Bevestigd
img-4742

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Raymond van Meenen verlaat Feyenoord voor functie bij KNVB

Stan

Raymond van Meenen gaat per 1 september de functie van manager scheidsrechterszaken betaald voetbal bij de KNVB bekleden. De 49-jarige Van Meenen was de afgelopen jaren actief bij Feyenoord als manager van de jeugdopleiding van vrouwenvoetbal. Komend seizoen neemt hij dus afscheid van de Rotterdammers en begint hij aan zijn nieuwe klus in Zeist. 

Van Meenen, die bij de voetbalbond de met gezondheisproblemen kampende Dick van Egmond opvolgt, heeft een behoorlijke staat van dienst in de scheidsrechterswereld. Tussen 2001 en 2010 had hij de leiding over meer dan 220 duels in het betaald voetbal en is hij al een tijd lid van lid van de technische staf scheidsrechterszaken betaald voetbal. Ook was hij sinds 2020 voorzitter Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV). Die functie legt hij vanwege zijn nieuwe rol bij de KNVB neer. 

Tevens volgt er voor Van Meenen een afscheid bij Feyenoord, waar hij sinds 2015 werkzaam was als manager van de jeugdopleiding en vanaf 2021 ook het vrouwenvoetbal onder zijn hoede had. Hij kijkt terug op een mooie tijd bij de Rotterdammers: "De afgelopen negen jaar heeft Feyenoord Academy een grote ontwikkeling doorgemaakt. De transitie van het oude vertrouwde Varkenoord naar het schitterende nieuwe complex en de nog steeds groeiende voetbalorganisatie zijn daar goede voorbeelden van. Bij mij overheerst er ook een trots gevoel omdat we inmiddels ook talentvolle meiden en vrouwen een kans kunnen geven om zichzelf te ontwikkelen tot potentieel profvoetballer. Ik ben de club dankbaar dat ik mezelf hier heb kunnen ontwikkelen en heb mogen meebouwen aan de fantastische Academy die er nu op Varkenoord staat."

Op de clubwebsite spreekt Dennis te Kloese zijn dankbaarheid uit voor het werk dat Van Meenen de afgelopen jaren heeft verricht bij Feyenoord. "We zijn Raymond erkentelijk voor het goede werk dat hij de afgelopen jaren heeft verricht voor de club. Mede dankzij zijn inzet en betrokkenheid is de modernisering van Varkenoord een succes geworden. Feyenoord Academy is ook qua faciliteiten weer echt toonaangevend. Uiteraard wensen we Raymond veel succes bij de KNVB."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Jan de Jong, Martin van Geel, Raymond van Meenen. Steeds meer Feyenoord DNA op belangrijke posten in Zeist.