boel

Jeugd

Promotie naar Tweede Divisie uitgesloten voor Feyenoord O21

Van de redactie

Feyenoord Onder 21 kan niet meer promoveren naar de Betnation Tweede Divisie. Terwijl de Rotterdammers zaterdagmiddag de bekerfinale met 0-1 wonnen van Jong FC Volendam, handhaafde Jong Almere City zich in de Tweede Divisie door met 0-2 te winnen bij Koninklijke HFC uit Haarlem.

Om kans op promotie mogelijk te maken moest Jong Almere City of Jong Sparta tiende of lager eindigen. Door de overwinning van Jong Almere City uit bij HFC bleef de ploeg uit Flevoland boven de streep en zal er geen beslissingsduel komen voor promotie/degradatie indien de Rotterdammers de titel binnenhalen. 

Volgende week kan Feyenoord Onder 21 kampioen worden in de voorjaarscompetitie van Divisie 1-A op Varkenoord tegen de leeftijdsgenoten van SC Cambuur. De aftrap van dat duel is zaterdag 1 juni om 15:00 uur. Als Feyenoord de voorjaarscompetitie volgende week wint, wordt er nog een beslissingswedstrijd gespeeld tegen najaarskampioen FC Twente/Heracles O21 voor de algehele landstitel.

Uitslagen laatste speelronde Tweede Divisie 25 mei:
HFC - Jong Almere City 0-2
GVVV - Jong Sparta 2-2
Katwijk - HHC 1-0
Excelsior M. - ACV 2-0

Eindstand Tweede Divisie (G-P-D)
7. Jong Sparta 34 - 49 - +6
8. Jong Almere City 34 - 49 - +5
9. ACV 34 - 47 - -5
10. HHC 34 - 44 - +5
11. HFC 34 - 44 - +2

Resterend programma Feyenoord O21:
1 juni 15:00: Feyenoord O21 - SC Cambuur O21

Delen

Reacties

Best vermakelijk, onze trots in Katwijk Noord verder dan het 2e elftal van Feyenoord!
Komop Feyenoord, eens toe!!
Gewoon de dubbel winnen en dan nog eens met de KNVB om de tafel gaan zitten voor een gesprek.
De uitkomst van het gesprek weet ik overigens al. Jij ook, toch?
Wat verwacht je van de uitkomst? Ze gaan niet ter plekke de regels veranderen en alsnog één van de andere clubs laten degraderen, terwijl dat volgens de huidige regels niet kan
Voor dit seizoen zal er inderdaad niets veranderen, maar vergeet niet dat dit in principe eindeloos zo kan doorgaan. Ik denk dat zelfs de KNVB inziet dat dit niet wenselijk is en dat het reglement voor het nieuwe seizoen moet worden gewijzigd.
Als je ervan uitgaat dat clubs voordeel ondervinden van deelname aan de piramide, mag de deur ernaartoe natuurlijk nooit gesloten zijn. Dat zou pure competitievervalsing zijn.
Maar het zou toch eigenlijk nogal simpel moeten zijn: de 'jong'bvo's hebben een aparte status. De laagst eindigende BVO speelt in een rechtstreeks duel met de kandidaat-promovendus BVO om wie er in de 2e divisie mag uitkomen. Zo blijft het m.i. eerlijk, er mogen maar 2 BVO-teams in dus laat die het dan maar uitvechten. Zoals het nu is kun je er beter mee stoppen want geen uitzicht hebben op promotie is dodelijk demotiverend.
Grotendeels met je eens hoor, hoewel het ook apart zou zijn als je in een bepaalde competitie bijvoorbeeld 5e of 6e wordt (terwijl het andere team hoger eindigt) en je vanaf die positie alsnog zou kunnen degraderen.

Er moet gewoon een hele andere opzet komen van de gehele 'piramide'.
Als die ploeg van 5e of 6e positie beter is dan heb ik er geen probleem mee, maar vecht dat uit in die beslissingswedstrijd(en?). Daarmee wordt dan de competitie uitgespeeld tussen BVO elftallen.
Youth League UEFA. kwartfinales
Bekerwinnaar 2023/2024
Kampioen voorjaarscompetitie 2024

En toch niet beloond worden........ wordt er een beetje stil van
Waanzinnige regeling, wat je van een disfunctionele organisatie als de KNVB kan verwachten.
Zeer jammer, maar wel gefeliciteerd 3x een beker naar Rotterdam
Wissam ben yedder transfervrij ophalen?😉
Een van de duurste spelers van de Franse liga.. het is dat je een knipoog geeft en het zelf al weet.
Als je de dubbel wint (mits winst volgende week) hoor je te promoveren, hoe dan ook. Dit gaat nergens over.
Belachelijk ondertussen, Feyenoord moet met de vuist op tafel slaan en in ieder geval ergens instromen, 3e divisie bijvoorbeeld.
Kampioen worden en dan met vuist op tafel slaan bij KNVB

Laat daar net iemand aangenomen zijn die zijn eigen fout dan kan herstellen ;)
Haal die Jong teams gewoon uit de competities en zet de beste 10 in een aparte competitie. Laat die lekker op zondag/maandag wedstrijden tegen elkaar spelen dan kan je zelfs de reserves mee laten doen.

Het hele idee van die Jong teams in de KKD was om meer weerstand te creëren wat dan goed zou zijn voor hun ontwikkeling en op termijn voor de competitie en het Nederlandse voetbal. Ik heb daar bij sommige clubs bijzonder weinig van gemerkt. Het niveau tussen de KKD en de Eredivisie is zo groot geworden dat veel spelers alsnog niet de stap kunnen maken, of er minimaal een half jaar voor nodig hebben. Zelfs voor de beste spelers uit die competitie (Wieffer, Van den Belt, Beelen).
Terug naar de belofte competitie dus. Dat wilden ze juist niet meer. Op maandag middag voor 50 man spelen, om niks. Trouwens het verschil tussen de eerste en eredivisie is altijd enorm geweest.
Heb je wel eens gezien hoeveel mensen er nu komen kijken bij de Jong-teams in de eerste divisie? Ook hooguit een paar honderd.
Zo'n beloftencompetitie kan best leuk zijn als alle grote clubs erin vertegenwoordigd zijn en ESPN er iets leuks mee doet. Interessanter in elk geval dan de vrouwencompetitie.
@Nasalis, de Jong teams staan stijf onderaan als het gaat om bezoekersaantallen met 500 tot 700 toeschouwers per wedstrijd. Dat slaat natuurlijk nergens op.
Helemaal mee eens. Die Jong-teams moeten gewoon uit de piramide. Dat is ook eerlijker voor de andere clubs uit de eerste en tweede divisie. Maar als je ze er toch in laat, moet dat voorrecht voor elke club bereikbaar zijn en niet door de regels kunnen worden geblokkeerd,
@Hul1908, maar de meeste Jong ploegen spelen nu toch ook helemaal nergens voor? De Jong ploegen in de KKD hoeven ook niet bang te zijn om te degraderen zolang Jong Sparta en Almere in de Tweede Divisie zitten. Het is echt maar een handvol ploegen die nu 'ergens' om speelt.
Daarom dus terug naar een O21 competitie. Noem het de Eredivisie O21. Elke week een of twee wedstrijden live op ESPN met wat analisten erbij die iets zeggen over de meest veelbelovende talenten. Er is best wel iets van te maken.
De weerstand is veel groter, omdat ze tegen ploegen spelen die wel ergens voor spelen. Daar gaat het om.
Dit is toch niet uit te leggen, zo'n ingewikkelde procedure?
Je kan bij wijze van spreken elke wedstrijd met 10-0 winnen en nog kan je mogelijk niet promoveren want de anderen staan in het linkerrijtje. Dat is toch geen topsport?
Neem aan dat DtK toch nog even gaat contacten in Zeist of er toch nog iets mogelijk is.
Beter schiet vitesse er met hun jong elftal tussenuit
Die hebben toch helemaal geen plek in de piramide die Feyenoord over zou kunnen nemen..
Pak je zowel de titel als de beker, maar is het hele jaar in feite voor niets geweest
Moeten ze natuurlijk wel nog even die titel pakken...
Uiteindelijk maakt het hoe dan ook geen reet uit of ze die pakken of niet
Als je met de KNVB in gesprek wilt gaan over hoe een situatie als deze in de toekomst kan worden vermeden, sta je natuurlijk wel sterker als je nu de dubbel pakt. Gewoon om te laten zien dat de bestaande regel ongewenste gevolgen heeft.
Dat kan ik niet met je oneens zijn! : )
Jeetje en zo blijven we rond dwalen daar onderin. Wat een rot regel zo.