Gerucht
crysencio-summerville

VK Sportphoto

Transfers

'PSV wil toeslaan en gaat voor oud-Feyenoorder Summerville'

Van de redactie

Crysencio Summerville geniet belangstelling van PSV. Dat meldt FCUpdate-journalist Mounir Boualin dinsdagavond. De Nederlander staat momenteel nog onder contract bij het uit de Premier League gedegradeerde Leeds United.

De Eindhovenaren zouden, zodra de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer een feit is, definitief werk willen maken van de komst van de 21-jarige rechtsbuiten. Aston Villa en RB Leipzig zouden hun oog op de oud-Feyenoorder hebben laten vallen. PSV zou Summerville willen kopen. De international van Jong Oranje vertegenwoordigt een geschatte marktwaarde van 12.000.000 miljoen euro.

Summerville (21) is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord, maar tot een officieel debuut in het eerste elftal kwam het nooit. Via uitleenbeurten aan FC Dordrecht en ADO Den Haag speelde hij zich echter in de kijker van Leeds United, wat in september 2020 toesloeg. Bij de transfer ging een som van 1.500.000 miljoen euro gemoeid.

Summerville kwam dit seizoen in de Engelse Premier League tot vier goals en twee assists.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Als Slot hem wil hebben dan moeten we hem gewoon terug halen. Je kunt niet kwaad blijven hé? Als hij 3x scoort hebben we hem zo weer vergeven hoor. Ik wel iig. Alleen die 12m vind ik wel een beetje te gortig. Feyenoord moet eerst maar eens gaan beslissen met wie ze niet verder willen. Er zal toch ruimte moeten worden gemaakt als we willen groeien. In topsport moeten soms harde keuzes worden gemaakt.
Dat is psv niveau inderdaad. Zijn wij inmiddels ver overstegen.
Feyenoord zal eerst een aantal buitenspelers weg moeten doen
Je heb
Dilrosun
Jahanbacks
Paixao
Wallemark
Dan willen ze nakamura kopen,
Jahanbacks en wallemark weg doen huur if verkoop boeit niet en dan summerville zien te huren met optie tot koop
Dan heb je zelfs nog niet de talenten uit de jeugd (Sauer, Slory) meegenomen (en Azarkan)
Slory gaat naar excelsior huur
Azarkan Twente of Utrecht koop
Saver krijgt de kans met het eerste maar die zal ook verhuurd worden denk ik
Mike kleijn ook
Ben je van de pot gerukt paixao word een wereld speler Danio ga zelf op reis snap je
Lees even goed, voor je zo reageert.
Paixão wegdoen?? Lijkt me niet, onwikkelt zich heel goed.
Kan begrijpen dat het sentiment van een oud-speler die naar een concurent gaat niet fijn is, maar als het bedrag van 12mio klopt (en vergeet het PL-salaris niet), moet je blij zijn dat Feyenoord andere targets heeft. Getuigt wat mij betreft van beter en meer toekomstbestendig beleid.
Mijn grote vraag is, hadden we niet nog een % van zijn rechten?
Hij ging volgens mij aan het eind van zijn contract weg.
Onjuist. We kregen nog anderhalf miljoen voor m
staat duidelijk in het artikel dat hij voor 1,5 miljoen verkocht is aan Leeds...
Verkeerd gelezen.
Maar wij krijgen volgens mijn niet meer dan een opleidingsvergoeding.
Gaat Slory geen kans krijgen? Ik heb hem niet zien spelen in de u21 maar vorig jaar wel op het jeugd Ek. Toen stak hij er met kop en schouders bovenuit.
Het terughalen van Summerville zou ik een slecht signaal vinden naar Varkenoord, vooral omdat het in het verleden dingen zijn gebeurd die echt niet kunnen.
Daarnaast denk ik ook dat uit onze buitenspelers (Walenmark en Dilrosun) veel meer te halen is.
Heb je het wel gelezen? Gaat om PSV
Ik heb het gelezen maar is een reactie op mede forumleden die Summerville terug zouden willen halen.
Denk ik niet Dilrosun gratis weg doen Warenmarkt zeker nog een kans geven
Walemark moet naar een Heerenveen of FC Twente, daar lekker veel minuten maken.

Hij is te licht voor Feyenoord op dit moment.

Dilrosun en Jahanbaks zijn te wisselvallig.
Hebben veel moeite om een hoog niveau vast te houden.
Als daar het budget van PSV naar toe gaat dan missen ze het geld voor een centrumspits. En blijft de Jong een hele competitie heel?
Ze gaan weer huren, iets wat wij niet moeten doen.
Vind de huur van Szymański anders prima ;)
beter voor Nakamura gaan, kost minder en je moet niet heel veel gaan betalen voor een jeugdspeler die zelf graag weg wilde.
Ben het hier niet helemaal met je eens. Iedereen weet wat toen de situatie was rondom summerville, maar hij heeft zich nu laten zien op een hoog niveau in engeland. Ik denk dat je er dus ook goed aan doet om deze jongen terug te halen. Hij is jong, heeft een goeie actie, hij weet zelf ook waar hij terecht komt, en daarnaast denk ik dat hij gewoon heel veel dreiging heeft op de flanken. Zeker iemand om in ieder geval in de gaten te houden.
iets van 12 miljoen uitgeven aan een oud jeugdspeler is veel te veel.
Summerville had nog een jaar contract, was in onderhandeling met Arnesen voor verlenging van het contract, had toen nog een jaar verhuurd kunnen worden aan een middenmoter eredivisie en had daarna op pole position voor een basisplaats gestaan, want Narsingh ging zeker weg en Berghuis kon je ook wel voorspellen.
Maar goed, het werd de keuze voor het avontuur en waarschijnlijk de ponden in Engeland. Enerzijds jammer als hij terugkomt in NL maar niet bij ons, anderzijds levert het weer euries op.
Gaat er niet om of het een jeugdspeler is geweest. Het gaat wel om kwaliteit. Maar als zijn transfersom inderdaad 12 miljoen is betwijfel ik net als jij of Feyenoord van hem een recordtransfer moet maken. Het elftal zal op meerdere plekken versterkt moeten worden en ze kunnen niet met geld smijten. Ik geef toe dat ik hem niet heb gevolgd maar ik zie op transfermarkt dat hij 32 procent in de basis stond bij het gedegradeerde leeds, een doelpuntenaandeel had van 13 procent, 4 doelpunten scoorde en 2 assists had. Redelijke cijfers, maar ook weer niet heel indrukwekkend. Het is inderdaad de vraag of hij nou zoveel beter is dan Nakamura. Als je zoveel geld uitgeeft dan liever aan iemand waarvan je bijna zeker weet dat hij een sensatie wordt in de Eredivisie.
Ik ben nog wel benieuwd of nakamura zo’n enorme sensatie bij ons gaat worden. De Oostenrijkse competitie is een stuk minder dan de eredivisie. Dus ik zou daar niet zo zeker van zijn
Buitenspelers blijft meestal een gokje. De echte toppers zijn schaars en niet haalbaar voor Feyenoord. Dus moet je spelers halen die nog een stap moeten zetten. Summerville en Nakamura zouden dat soort spelers kunnen zijn. Of je moet een speler kunnen huren die normaal gesproken onhaalbaar is zoals Danjuma. Punt is dat als Summerville 12 miljoen kost me dat op dit moment wel erg duur lijkt voor Feyenoord. Als ze nog een paar keer CL halen gaat dat makkelijker. Nakamura lijkt me een stuk goedkoper.
Danjuma zal je niet kunnen huren. Heeft nog maar een contract voor 1 seizoen.
Feyenoord heeft ook helemaal geen interesse in hem.
Advocaat gaf de voorkeur aan Narsingh, dan snap ik wel dat je graag weg wilt
Pfffff ik roep al een tijdje dat ze hem moet halen. Ik denk dat hij op het niveau of miss zelfs beter is dan simons
Ja zal best. Maar 12 miljoen haha
Hahaha kerel beter dan Simons kom op zeg. Simons is het grootste Nederlandse aanvallende talent sinds Memphis. Hoewel het bij Memphis er niet is uitgekomen, zie ik dat bij Simon zeker wel gebeuren. Maar ik ben het met je eens zou een goede buitenspeler voor ons zijn
Ik vind 12 miljoen een behoorlijk bedrag. Gaat Feyenoord nooit neerleggen. En gelukkig maar. Er zijn betere, betaalbare spelers te vinden.
Zal deze post nog bijbedoelingen hebben behalve interesse in een oud-Feyenoorder laten weten. Feyenoord stiekem zelf interesse, maar mag nog niet bekend worden?
Kunnen hem ook goed bij fey gebruiken
Koopclubje Eindhoven, zal de gemeente weer bijspringen?
Veel geld hebben ze daar ook niet meer te besteden. De verkoop van Gakpo en Madueke tijdens de winterstop was hard nodig om de gaten te dichten. Er is daar door ome Toon redelijk slecht beleid gevoerd de laatste jaren.
Waarom zijn wij niet geïnteresseerd? Vind hem het aardig doen bij Leeds.
Vind het nog steeds een goede speler voor Feyenoord. Heeft fysiek enorme stappen gemaakt in Engeland en is een dribbelaar met een eindproduct. Een speler die we nog niet op de flanken hebben. En een linksbuiten😉
Van origine een rechtsbuiten. Maar dat mag de pret niet drukken.
Speelt bij jong Oranje ook op de linksbuiten positie. Wisselde in de jeugd ook af samen met Azarkan op de flanken. Is multi inzetbaar.