yv202384yv202384a1a02177

VK Sportphoto

Nieuws

Timber op de weg terug: "Het is een hele vage blessure"

Van de redactie

Na een succesvol seizoen bij Feyenoord leek de kans groot dat Feyenoord-middenvelder Quinten Timber mee zou gaan met het Nederlands Elftal naar het Europees kampioenschap in Duitsland. Vlak voor het einde van de competitie raakte de 23-jarige speler geblesseerd aan zijn knie en ging uiteindelijk niet mee. In gesprek met het YouTube programma 'Matchday' op het kanaal van Supergaande verteld Timber meer over zijn blessure.

"Het gaat nu goed, bijna fit weer", begint Timber. Het niet meegaan naar EURO 2024 was volgens de Feyenoorder voor hem makkelijker te accepteren vanwege zijn geloof. "Het moest gewoon zo zijn. Ik ben heel het seizoen fit geweest. Ik heb gevlamd en mijn ding gedaan en nu heb ik een gekke blessure eigenlijk waardoor ik er niet bij ben. Het moet zo zijn, dus ik accepteer het ook gewoon. Ik zit ook weer met het volgende WK in mijn hoofd. Er zijn veel blessures geweest dit jaar, maar ik ben fit gebleven dus ik ben dankbaar."

Na het afvallen van onder anderen Frenkie de Jong en Marten de Roon kwam Timber alsnog ter sprake, maar bleek toch niet fit genoeg om mee te gaan. "Er gingen verhalen de rondte in de media wat niet klopte. Normaal boeit het me niet en moet ik lachen, maar nu ging iedereen me appen. We hadden een driedaagse training en de laatste dag zou ik meetrainen. Dat lukte uiteindelijk niet, omdat mijn knie nog niet goed genoeg was. Ik heb toen een lang gesprek gehad met bondscoach Koeman en hij gaf aan dat hij niet wist wanneer ik fit zou zijn. Dat wist ik zelf ook niet. Ik wilde zo graag dus ik zei tegen hem dat ik er alles aan ging doen om voor 1 juni fit te zijn, maar hij zei dat hij daar niet op kon vertrouwen omdat ik nog niet had meegetraind. Hij zei dat Frenkie nog niet 100% fit was, dus wanneer hij niet fit zou zijn en ik wel dan zou hij mij erbij nemen. Ik ben toen door gaan trainen en toen ik later geappt werd met de vraag of ik fit was, zei ik nee. Dat is het eigenlijk. Het is een EK dus ik wilde het wel forceren, maar het ging niet", aldus Timber.

Op dit moment is Timber nog altijd niet fit. "Nog niet honderd procent. Ik had gedacht dat ik allang fit zou zijn. Ik heb schade aan mijn binnenste knieband en vocht achter mijn knie wat gewoon niet meewerkt. Het is een hele vage blessure. Het gaat alleen weg met tijd en rust." De blessure liep hij niet op tijdens een wedstrijd. "Het is tijdens een training gebeurd bij Feyenoord, een van de laatste acties. Vier tegen vier, ik was aan het winnen. De laatste wedstrijden bij Feyenoord heb ik ook niet gespeeld."

Bekijk de gehele aflevering met Quinten Timber hieronder.

Delen

Reacties

Koeman maakt uitzondering voor De Jong en Memphis. De eerste was zeer begrijpelijk, de tweede niet.
Vage blessures... als dit maar niet de nieuwe 'teen van Cissé' wordt.
Die is ook vaker geblesseerd dan niet
Is vorig jaar in 31 van de 34 competitiewedstrijden in actie gekomen en in alle Champions League wedstrijden, sneuneus.
Kan het kampioensjaar nog herinneren pikomhoog, was ie er ook 4 mnd uit. En daarna ook niet meer in vorm geweest. Dit seizoen haakte ie ook af in het balangrijkste deel v/d competitie. Huilebalk