VK Sportphoto | Quinten Timber, edit 1908.nl FC Utrecht

Nieuws

Quinten Timber: als jeugdspeler van Feyenoord naar Ajax

Van de redactie

Quinten Timber komt terug naar Rotterdam. Hij en zijn broer Jurriën doorliepen de Feyenoord Academy van 2008 tot 2014, waarna zij besloten de pikante overstap te maken naar de jeugdopleiding van Ajax. 

In gesprek met Voetbal International eerder dit jaar, vertelden beide broers dat die overstap beter paste in hun ambitie. "De jeugdopleiding van Feyenoord was goed. We hebben daar zeker fijne jaren gehad, maar Ajax stond hoger aangeschreven. We hadden het gevoel dat we in Amsterdam verder zouden kunnen groeien en dat beeld is ook uitgekomen."

De weerstand in Amsterdam lag volgens hen hoger. "In de jeugdjaren bij Ajax kwam je niet alleen in de Nederlandse competitie te spelen, maar ook bijvoorbeeld in de Youth League, waardoor je nog hogere weerstand meemaakte. Stond je daar in München tegen Bayern te spelen. Dat zijn goede lessen geweest."

Last van de overstap hebben zij destijds niet gehad. "Toen we die transfer maakten waren we nog jong en best wel onbekend. Er was weinig gezeik over." Bij Feyenoord heerste diepe teleurstelling toen beide broers de overstap maakten. De begeleiders van de Feyenoord Academy zagen in zowel Quinten als Jurriën toptalenten die Feyenoord 1 zouden gaan halen. Het liep helaas anders.

Feyenoord haalt nu Quinten Timber terug naar Rotterdam. De voormalig jeugdspeler wordt voor een recordbedrag overgenomen van FC Utrecht.

Delen

Reacties

De manier waaropntoennwerd ingedeeld in die youthbleague was lachwekkend.
Feyenoord jeugd werd kanpioen, maar omdat Ajax 1 kampioen werd ging de toenmalige nummer 3 de youthleague in.
Maar goed. Welkom terug Quinten
Quinten Timber welcome to Feyenoord Rotterdam
@FTM, is er al duidelijkheid wanneer hij gepresenteerd zal gaan worden?
Als het al waar is dat ze overgegaan zijn ivm transport (word druk over gespeculeerd), dan nog is dat hun goed recht.
Niemand weet de financiële situatie bij hun thuis en als Ajax behoudens hun sportieve plaatje ook dit soort dingen voor hun rekening neemt dan zegt dit eigenlijk meer over Feyenoord zelf, hun 2 zijn die de eerste en zullen ook zeker niet de laatste zijn waar dit gebeurd.

Spijtig genoeg vind ik zijn bewoordingen dat de weerstand hoger lag(mede door hogere competitie als de Youth league en de KKD) er 1 die je de beleidsbepalers mag aanrekenen, door het weghalen van dat 2e team, dus te drijven op een visieloos gebeuren , zijn er een hoop jongens vertrokken.

Gelukkig hebben zijn ze hier weer mee bezig en is er enigzins een visie terug te vinden.
in ieder geval 1 terug. Wijsheid komt met de jaren!
Gingen ook weg omdat Feyenoord niet meer wilde betalen voor een busje om ze op en neer te rijden van Utrecht naar Rotterdam.
Die bezuiniging heeft uiteindelijk 10 miljoen euro gekost. Kun je een leuk busje van kopen hoor.
Duur busje, 8 miljoen + bonussen.... (en dat pas voor 0,8 speler... ipv 2).
Komt op mij over als iemand met een duidelijke visie op zichzelf, zijn ontwikkeling en de voetbalwereld. Het is geven en nemen. Hij zal als jongeling de pikantheid van de overstap ook gevoeld hebben, maar zn drive om de top halen is sterker en belangrijker. Deze topsporter hebben we er nu weer bij. Dat is super en sluit naadloos aan bij de mentaliteit van Slot en in de huidige beleidsplannen! Blij dat Q er is!

Volgens mij mogen we ook erkennen dat hij via Feyenoord 021 nooit op het niveau zou zijn gekomen als waar hij nu op zit. De kostenbesparing van toen (Van Geel) backfiret nu met een hoge transferwaarde. Het is van belang dat we in de toekomst dit soort kapitaalvernietigingen niet meer hebben.
1 van de redenen was toch ook een geld kwestie? Iets met reiskosten, en een positie wijziging van Timber. Dacht dat het een aantal redenen waren die hier toe zorgden.
Ik ben blij met z’n transfer, maar ik heb toch ergens het gevoel dat we voor 1 a 2 miljoen iemand met dezelfde kwaliteiten konden oppikken in Scandinavië… deze jongen gaat zoveel druk ervaren door z’n prijskaartje
Er speelt ook een betere middenvelder in Enschede die je waarschijnlijk voor max. 5 a 6 miljoen op kon halen.
Je doelt op Zerrouki? Is een ander type, maar ik vraag me af of Twente hem voor die prijs laat gaan hoor. Hilgers moest al 6 miljoen kosten.

Ik denk ook dat het plafond van Timber wat hoger ligt, zit wat meer drive in dan bij Zerrouki.
Slot wil ook een gedeelte reserveren voor Nederlandse jongens.