Betrouwbaar
geertruida-leipzigweb

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

‘Raad van Commissarissen buigt zich over bod’

FeyenoordTM

Feyenoord dreigt Lutsharel Geertruida kwijt te raken aan RB Leipzig. De Bundesliga-club maakte deze week op verbale wijze duidelijk dat er een nieuw bod ingediend zal worden.

Volgens het Algemeen Dagblad ligt dat bod ondertussen op tafel in het Maasgebouw. Hoofdtrainer Arne Slot wil zijn sterkhouder logischerwijs niet kwijt, maar weet dat de club zich beraadt over een aanbieding van een totaalsom van tegen de dertig miljoen euro. De Raad van Commissarissen moet zich nog buigen over het nieuwe Duitse voorstel.

🎖️ - Indien Lutsharel Geertruida de club verlaat, heeft Feyenoord al een vervanger op het oog. Voor zijn mogelijke komst is het eerste voorwerk al gedaan.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Geertruida moet op zijn minst 75 miljoen opbrengen laat RS LEIPZIG MAAR BETALEN groetjes Harry
Feyenoord doet er goed aan om Geertruida niet te verkopen hij is 1 van de sterkhouders en een nieuwe spelet te kopen ben je weer de helft of meer van het bedrag kwijt
Wordt aan het begin van het seizoen weer niks Ivanusec komt niet
Middenveld drama zag je gister wel
Psv is al veel verder met het bouwen van het elftal 🤬🤬🤬🤬 feyenoord doe nou eens wat 🤬🤬🤬🤬🤬
Beetje erg jammer dat Milan van Ewijk nu naar Coventry is. Afhankelijk van de fitheid van Trauner had je van €30.000.000 voor Geertruida hem kunnen halen + Xavier Mbuyamba van Volendam. Die had dan 'achter Trauner' zich kunnen ontwikkelen en Van Ewijk had met Pedersen kunnen concurreren. Met Kasanwirjo als bonus had je dan 5 spelers gehad voor 2 posities.
+ heel veel centjes over voor een echt goede vervanger van Orkun Kökcü want daar is Te KLoese nog ff niet aan toe gekomen. Met alle gevolgen van dien. als daar niet een gepaste actie voor wordt ondernomen zij we altijd zwakker dan vorig seizoen.
Is VITIK de vervanger van geertruida is rechts kan ook als back speelt net als hancko speelt bij Praag en ze willen zo een 7 miljoen is dit de hancko achtig aankoop 🧐
Nee. Die 'Hancko-achtige' vervanger is ouder dan Geertruida.
Deze jongen is echt niet te houden. Jammer, maar we kunnen helaas niet opboxen tegen salarissen die uitbetaald worden in de toplanden. Wel benieuwd wie ze dan als vervanger op het oog hebben. I.i.g. goed om te lezen dat het nodige voorwerk al gedaan zou zijn.
Rekening houdend dat Feyenoord geen oneindig gevulde portemonnee heeft zouden dit volgens mij best logische aankopen zijn. Voor de duidelijkheid: ik zie ook liever spelers uit de categorie Isaksen en Zakharyan komen. Maar zeker als Ivanusec komt ga ik er vanuit dat dat niet realistisch is op dit moment:

1. Ivanusec: vanaf links in een vrije rol, kan ook op 10 of rechtsbuiten. Met hem erbij zal het combinatievoetbal en de passing verbeteren.

2. Idrissi: als hij bij Sevilla niet aan de bak komt hoeft hij waarschijnlijk maar een paar miljoen te kosten. Vorig seizoen eerste keuze. Kan nu op links concurreren met Ivanusec waardoor Paixao zich vooral kan richten op rechtsbuiten waar Feyenoord kwaliteit tekort komt. Voor de idrissi-haters: noem maar eens een betere optie als buitenspeler voor een paar miljoen.

3. Brynhildsen: geeft je een extra optie op 10 en in de spits. Is dynamisch, heeft diepgang en doelgericht waardoor je met hem een heel ander type op 10 kunt opstellen dan Stengs of Ivanusec. Met name in wedstrijden waar meer ruimte ligt is dat een kwaliteit die Feyenoord op dit moment mist in de selectie. Stengs kan in dat geval op 8 spelen. Als Feyenoord na de transfer van Geertruida een speler uit de categorie Zakharyan of Soule kan halen is dat nog beter natuurlijk, maar dat verwacht ik niet direct

4. Stanicic. Tweebenig, Kroatisch international, vooral rechtsback, maar kan op alle posities in de defensie spelen wat je meer opties geeft. Wat dat betreft een interessante vervanger van Geertruida.
1. Eens.
2. De Idrissi-haters zullen zeker betere opties hebben dan Idrissi. Haha. Al zijn zij geen scout. Je kunt ook een duurdere speler halen. Ik vind dat je sowieso iemand moet halen met restwaarde.
3. Brynhildsen heeft nog nooit op de 10-positie gespeeld. Wel op links- en rechtsbuiten. De spitspositie is juist het best bezet bij Feyenoord momenteel.
4. Lijkt me net zo onrealistisch als Isaksen en Zakharyan.
2. Ik zeg niet dat Idrissi als enige buitenspeler moet worden aangetrokken. Ik pleit voor Ivanusec en Idrissi aantrekken voor de linkervleugel. Ervan uitgaande dat Feyenoord geen enorme bedragen kan besteden, maar wel nog een extra buitenspeler en een nummer 10 kan gebruiken. Idrissi was basisspeler van het kampioenselftal en zal waarschijnlijk minder dan 5 miljoen kosten. Ik denk dat het voor een dergelijk bedrag een topaanwinst is die direct inpasbaar is. Niet elke speler hoeft restwaarde te hebben. Ervaring telt ook.
3: Volgens deze site speelt Brynhildsen wel degelijk bijna de helft van zijn wedstrijden als AM. Ik zal eens wat filmpjes bekijken wie er gelijk heeft. https://www.footballcritic.com/ola-brynhildsen/player-positions/176103
4. Stanicic is tweede of derde keuze bij Bayern. Die zal ook eens willen verder kijken. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt op 12 miljoen geschat. Een haalbaar bedrag na verkoop van Geertruida. Waarom wel dat bedrag aan Stanicic besteden en niet aan een buitenspeler of nummer 10? Omdat je een gelijkwaardige speler voor Geertruida wil halen, terwijl de extra opties op links en op 10 in principe tweede keus zijn achter Ivanusec en Stengs.
100% nemen maar dan geen tranches en allemaal van die bonussen die je nooit krijgt. Gewoon snel afrekenen en door. Maken we van Zechiel mooi rechtsback en mag hij het uitvechten met Pedersen.
Waaaat?

Haha.

Er komt sowieso een nieuwe rechtsback bij als Geertruida vertrekt. Plus een RCV.
Die Pedersen kan totaal niet verdedigen. Blokt geen enkele voorzet.
Precies,backs halen we gewoon uit de jeugd en niet het buitenland
Een bod van 30 is geen interessant bod direct de prullenbak in
Met of zonder Geertje, moeilijk wordt het sowieso. Dat ze d'r maar een goede deal van maken dan.
Ik zat tegen Villareal in de Kuip en zag een matige 1e helft van Feyenoord. Wel veel balbezit, maar dat was ook niet zo moeilijk met zo een tegenstander. In de 2e helft kwamen paar jonkies binnen de lijnen en die zetten maar partij druk op Villareal en dat was super leuk om te zien. Zo werd er ook gescoord. Zat veel meer energie in.
Nou DrK geen woorden maar daden, laat zien wie hier de baas is, minimaal 40m
Ik denk dat je DTK bedoeld
Maar aangezien de RVC zich erover gaan buigen wil dus zeggen dat het niet in handen ligt van DTK
Is die hancko achtige aankoop Martin Erlic?
Als je Geertruida verkoopt heb je echt een probleem aankomend seizoen.
Ik denk het niet. Een gelijkwaardige vervanger halen voor 10 a 15 miljoen en dan de rest van de selectie versterken met het overgebleven geld
Zonder goede rb kun je prima een goede pot voetballen.
Is niet te houden.
Bod accepteren en de tijd benutten voor een vervanger.
Welke tijd de competitie begint volgende week.
Einde transfer periode voor een eventuele aankoop
Die krullenbol is toch niet st. Juste als vervanger voor geertje?
St judte is onbetaalbaar voor feyenoord begrippen moet je echt 15+ voor betalen
Voor 30 mil liet ik hem gaan, Feyenoord is dan uit de problemen, Benieuwd wie zo op het hoog hebben, en anders zijn Belen of Casanwirjo die ze ook voor de plek hebben aangetrokken en ook al aanwezig, die speler van Praag er nog bij en het plezier kan weer niet op.
@ftm is er enige duidelijkheid over de (mogelijke) vervanger?
Heb je het schuingedrukte deel aan het eind van het artikel gelezen?
Of alleen de kop?
Ik bedoelde misschien een klein tipje...
Heeft Rutger al tijden geleden aangegeven, maar zijn naam mocht hij niet vermelden
Heeft rutger al enkele keren aan gegeven dat er al een vervanger zo goed als klaar staat.
Als de rvc zich er over gaat buigen dan word het toch serieus
30-35 miljoen dan moet je hem gewoon verkopen, een verdediger is makkelijker te vervangen dan een aanvaller lijkt me.
Daar hou je dan grof geschat 23 miljoen aan over , als je daar 15 miljoen van kan gebruiken om het ekftal vooral voorin verder te versterken , ben je spekkoper.
Om het helder te houden, Geertruida is een prima verdediger, maar verlengen gaat ie niet meer.
In welk werelddeel moeten we zoeken voor een vervanger en hoeveel ouder is hij dan Luts ?
Je kunt niet meer volstaan met spelers die vooral goedkoop zijn. Eerst moet er worden gekeken naar kwaliteit. Psv heeft dat beter gedaan. Desnoods 15 betalen voor een die beter is dan die 10 moet kosten. 8 voor zerrouki lijkt vooralsnog weggegooid geld te zijn. Het is nog vroeg natuurlijk,maar er moet er echt eentje komen die voorin het verschil kan maken op 10 en minstens een op de flank.
@FTM verwacht jij nog een middenvelder voornamelijk voor de 8 positie?
Of een 10 en dat Stengs naar de 8 gaat?
Denk dat iedereen heeft kunnen zien dat Zerrouki en Wieffer samen echt niet kan.
Allebei prima spelers voor de 6 positie als er een speler naast staat die het spel kan maken en versnellen.
Stengs naar 8 kan niet. Heeft totaal geen body, duelkracht en agressiviteit. Is net een jonge juffrouw in duels. Je moet een kerel op die positie hebben, met power overzicht en een goede pass. Dat kost geld maar is broodnodig.
Is het niet vreemd dat de RvC hierin beslissend is? Daar is toch de TD en financieel directeur voor (waarbij misschien even binnengelopen wordt bij de RvC). Maar dat zij ja of nee moeten zeggen? 🤔
Nee de RVC is controleren iver geldstromen.
Maar 30 mio kn je haast niet weigeren lijkt me.
Is niet raar, dat is namelijk de taak van de RvC. Het beleid controleren. Als hun vinden dat er iets onverantwoords gebeurd (weigeren van een recordverkoop) dan kunnen ze dat gewoon tegenhouden.
Of het dan ook zo zwart wit is als ja of nee zeggen of dat dit in overleg gaat met DtK weet ik niet
Ik vroeg me af of te kloese nu wordt gepasseerd hiermee ?
Waarom moet de raad van commissarissen hierover beslissen?
Of wat ook nog zou kunnen is dat de zaakwaarnemer dit opgetuigd heeft
Om een vertrek te forceren ? Is een vraag he geen waarheid .
Waarschijnlijk wil te kloese niet verkopen, maar wil hij het eindoordeel bij de rvc leggen omdat het over veel geld gaat
@ftm kun je niet een klein hintje geven over de mogelijke vervanger
Dan mogen ze wel opschieten want die neuzen hebben blijkbaar Erlic ook op het oog.
Pff als hij gaat zijn we echt een stuk zwakker in elke linie
Ik zou minder dan dertig sowieso een sof vinden, maar goed, als ze tussen de vijf en tien een topper terug kunnen halen, valt er iets voor te zeggen. Geldt hier nog steeds dat we maar 50% kunnen herinvesteren? Dan schiet het natuurlijk nog niet op…
Ja.
20% gaat naar VfF. En ruim 20% naar belastingdienst, zaakwaarnemers en vergoeding aan de oorspronkelijk club als opleidingsgeld.
Belastingdienst kun je niet uitkopen. VfF wel. Dat heeft dus eerste prioriteit.
@FTM slot ziet volgens mij niet de noodzaak van nog een nieuwe aanjager voor op het middenveld te halen? Waarom zou dat zijn denk je? Hij ziet het blijkbaar zitten in dit middenveld en die man is toch niet echt gek is de laatste jaren gebleken. waarom zouden wij ons dan druk maken na een paar wedstrijden. Zou toch mooier zijn als we die jongens gewoon het vertrouwen geven.
Heb je niet gekeken soms?. Het was huilen met de pet op. Alleen maar diepe ballen door het matige middenveld.
ik zeg toch nergens dat gisteren goed was, ik zeg alleen dat slot toch niet gek is. het geld is er dus als hij het noodzaak zou vinden zou hij heus wel aandringen op een extra middenvelder maar dat doet hij blijkbaar niet omdat hij die jongens de tijd wilt geven om aan elkaar en aan hun nieuwe rol te wennen, zo raar is dat toch niet?
Of hij heeft het gewoon verkeerd gezien. Heeft nu al twee middenvelders ter waarde van 8 mil gehaald, die niet presteren.
En PSV scoort uit een diepe bal, dus wat mankeert er aan?
Jammer als dit doorgaat, maar ja dat is de voetballerij. 30 vindt bijna iedereen magertjes als je kijkt naar vd Ven en Timber. Beiden 50 miljoen. Vd ven is niet eens een A international.
Gewoon aan contract houden en een super Champions league laten spelen. Het is wel een gok maar volgend jaar gewoon voor 50 miljoen verkopen.

Ik zat gisteren in het stadion en nadat Giminez en Stengs gewisseld waren zag ik niemand die een goal kan maken.

Zerrouki en Wieffer zijn te veel van hetzelfde en beiden schieten 1 keer in de 10 wedstrijden op doel.
Zerrouki vond ik gisteren beter dan Wieffer.
Ik weet niet of zelfs na een super CL-seizoen €50.000.000 een reële afkoopsom is. Misschien moet je het meewerken aan deze transfer wel afhankelijk maken van de mate waarin je vertrouwen hebt dat je met de inkomende transfer het vertrek van 'Luts' kunt compenseren. En dat is verdomde lastig, want gisteren was hij met Bijlow en Hancko verreweg de beste man bij ons.
50 miljoen voor een 1-jarig contract? Wel realistisch blijven he
Nee. Vlg jaar heeft hij nig maar een contract voor 1 jaar en dan wandelt hij voor Aldi-prijzen de deur uit. Wil je aan hem verdienen moet hij dus nu weg.
Zou me niets verbazen als we die Franse jeugdinternational van
Bordeaux proberen strikken waarvan gerucht eerder ging over een ruil - al dan niet met bijbetaling - met Javairo Dilrosun
Denk ik ook !! Is allang van te voren rekening mee gehouden..
@FTM
als Geertruida vertrekt, hoe lang denk je dat het dan duurt voordat z'n opvolger er is?
Ze hebben een schaduwlijst bij vertrek
Nu bedenk ik me zo maar dat dit wel eens een voor opgezet plan kan zijn

Slot praat over de laatste 30 minuten waarin hij aangeeft dat PSV terecht int op basis van het overwicht in dat laatste half uur maar wie wisselde in de 60ste min?

De druk weghalen en een ander de favorietenrol toeschuiven?!

Zou zo maar eens kunnen want ik wil het nog wel een keer zien als Feyenoord wel 90 min lang in de sterkste formatie speelt komend seizoen

Slimheid of puur noodzaak vanwege Gimenez en Stengs?

Ik denk dat beide prima hadden kunnen uitspelen

Wat denken jullie?
Iedereen kon zien dat die twee uitgeput waren
Stengs en Gimenez waren op. Maar als je Ueda en Ivanusec erbij hebt, speel je een hele andere wedstrijd. Zodra Santi eraf ging, zag ik niet wie er nog zou moeten scoren.
Gimenez is net terug van een zeer korte vakantie...die gast is moe dat kon je zien. Stengs, Zerouki moeten nog wennen. Laat Luts maar gaan voor 35 milj. Moeten er wel 2 spelers voor in zijn plaats en Ivanusec binnengehaald worden
Slot maakte zich er na afloop drukker om dat Gimenez te weinig spelritme heeft na zijn weinige speelminuten voor Mexico. Ging niet over vermoeidheid.
Wat zegt dit .... Dat de rvc zich hierover buigt. Niet op 1 lijn met de directie? Het is niet alledaags
Dit vroeg ik mij ook af
Is het normaal dat de rvc zich bemoeit met uitgaande transfers?
Doorgaans grijpt de raad alleen in, als ze iets niet vinden kunnen. Ze bemoeien zich niet met alles.

Het klinkt dus alsof Te Kloese niet akkoord wil gaan, maar de raad het bedrag niet te weigeren vind...
Dat idee kreeg ik er ook bij ja
Nee die verkoopt Geert echt voor dat bedrag, dan word hij niet te houden en dat is ook niet meer te verantwoorden.

Mooie deal en door naar de toekomst
@FTM is de vervanger van Geertruida wel aangedragen door de scouting? Of ook uit de koker van Slot en DtK?
Die komt voor zo ver ik begrijp wel uit de scouting
Ik hoop het hoor, maar zie je het nog gebeuren?
Is toch al tig keer aangegeven dat als Geertruida weggaat dat ze doorschakelen naar die gast
Ivanusec, isakson, vervanger geertruida en pedersen moet het doel zijn. Ivanusec op 10. Combo zerrouki en wieffer ziet er niet soepel uit.
@ FTM is Feyenoord geschrokken van gisteren of valt het wel mee?
Waarom geschrokken omdat we een wedstrijd met 1-0 verliezen ?
Als je slecht speelt hoef je niet te schrikken
Waarom geschrokken? Eerste uur hadden ze het onder controle, psv had meer balbezit maar werd nooit echt gevaarlijk, feyenoord had de betere kansen.
2e helft was psv wat sterker maar kregen nooit echt uitgespeelde kansen.
Samenstelling Raad van Commissarissen:
- Toon van B. die bij Myler verdacht werd van fraude.
- Sjaak Troost, de slechtste technisch directeur die Feyenoord ooit heeft gehad en nooit in de RvC had mogen zitten.
- Gérard Moussault, die onderdeel was van de Commissie Kerkum in 2006/07. Dat is de periode dat Feyenoord heel hard afstevende richting de financiële afgrond. Hij was het brein achter de mislukte Talentpools en het mislukte Feyenoord Investeringsfonds.
- Over Ronald Brus en Peter van der Laan die namens de Vrienden van Feyenoord in de RvC zitten is weinig bekend. Ze zouden niet door één deur kunnen met voorzitter Toon van B. en waren daarom tegen zijn herbenoeming. Toon van B. schijnt weinig steun te hebben.

Ik heb er alle vertrouwen in dat het trio Te Kloese, Smorenburg en Slot de juiste keuze maakt. De directie van Feyenoord staat nu uitstekend. Nu nog een frisse wind door de RvC.
Een Old Boys Club wat zichzelf voor eeuwig in stand houdt. Hoe eerder we daar van af zijn, hoe beter....
Frisse wind? Doe maar windhoos. troost kon lekker ballen, maar met moeder MAVO moet je deze functie niet bekleden!

En ja. Wie toon binnen heeft gehouden? Ik was er teleurgesteld over. In mijn beleving een loze put!
30M moet echt wel mogelijk zijn voor Geertruida. Gister weer laten zien hoe bizar goed hij is.

Echter hebben we een aantal problemen..
Buitenspelen die niet voldoen: Dilrosun , Jahanbaksh moeten echt vertrekken voordat je een goede vervanger kan halen.

Middenveld draait niet.. is er nergens interesse voor Timber?
Ik ben lekker op vakantie. Maar als ik het zo lees gaan we dit jaar naar alle tot zekerheid aangrenzende waarschijnlijkheid degraderen een volgend jaar op vrijdag avond spelen.
@ FTM als luts verkocht wordt kunnen we dan scoutingsaankopen verwachten in plaats van de Nederlandse en eredivisie namen?
De eerste versterking uit de scouting moet nog komen
Van wie kwam Ueda vraag ik mij dan af ?
Te Kloese, zijn eigen zaakwaarnemer is ook zelfs nog in de deal betrokken (kijk maar op Instagram)
@FTM mort nog komen. Betekend dit dat deze wel verwacht worden? Ik vond de scouting afgelopen seizoenen echt geweldig met Santi, Igor, Hancko.
Nou.. moet het zien.

We hadden de transfervrije, dynamische Elyess Skhiri op tafel liggen — maar we tikten €7M af voor Zerrouki

En zo zijn er nog wel tal van voorbeelden
Laat me niet lachen joh. Heb jij die Skhiri ooit een minuut zien spelen? Als je dat wel had gedaan, had je deze achterlijke vergelijking niet gemaakt.
Haha komt hij weer met Skhiri. Hou toch op man. En weer even je gal spugen op Zerrouki. Jij bent vies van het spel Zerrouki? Gisteren vier uitstekende dieptepasses op de aanvallers gezien. Dan nog niet gesproken over het ijzersterke defensieve spel.
Helemaal mee eens. Zerouki is echt een aanwinst!
Een basisspeler van een Duitse middenmoter zal de sterke Bundesliga niet zo snel verlaten voor de Eredivisie. Bovendien kunnen de Duitse clubs waarschijnlijk meer salaris bieden. De omzet van 1. FC Köln waar hij afgelopen seizoen speelde, was ca. 150 miljoen euro. Daar kan onze club niet aan tippen. Probeer zo'n speler maar eens binnen te halen.
Hahaha hou op hoor. Je wist er gewoon weinig van tot hij tekende. Net als Beelen, die ook uitgebreid gescout is.
Beelen primeur pakte ik gewoon hoor, beter opletten volgende keer. Bovendien is hij niet gescout, maar geopperd vanuit de staf.
In alle artikelen en achtergondverhalen over hem wordt overduidelijk dat die jongen aan alle kanten bekeken en uitgebreid gescout is.
Wat maakt het uit dat die geopperd is vanuit de staff? Het is nog vroeg, maar het lijkt toch een hele talentvolle jongen te zijn ? Waar niet voor niks veel Nederlands clubs uit de top 5 achteraan zaten…
@ ftm maar Beelen lijkt me zo van de eerste indrukken een prima aanwinst of vind je dat ook niks? En overdrijven we allemaal niet een beetje na gisteren ik had ook graag dat we hadden gewonnen maar kan allemaal nog best goed komen toch? Wat is overigens de rede dat er weinig meer vanuit de scouting komt
Helaas je informatie is niet juist. Beelen komt uit de koker van Mark Ruijl.
Maar gaat er ook echt een versterking vanuit de scouting komen? Of worden die allemaal direct weggewuifd? Zonde, die hebben ons toch flink wat pareltjes opgeleverd...
Ja, gaat er komen. Daarom die Tweet ook gisteren.