Bevestigd
Mats Wieffer | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Transfers

Transfercheck: Mats Wieffer en Atlético Madrid?

FeyenoordTM

De winterse transferperiode is op gang gekomen en het gonst weer van de transfergeruchten. Ook de naam van Feyenoord valt geregeld in het buitenland, nu de club onder Arne Slot weer op de kaart is gezet. Vrijdag kwam er een nieuw gerucht naar buiten.

Mats Wieffer zou volgens het Spaanse Sport.es (🥉) belangstelling genieten van zowel FC Barcelona als Atlético Madrid. De Catalanen kampen echter met financiële problemen en dat heeft betrekking op de financial fair play regels, waardoor Atlético zijn kans zou ruiken om toe te slaan.

Feyenoord mikt volgens het genoemde medium op een transferbedrag van vijfentwintig tot dertig miljoen euro voor zijn sterkhouder, die de komende periode onmisbaar is voor de club omdat de andere centrale middenvelder, Ramiz Zerrouki, met Algerije naar de Africa Cup is.

Wieffer zelf reageerde onlangs bij RTV Rijnmond realistisch op alle geruchten. "Als je de namen hoort van clubs die geïnteresseerd zijn, kun je eigenlijk bijna niet geloven dat het zo snel is gegaan. Vorig jaar speelde ik rond dit tijdstip nog niet eens. Nu voelt het eigenlijk al alsof ik heel lang bij Feyenoord speel, dat is allemaal heel raar. Het is tegelijkertijd wel fantastisch dat ik zoveel mooie dingen heb mogen meemaken."

1908.nl checkte wat er bij Feyenoord bekend is over Wieffer en de La Liga clubs. "Leuk en aardig, geruchten: maar zowel Atlético Madrid als FC Barcelona hebben zich niet formeel in Rotterdam gemeld", klonk het. Daarbuiten reageerde een enorm goed ingevoerde Spaanse journalist cynisch op de geruchten.

De Spaanse belangstelling voor Wieffer kan er dus best zijn, maar er loopt niets concreets rond de middenvelder die tot medio 2027 onder contract staat in Rotterdam. Wieffer is zondag gewoon van de partij tegen N.E.C. Nijmegen. De competitie wordt na de winterstop en het trainingskamp in Marbella om 16:45 hervat in de eigen Kuip.

Bij een Transfercheck raadpleegt 1908.nl relevante bronnen om transfergeruchten te verifiëren. Op basis daarvan wordt berichtgeving gedaan.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wieffer niet in de winter laten gaan, zitten nu wel jongens achter die ook een kans verdienen en ook wel echt gaan krijgen.

Een Milambo en Zechiël. Misschien ooit dat van der Belt zich goed genoeg heeft ontwikkeld, maar zie hem niet gauw in Feyenoord 1 doorbreken.
Zo vermoeiend. Als er maar één keer ergens een naam valt moet het gelijk de media in.
Waarom zou Wieffer Feyenoord gaan verlaten voor eenderde van de prijs die Ajax ooit voor Frenkie de Jong ontving?
Wieffer heeft ook een groot inzicht, één keer raken en goed schot.

Feyenoord moet eens het lef tonen dat Ajax al jaren heeft.

Zou Wieffer echt minder zijn dan kampioen kaartenpakker Alvares die afgelopen zomer nog voor 40 miljoen euro naar West Ham ging?

Gelukkig blijft Wieffer. Hij past qua karakter uitstekend bij onze club Feyenoord:
- bescheiden, zelfkritisch
- enorme conditie
- veel intercepties

Hij is echt het type van geen woorden maar daden.
Denk niet dat het gaat gebeuren als je al ziet hoe te kloese kokcu en danilo verkocht heb. Voor bedragen wat ik er laag vindt ben ik er niet gerust op. Toen we in het seizoen de confrence league finale haalde hebben we sinisterra verkocht voor 25 en nu zijn wij landskampioen. En verkopen we kokcu voor 25 wat lachwekkend is (en ja ik weet van de afkoopsom wat ook erg hoog is hopelijk wordt het ooit afgekocht)
was afgesproken anders had hij nooit bij getekend
Ja maar gaat ook om feyenoord als de andere club niet meer wil betalen dan houdt het op heel simpel zo sta ik er in.
Als een andere club niet meer wil betalen, dan blijft hij lekker bij ons. Hij lijkt mij geen type dat gaat muiten en weet ook wel dat zijn kans het seizoen erop komt. Hij is nog een van de zeldzame spelers die soms met ongeloof naar zijn salarisstrook kijkt en beseft hoe bevoorrecht hij is.
Inderdaad. Geen calimero gedrag van onze club , wanneer het om transferbedragen van eigen talenten gaat. Zet hoog in , zeker voor jonge spelers met interland en Championsleague ervaring. Wieffer moet realistisch blijven ,zeker omdat hij nog veel te leren heeft en meer ervaring moet opdoen .
Frenkie en wieffer vergelijken, je kan ook gewoon objectief naar ze kijken en niet zo een troep tekst schrijven pik.
Ik vergelijk de Frenkie van zijn laatste seizoen bij Ajax met Mats nu en uiteraard was Frenkie toen beter dan Mats nu maar niet drie keer beter. Ik bedoel ermee aan te geven dat Feyenoord eens met een vraagprijs moet komen van 50 i.p.v. 30 miljoen euro. Maar ja, je zal niet de enige zijn die tevreden is met 25.
3 keer beter was die wel, en het gaat niet om tevreden zijn. Dat seizoen won ajax de beker en competitie en kwamen ze tot de halve finale cl, feyenoord kan dat niet halen buiten de beker. Je kan niet na 2 seizoenen goed voetbal verwachten dat feyenoord iedereen verkoopt voor ajax prijzen daar bouw je jaarlijks naar toe niet naar ****** twee jaar
@FeyenoordTM is zijn de gesprekken tussen Feyenoord en Spurs voor Bryan Gil al ontwikkeld?
En die andere buitenspeler waar jij het over had rut? Hebben ze arend martijn al een beetje van kunnen overtuigen?
Volgens mij nog niet helemaal, is wel echt een topper in wording
Zijn ze nog wel bezig met het overtuigen? Zou misschien als die voor een kooptransfer dan zou willen komen wel daar de voorkeur bij hebben.
Dat gaat wel om kopen toch? En denk je dat als blijkt dat gil niet komt dat ze doorpakken op hem?
@feyenoordtm hoe staat feyenoord in de speelminuten van Benita? Kunnen we die evt nog terughalen en bijv ergens anders stallen
@ FTM .Financial fairplay en kans ruiken om toe te slaan snap ik niet .Als je gebonden bent aan regels kun je toch geen speler kopen .Bericht verder duidelijk. 2 de gedeelte van de zin weglaten ?
We moeten voor dit soort jongens veel hoger in de boom gaan zitten. Zo lastig te vervangen je zag het met aursnes. Dit moet gewoon voor veel geld verkocht worden, ze zijn zeldzaam met deze lengte ook, net als hancko linksbenige centrale verdediger. Vind daar maar is een vervanger voor. Gewoon beide minimaal 50 miljoen, nu kan je het vragen want ze hebben ook CL ervaring en hopelijk speelt Feyenoord volgend jaar ook “gewoon” weer Champions League.