Pusic

Nieuws

Pusic: "Dat laat wel zien dat er waardering is"

Van de redactie

Marino Pusic verruilde eerder dit seizoen het assistentschap bij Feyenoord in voor het hoofdtrainerschap bij het Oekraïense Shakhtar Donetsk. De 52-jarige geboren Kroaat heeft in moeilijke omstandigheden met de club de eerste dubbel sinds 2019 weten te verzilveren. De Telegraaf sprak de ex-assistent trainer van Arne Slot.

Pusic wordt in diverse media genoemd als mogelijke opvolger voor vertrekkend trainer Arne Slot. "Het is uiterst eervol dat mijn naam wordt genoemd. Dat laat wel zien dat er waardering is voor wat ik heb neergezet bij Feyenoord. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen. Mijn contract bij Shakhtar loopt nog twee jaar door en ondanks de zware omstandigheden heb ik het hier naar mijn zin. We zullen zien wat de toekomst gaat brengen", aldus Pusic tegenover het medium. "Laat ik allereerst zeggen dat het een fantastische stap is die Arne gaat maken. En die heeft hij ook dik verdiend, want hij heeft het geweldig gedaan bij Feyenoord. Natuurlijk streelt het dat mijn naam genoemd wordt bij zo’n grote club."

De 52-jarige trainer pakte met zijn nieuwe club direct de titel en de beker. "Dit had ik niet kunnen voorzien toen ik in oktober aan deze klus begon. Op dat moment was Dinamo Kiev de koploper, maar mijn eerste wedstrijd in de competitie was de topper tegen Kiev en die hebben we gewonnen waardoor we de koppositie hebben overgenomen. Veel sneller dan ik had verwacht heb ik de manier van spelen erin gekregen en is mijn aanpak aangeslagen."

De impact van de oorlog tussen Oekraine en Rusland is groot op zijn werk. "Die is heel groot. Er is veel op me afgekomen. Dit is een seizoen dat heel veel van me heeft gevraagd. Je wordt de hele tijd met de oorlog geconfronteerd. We zijn voortdurend aan het reizen tussen Kiev en Lviv, waar we onze thuiswedstrijden spelen. En voor Europese wedstrijden moeten we met de trein naar Polen. De oorlog is hier voortdurend aanwezig. Elke wedstrijd begint met een minuut stilte en de aftrap wordt gedaan door een oorlogsveteraan of een oorlogsinvalide."

Delen

Reacties

Op zich goede kerel, maar oorlog was er al.
Is voor het grote geld gegaan, heeft nog een contract voor 2 jaar. Dat gaat miljoenen kosten om af te gaan kopen. Daar moet je niet aan beginnen.
Next
Precies dit. Nu kiezen voor een ander, Pusic kan later altijd nog terugkomen
Het is een relatief emotioneel en communicatief-vaardige man. Een leider die wanneer je hem als coach neemt zou moeten complementeren met tactische, data gedreven en voetbal-technische mensen.

Liefst gaan we voor een uitzonderlijk talent met een sterke innovatieve visie en laten we hem bij Shakhtar.
Hij schijnt wel de grote favoriet van de selectie te zijn.
Dat lijkt me een belangrijk voordeel.