zijn en dus fysiek en mentaal weerbaarder dan een een jaar terug.

We gaan het zien.
Helemaal eens, in drie jaar tijd maar één jongen echt doorgebroken en dat is Hartman. Dat is te weinig voor Feyenoord begrippen, al moet je wel realistisch zijn en het wel meeviel met wat er echt klaarstond aan jeugd wat kon doorbreken.
Ben het niet helemaal met jou eens
Ivanusec had niet gehoeven
Je had natuurlijk paixao en Sauer links
Milambo is een talent die meer had moeten spelen
Slot is een geweldige trainer
Maar hij gebruikte de jeugd te weinig
Aan de ene kant begrijp ik het wel vanwege cl voetbal
Maar zechiel
Milambo
Sauer
Read
Van het zand
Zijn in mijn ogen top talenten en die konden echt wel aanhaken
Er loopt zo veel talent rond niet normaal
Nu word duidelijk dat Feyenoord echt in de kkd had moeten spelen met jong Feyenoord
Dan hadden de grote talenten nu meer ervaring gehad
Vergeet slory btw
Er loopt genoeg rond en dat kan nu met Dordrecht alsnog goed komen
Van de spelers die je noemt:

Sauer is nog heel jong en zit nog op school.

Milambo is stukje bij beetje gebracht en moest vooral fysiek en qua inhoud verder gebracht worden. Die is uiteindelijk nu pas 19. Is wel echt een stuk verder dan een jaar terug.

Read komt net kijken in de selectie. Story begint zich de laatste maanden pas enigszins te bewijzen bij onder 21.

En Van ‘t Zand speelde (gelukkig) bij Dordt.

Tuurlijk hadden er een paar iets vaker kunnen invallen. Maar die jongens hebben allemaal totaal niet stilgestaan in hun ontwikkeling.
Zechiël al maanden geblesseerd
Priske maakt een zeer sterke indruk in dit eerste interview, hij komt over als een persoonlijkheid met visie. Lijkt erop dat we na Slot wederom een kwaliteitstrainer hebben aangetrokken, al zal het natuurlijk allemaal nog moeten blijken.
Ik mis alleen een wat moeilijkere vraag: Zie je er niet tegen op als er 6 bepalende spelers gaan vertrekken? Wat vind je daarvan en hoe ga je dat opvangen met aanvankelijk mindere vervangers..
Allemaal invullingen die je nog niet weet
Dat is vast een van de vragen die maandag gesteld gaat worden door een VI of AD natuurlijk. Gekke vragen om te stellen als "interne" Feyenoord media.
https://x.com/acsparta_cz/status/1800800221783580737?s=46&t=bAA38qBkrqYL8aOq6m6Lwg
Mooi filmpje! Geeft een leuk beeld van Priske.
Praat gemakkelijk. Weet waar hij het over heeft. Is voorbereid. Kortom, ik snap heel goed de keuze voor deze trainer en ik denk breedgedragen binnen de club. Zin in het nieuwe seizoen kijkend naar een team dat de lijn van de afgelopen drie seizoenen kan vervolgen.
Is er al iets bekend over een nieuw shirt en trainingslijn?
Heel goed interview. Een verademing.
Goed interview, op naar een mooi seizoen.
Komt goed over maar iets te veel de nadruk op 'hard werken'. De club staat echt voor meer inmiddels .
Hij is zich bewust van het feit dat hij maar één keer een eerste indruk kan maken lijkt mij.

Dit is gewoon iets dat hij benadrukt omdat als dit onderdeel onvoldoende is of ontbreekt, je het type spel dat je wilt spelen kan vergeten. Loop je net als alle voorgaande ploegen van Peter Bozs in het mes.

Ik weet niet of je je de analyse van Slot kan herinneren na een wedstrijd waar hij ingaat op hoeveel Feyenoorders collectief terugsprintte na een counter van de tegenstander welke werd verijdeld.

Ik denk dat Priske met hard werken ook gewoon deze bereidheid en discipline bedoeld.

Ben zeker eens dat wij voor meer staan dan dat.

Help iemand me even welke wedstrijd dat was...
Was het moment dat je de commentator hoorde zeggen "Feyenoord verliest de bal en zelfs minteh komt terug om mee te verdedigen, het is een echte collectief"
Zo iets, kon niet vinden welke wedstrijd het was wel in de avond geloof ik.
Welkom Brian!!

Echt een fijn persoon om naar te luisteren!
Komt op mij super fit en fris over, straalt goede energie uit en lijkt mij een intelligente man.

Heb goede hoop dat wij gewoon weer gaan knallen met dezelfde energie van afgelopen jaren. Hoop dan Hancko blijft en weer onder hem kan spelen.

Ander puntje;

'En uiteindelijk maken we de beslissing hoe het team eruit gaat zien.'

Keuzes maken we, beslissingen worden genomen. 😬
Trainingscomplex 1908.nl ???…🧐
ik wil niet meteen heel negatief beginnen… maar ik had moeite om erbij te blijven bij het interview, komt een beetje saai over.
Vind dat de man niet veel uitstraalt, is natuurlijk ook pas het eerste interview en ben natuurlijk gewend aan slot.
Je kunt wel zeggen dat die zich flink heeft ingelezen en vind het enorm interessant hoe onze dode spelmomenten gaan verbeteren want die waren afgelopen jaar toch weer vaak een stuk minder dan voorheen

Ik kan niks negatiefs zeggen over de kennis en de manier hoe die reageert, komt heel professioneel en rustig over. Ik hoop dat de beste man af en toe een dolletje gaat laten zien de komende weken op het trainingsveld wanneer hij aanvoelt dat dat kan natuurlijk.

Maar dat is natuurlijk gewoon een wens van mij 😂
Voor de rest kijk ik uit naar het spel wat we onder hem gaan spelen.
Angst blijft natuurlijk dat mensen slot niet gaat overtreffen maar net als Arne heeft Priske grote schoenen op te vullen en hoop ik dus dat we allemaal geduld zullen hebben 🙏🏻🙏🏻
Heb ik dus totaal niet. Sterker nog, ik denk dat er juist veel overeenkomsten zijn met Slot en dan heb ik het niet alleen over het voetbal.
Heb je de filmpjes van hem in de kleedkamer niet gezien bij Sparta Praag, ga die ff kijken, en dan kom even terug bij het stukje of je hem een saaie trainer vindt ;-)
Haha ik heb ze idd niet gezien
Ik wou met een leeg papier beginnen
Aangezien ik ook de negatieve nieuwtjes hoorde over hoe die het bij antwerp deed
Dat ik op dat moment besloten heb hem niet meer te Google of artikelen te lezen tot ik hem aan het woord zag.
Ik ga zeker kijken of ik deze video’s kan vinden dankjewel voor de tip
Heb je de link van dat filmpje?
Staat in een van de eerdere Posts over Priske hier
Hij heeft wel het woord "fucking" voor in de mond liggen.....😁
Klopt, heerlijk toch, lekker zonder filter! Moeten niet zo’n sissie type hebben hier in Rotterdam.
ik wil niet meteen heel negatief beginnen… maar ik had moeite om erbij te blijven en deze lap tekst te lezen. Het is me ook niet gelukt.
Dat begrijp ik wel lezen is ook niet zo makkelijk als luisteren natuurlijk 😂
do you also feel that freshness? Very specific. Lead the BOSS!
Fijn om eindelijk de man te kunnen zien en horen.
Maakt een hele rustige en sympathieke indruk.

Als DtK voor de juiste spelers zorgt dan heb ik wel vertrouwen in dat er weer iets moois kan ontstaan!
welkom Brian bij de mooiste❤️🤍