Jim Breeman Sports Photography

Jeugd

Feyenoord O18 uit bekertoernooi na nederlaag op PSV O18

Karst

Feyenoord O18 verloor vanmiddag met 0-1 van PSV O18 op Sportpark Varkenoord. De Rotterdammers konden niet mee met het tempo van de Eindhovenaren en liggen nu uit het bekertoernooi. De wedstrijd tussen beide teams was het eerste duel ooit dat live werd uitgezonden op Feyenoord ONE.

De ploeg van trainer Robin van Persie heeft vanmiddag verloren van PSV O18. De ploeg uit Eindhoven was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. Feyenoord ligt door de nederlaag uit het bekertoernooi.

PSV O18 kwam na 10 minuten op 0-1 voorsprong, maar het Eindhovens feest ging niet door vanwege buitenspel. In de minuten daarna was het PSV dat het spel maakte. Feyenoord kwam gedurende de eerste helft dichter bij het doel van PSV, maar echt grote kansen bleven uit. Het grootste gevaar in de eerste helft kwam van Feyenoord, nadat Sliti de bal net niet genoeg kracht kon meegeven waardoor de doelman PSV redding kon brengen. De jeugdteams gingen na 45 minuten met 0-0 als tussenstand rusten.

Aan het begin van de tweede helft drong PSV aan op een goal. De Eindhovenaren waren veelal op de helft van Feyenoord en creëerden veel kansen. Het was dan ook wachten tot PSV op voorsprong kwam. Deze kwam er in de 56e minuut via PSV-aanvoerder Van de Riet. PSV bleef de bovenliggende partij en Feyenoord kreeg nog steeds weinig grote kansen. PSV O18 won uiteindelijk met 0-1 van Feyenoord O18. Het is voor de derde keer dit seizoen dat de Rotterdammers niet weten te winnen van hun leeftijdsgenoten uit Eindhoven.