slot-pusic

VK Sportphoto

Nieuws

Pusic over Slot: "Ik zie hem wel bij Feyenoord blijven na dit seizoen"

Karst

Zo'n drie maanden geleden verruilde Marino Pusic Feyenoord voor Sjachtar Donetsk. De huidige hoofdtrainer van de Oekraïense grootmacht verliet Arne Slot voor een nieuwe uitdaging. Afgelopen week was Pusic in Nederland om, samen met Arne Slot, John de Wolf en Sipke Hulshoff, de Gouden Mossel in ontvangst te nemen. In een interview met RTV Rijnmond vertelt Pusic hoe het met hem gaat en over de vriendschap tussen hem en Slot.

Pusic is blij met de prijs die hij samen met zijn drie kameraden gewonnen heeft, maar is ook blij om weer even terug te zijn in Rotterdam. "Het is geweldig om terug in Rotterdam te zijn. Ik koester veel mooie momenten in Rotterdam. Het kampioenschap was uiteraard de ultieme prijs, maar bij Feyenoord is bijna elke dag een bijzonder moment. Je kunt Feyenoord niet missen. De club, de mensen, de spelers, de stad, de sfeer in het stadion. Alles. Dat is ook logisch als je zoveel mooie momenten bij een club hebt meegemaakt."

Prestaties in Oekraïne
Pusic vertrok drie maanden geleden naar de grootste club van Oekraïne, een moeilijke stap. "Het was een ontzettend moeilijke keuze, vooral omdat ik het zo naar mijn zin had bij Feyenoord. Ik genoot van elke seconde bij de club. Maar uiteindelijk moet je de knoop doorhakken en ervoor gaan." De omstandigheden in Oekraïne zijn allesbehalve perfect. Toch gaat het goed met Pusic. "Het gaat uitstekend. We kennen allemaal de situatie in het land, maar toch proberen wij met beperkte mogelijkheden alles eruit te halen en dat gaat tot nu toe goed. Door Europese overwintering zijn we nog op drie fronten actief." Het contrast tussen de situatie in Oekraïne en Rotterdam is groot. "Voor iedere wedstrijd is er een minuut stilte, dat is erg confronterend. Ook spelen wij voor lege tribunes, dat is niet fijn en vooral treurig voor alle mensen die in Oekraïne woonachtig zijn."

Samenwerking met Slot
Naast de sportieve prestaties van Slot en Pusic die ze hebben neergezet, hebben ze ook een persoonlijke band weten op te bouwen. "We waren niet alleen fantastische collega's, maar ook goede vrienden. Ik ben bijzonder blij dat ik met Arne heb mogen samenwerken en dat daar een vriendschap uit ontstaan is. De wijze dat we met elkaar omgingen zegt heel veel over onze samenwerking en relatie. Ik ben daar heel dankbaar voor. Feyenoord mag ontzettend blij zijn met de persoon en trainer Arne Slot. Hij denkt mee, is sociaal. Maar tegelijkertijd ambitieus, gedetailleerd en hard werkend. Kenner van het spel. Hij heeft een buitengewone prestatie neergezet bij Feyenoord." Marino Pusic heeft de afgelopen jaren nauw samengewerkt met Slot en kent hem dus goed. "Ik zie hem wel bij Feyenoord blijven na dit seizoen. Trainers van zijn kaliber zijn zeer gewild, maar ik denk niet dat zijn proces al klaar is. Er is altijd sprake van financiële mogelijkheden binnen een club, maar ik denk dat Arne nog niet is uitgekeken bij Feyenoord."

Bekijk het hele interview van RTV Rijnmond met Marino Pusic hieronder:

Delen

Reacties

Niet te hopen.
NEC thuis is altijd een moeilijke wedstrijd als je voor staat met 2-0. Dan kan je een bombardement van 2 schoten op doel verwachten en mag je blij zijn met een punt.
Laten we dat maar hopen, maar heb er een hard hoofd in.