oma-feyenoord-city

OMA

Nieuws

Raad van State · Over zes weken uitspraak Feyenoord City

Dennis

Gisteren heeft de Raad van State zich gebogen over het bestemmingsplan van Feyenoord City.

Zowel voor- als tegenstanders kregen in Den Haag de gelegenheid om tegenover het hoogte rechtsorgaan hun standpunten uiteen te zetten. Tijdens de drie uur durende sessie ging het met name om de financiële haalbaarheid van het nieuwe stadion en het bestemmingsplan als geheel. De betrokkenheid van Feyenoord kwam eveneens ter sprake. Vanuit de club was er geen vertegenwoordiging, terwijl een afvaardiging van de gemeente en het stadion wel op de zitting aanwezig waren. Ook werd er gesproken over een aantal onderdelen uit het bestemmingsplan die de gemeente Rotterdam in stand wil houden als het bestemmingsplan wordt vernietigd. Dat betreft voornamelijk de bouw van woningen.     

De Raad van State zal binnen zes weken uitspraak doen, al bestaat de mogelijkheid dat deze termijn wordt verlengen met nogmaals zes weken. Naast het besluit om het bestemmingsplan wel of niet te vernietigen, kan de Raad van State ook besluiten dat er een tweede zitting nodig is, waarop de overige beroepsgronden worden behandeld zoals parkeerbeleid en milieuzaken.

Delen

Reacties

..Feyenoord, Rotterdam en wij als supporters hebben dat stadion echt nodig...vooruitgang!! Continuiteit...de Kuip kan gebruikt worden door de dames en alle andere elftallen, evenementen etc.
Wat is de nieuwswaarde van zo'n artikel ?
Dat over 6 weken er waarschijnlijk nieuwe duidelijkheid komt in het stadiondossier. Keurt RVS het goed, kan er amper meer wat aan de Kuip gebeuren en moet de blik toch echt op FC.
binnenkort de definitieve afkeuring van de afkeuring van de definitieve afkeuring die nu echt definitief afgekeurd word. En daarna gaan we nog een keer kijken of het definitief afgekeurd word.

word vervolgt.
Oké, effe voor mij he, Nederland zit met woning tekort en feyenoord wilt geen nieuw stadion dan kan je toch op de plek waar de nieuwe kuip zou moeten komen een appartementen complex bouwen. Want met een nieuw stadion wordt de kuip ook niet gesloopt. Ik zeg dan een win win of zie ik dat helemaal verkeerd.
Moet wel maar goed Feyenoord moet ook willen...