dsc00271

Nieuws

UEFA tikt Feyenoord op de vingers

Van de redactie

De UEFA heeft miljoenenschikkingen getroffen met meerdere Europese topclubs voor het overtreden van financiële afspraken, zo meldt Voetbal International. Feyenoord was eveneens betrokken bij het onderzoek en wordt door de Europese bond op de vingers getikt.

De financiële commissie van UEFA heeft geconcludeerd dat in het Europese seizoen 2021/2022 acht clubs niet hebben voldaan aan het break-even-principe. Dit betreffen AS Monaco, Olympique Marseille, Besiktas, AC Milan, Juventus, Internazionale, AS Roma en Paris Saint Germain.

Ook werd er naar Feyenoord gekeken, net als naar Chelsea, Borussia Dortmund, Barcelona en Manchester City. De UEFA kwam tot de conclusie dat de Rotterdammers in technische zin hebben voldaan aan het break-even-principe. Dat Feyenoord de dans ontspringt is te danken aan de noodmaatregelen vanwege de Corona-pandemie. 

Wel ontvangt Feyenoord een waarschuwing en ligt de club voorlopig onder het vergrootglas. In het boekjaar 2023 kunnen de Corona-pakketten niet meer worden opgevoerd. De UEFA zegt de gewaarschuwde clubs in het vizier te houden: 'Deze clubs is gevraagd meer financiële informatie te geven en zullen de komende periode extra worden gemonitord'.

Het break-even-principe gaat uit van een gezonde bedrijfsvoering, waarin voetbalclubs geen toekomstbestendig beleid kunnen voeren wanneer zij meer uitgeven dan dat er (naar reële verwachting) binnen komt.

 

Delen

Reacties

Kunnen ze AS Roma niet de Conference League afpakken in plaats van die boete?!
Wel grappig dat je dit krijgt van de meest corrupte organisatie van de wereld
Lijkt me sterk dat Feyenoord in het lopend seizoen onder de rode streep komt nu er voor Feyenoord begrippen een enorm overschot is door uitgaande transfers.
We hebben inmiddels geen vingers meer over
Dit staat niet in verhouding tot Barcelona, PSG of Manchester City waar hebben we het over zeg.
Dit dus die corrupte pestbende bij Barca, wat ik ooit een mooie club vond is blijkbaar minder erg dan een club die zijn best doet jaar in jaar uit om met zwarte cijfers fe schrijven.