Feyenoord Vierde Shirt 2023-2024- Voorkant Detail Castore Logo

Nieuws

"Problemen bij Castore opgelost; beste contract die club ooit heeft getekend"

Dennis

Ruud van der Knaap trad halverwege 2023 in dienst als nieuwe commercieel directeur van Feyenoord. In gesprek met Perspectief geeft hij aan zich thuis te voelen bij de Rotterdamse club en prijst hij de samenwerking met de nieuwe kledingsponsor Castore. “Dat is een van de beste contracten die de club ooit heeft getekend.”

Castore was al de nieuwe kledingsponsor toen hij bij Feyenoord begon. Van der Knaap blikt tevreden terug op de samenwerking met het Britse merk. “Met Castore hebben we twee jaar geleden een 6-jarige overeenkomst gesloten. Dat is een van de beste contracten die de club ooit heeft getekend. We hebben allemaal gezien en gemerkt dat we in het begin van dit seizoen een beetje slachtoffer zijn geworden van ons eigen succes in deze samenwerking. De verkopen liepen zo goed en gecombineerd met een paar logistieke uitdagingen zorgde dat voor het probleem om de voorraad op peil te houden.” 

Volgens Van der Knaap behoren de problemen tot het verleden. “Inmiddels zien we een half jaar later dat die problemen nagenoeg zijn opgelost. Er zijn nauwelijks meer klachten over de logistieke keten of over de service van Castore. Ons eigen merchandise team helpt Castore daar bij. En we zijn hard op weg naar het beste merchandising jaar ooit in de historie van Feyenoord. De samenwerking met Castore is uitstekend en we zien dat ze flink doorgroeien in Nederland en de rest van Europa, mede dankzij de samenwerking met onze club.”

Perfect moment 
Bij zijn aantreden was Van der Knaap verguld met deze stap naar Feyenoord. “Met ruim twintig jaar ervaring in marketing en management van sport en met name voetbal in de benen, voelt het geweldig nu de stap naar mijn club Feyenoord te maken. Na de geweldige resultaten van afgelopen seizoen en met een sterk sportief fundament is dit een perfect moment om ook de commerciële basis van de club verder te verstevigen. Daar denk ik met mijn ervaring en netwerk de komende jaren goed aan te kunnen bijdragen. Ik voel me thuis op de club.”

Van der Knaap spreekt bewust over het verstevigen van de commerciële basis van de club. “Eerlijk gezegd was en ben ik positief verrast over veel zaken. Er staat een gedegen en een ervaren team met zeer betrokken professionals. Allemaal mensen die met een groot hart voor de club elke dag proberen de club verder te brengen. Door de sportieve voorspoed van de afgelopen seizoenen is er ook een positieve energie binnen de club en dat is prettig werken.”

Delen

Reacties

Logisch dat het nu is opgelost; de vraag is minder dan toen… volgend jaar, wanneer er weer een leuk design komt, wil ik nog wel eens zien of het echt is opgelost. Castore stond op voorhand al bekend met het niet op tijd kunnen leveren van hoeveelheden…
Kwaliteit schijnt slecht te zijn maar daar wordt niet over gepraat.
Er zijn nu natuurlijk weinig bestellingen meer, dus geen logistieke problemen. Bij nieuwe tenue ga je merken of de problemen inderdaad zijn opgelost.
Ze doen wel moeite voor de tenue ontwerpen. Bij Adidas kregen we een standaard design die wel meerdere clubs kregen. Nu nog in ieder geval op het uit tenue het echte geborduurde logo en ze zijn fantastisch.
Kwaliteit van de trainingpakken mag ook wel beter de bedrukkingen laten snel los, dus inderdaad geborduurde logo's erop
Geborduurde rood-witte logo’s op die shirts gvd!