Feyenoord vrouwen

Vrouwen

“Wij spelen in een jongenscompetitie, omdat het niveau hoger is”

Dennis

Feyenoord zet vol in op de vrouwenvoetbaltak. De club stelt steeds meer budget beschikbaar voor een verdere professionalisering. Naast de mogelijkheid om zich op de transfermarkt te roeren, leidde dit al tot een uitbreiding van de technische staf en het invoeren van een cao voor speelsters.

Op termijn hoopt Feyenoord V1 daarmee de aansluiting te vinden bij de top in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ook het opleiden en ontwikkelen van jeugdspeelsters past in de weg die daarvoor is ingeslagen. Zo wordt er continu gekeken hoe de weerbaarheid van de jeugd kan worden vergroot. 

Bij Feyenoord spelen de meiden mee in een jongenscompetitie, zo vertelt Romy Tombroek, assistent jeugdtrainer bij Meiden Onder 16, bij Feyenoord TV. “Wij spelen eigenlijk in een jongenscompetitie, omdat het niveau gewoon hoger is. De meiden worden wat meer uitgedaagd. Er wordt meer van ze gevraagd qua handelingssnelheid en ook fysiek. Er komt wat meer bij kijken waardoor hun ontwikkeling ook sneller gaat. De jongens zijn een aantal stappen verder waardoor wij dat ook moeten zijn,” aldus Tombroek.

Hoofdcoach Lyanca Verrijp vult haar assistent aan. “Wanneer we spelen tegen andere meidenteams van betaald voetbalclubs, dan zie je een hele andere vorm van het voetballen aan bod komen. Het verschil voor ons is dat we de meiden echt op het hoogst mogelijke niveau willen laten ontwikkelen”.

Delen

Reacties

Zie ik er nou ook met een Ajax shirtje tussen zitten? ❌ failure