fc-dordrecht-feyenoord-0-2-5-8-2023-jim-breeman-sports-photography-65

Jim Breeman Sports Photography

Feyenoord O21 bekert verder na krappe zege op IJsselmeervogels O21

Karst

Feyenoord nam het in de achtste finale van de beker op tegen IJsselmeervogels O21. De wedstrijd begon om 12:15 op Sportpark De Westmaat in Spakeburg. Het bekerduel werd niet live uitgezonden via Feyenoord ONE, maar was enkel te volgen via het X-kanaal van Feyenoord.

Na dertig minuten spelen nam Feyenoord O21 de leiding in de wedstrijd dankzij een rake vrije trap van Lars de Blok. Dit was het enige doelpunt in de eerste helft, waardoor de Rotterdammers met een 0-1 voorsprong de kleedkamer ingingen.

Feyenoord O21 zette de lijn van voor rust door in de tweede helft. Na 50 minuten komen de Rotterdammers op 0-2 via Nesto Groen.

Maar de O21 zou de O21 niet zijn als ze de tegenstander weer in de wedstrijd lieten komen. In de 59e minuut scoorden de IJsselmeervogels de aansluitingstreffer, waarna ze vier minuten later op gelijkte hoogte kwamen. Voor trainer Melvin Boel was dit het teken om in te grijpen. Hij bracht Van der Sluijs binnen de lijnen en haalde de doelpuntenmaker van de 0-1, Lars de Blok, naar de kant.

Toch weet Feyenoord de overwinning binnen te slepen. In de 83e minuut scoort Groen zijn tweede doelpunt en zet daarmee de Rotterdammers op 2-3 voorsprong.

Feyenoord O21 doet wat het moet doen en won met 2-3 van IJsselmeervogels O21. De ploeg van Melvin Boel staat door deze overwinning in de kwartfinale van het bekertoernooi.

Volgende week zaterdag start Feyenoord O21 met een lastige thuiswedstrijd tegen De Graafschap O21 aan de voorjaarscompetitie. De Rotterdammers zullen dan in de jacht om promotie wederom een resultaat moeten behalen.